#LaVieOnline – Creator în vremuri grele

Ce frumos e totul online. Nimic nu te ajunge acolo, poți fi cu toată lumea, dar singur în același timp. Hai cu toată lumea online, mutăm totul online până când trece criza. Și e bine. Că se iau astfel de măsuri. E însă o provocare a naibii de mare să fii creator în vremuri grele. Mă scuzaț’ – mă refer la cei ce îi cunoști tu ca bloggeri/ influenceri/ frecători de mentă pe FB, insta sau alte platforme.

Știu că încă sunt mulți care văd treaba asta de creație în mediul online ca pe ceva de făcut în joacă sau când nu ai ce face cu timpul liber.

Mno poftim că acum ai timp liber. Fă-ți un blog. Gratuit. Pe wordpress. Apucă-te și scrie. Să vezi ce iese. 

Eu așa am început. Scopul inițial a fost diferit. Fiindcă blogul poate fi o sursă de venit. Eu pe partea de marketing afiliat am dezvoltat blogul. Până acum 3 ani când a luat și o altă direcție. Mai personală.

#LaVieOnline

De la acest hastag a pornit ideea acestui articol. 2Performant este platforma ce a venit cu această inițiativă, iar eu m-am alăturat un pic altfel. Mesajul din spatele hastagului este acesta:

Alătură-te campaniei La Vie Online și crează un material în care să oferi din experiența ta de a lucra și trăi la interior. Oferă trei exemple de activități de interior sau de rutine de lucru care să îi ajute pe oameni să stea în casă fără să se plictisească sau să lucreze fără să se enerveze și postează materialul cu # lavieonline ca să ajuți pe cei din afara bulei digitale să treacă mai ușor, mai calm, mai responsabil peste această perioadă de izolare.”

Da, îți prezint mai jos recomandările mele. Însă, pe partea de creație altfel, percepție altfel. Dar musai să îți menționez două articole din această campanie cu care eu am rezonat:

Stay online, Stay safe #lavieonline

15 activități pe care le putem face la domiciliu în perioada de autoizolare

Și acum, ale mele.

Creator în vremuri grele

În cazul în care ai copii prin preajmă, știi deja cum e. Indiferent că ești creator pe online sau om cu loc de muncă ce acum s-a mutat pe online cu jobul.

Este o provocare uriașă!!!!

work space

Iar ca și creator este și mai și. Căci întrebările pot fi de genul:

”Ce să scriu eu să aibă relevanță? Cine îmi mai vede creația când e plin netul de știri și articole legate de virus? Cine mai apreciază o campanie în mediul online? Cum este văzut un articol publicitar în aceste vremuri? De ce să mai creez ceva ce nu are sens acum?!”

Astea fiind doar câteva exemple. Sau poate tu ai acum ocazia să profiți de moment și să faci ceea ce ți-ai fi dorit înainte și nu ai avut timpul necesar.

Poți să:

… Începi să lucrezi la o carte. Te asigur că va fi ceva ce îți va relaxa mintea și vei vedea că este benefic. Iar dacă va avea un rezultat surpriză, te aștept să îmi dai un semn când îți va apărea cartea pe piață!

… Îți deschizi un blog. Să știi că nu am glumit când am scris mai sus că poți încerca asta. Dacă tot ești online zilele acestea, vezi cu ce se mănâncă blogăreala. Și vei vedea cum vin banii :)))

Pui bazele unui curs online. Vezi aici oamenii ce eu îi recomand pentru ghidare în acest sens: Kiwi Marketer

Construiești ceva în sistem DIY (do it yourself). Dulap, măsuță, scaune… Știu că ești creativ, așa că, să ai spor!


De citit am văzut că scrie peste tot că o poți face. Și cititul chiar este de MARE ajutor. Și ai și de unde alege. Eu îți recomand o carte multi-funcțională- Despre ea am scris aici – Curățenie ca la carte cu Magia ordinii. Te va ajuta enorm zilele acestea!!!

Poți comanda cărți de pe cărturești.ro

Pe partea de hobby nu am văzut prea multe.

Știu doar că am magazinul preferat ce are bazele de lemn gata de pictat. Și o pot face în tihnă cu ai mei copii. Vezi bazele din lemn ce le au pregătite pe Paște, în această categorie de blankuri. 

Vezi ce am scris și în articolul De făcut acasă cu copiii!

În cazul în care situația crezi că te depășește și ai nevoie de ajutor, îți recomand să vezi postarea Herminei Popa. Cunosc acest om minunat și știu că dacă poate să ajute, o va face. O recomand cu toată încrederea!!!

Ce fac eu în aceste vremuri?

Iau fiecare zi pe rând. Am renunțat la planuri și am ajuns la concluzia că acum este mai bine să mă concentrez pe ceea ce fac în fiecare zi.

Este o provocare să fim non-stop împreună. Să găsesc calmul necesar pentru a gestiona și trăirile copiilor, dar și creativitatea necesară pentru activități care să ne alunge fricile!

Ziua mea de muncă trebuie să aibă următoarele treburi bine limitate:

Copiii să fie hrăniți și să aibă activitate. Să fi făcut mâncare pentru ziua respectivă. Și să îmi fi găsit locul/ colțul din casă unde voi lucra în ziua respectivă.  Dacă acestea sunt bifate, pot jongla cu restul provocărilor ce apar.

Crezi că este ușor să le bifez?! :))))))

Va fi bine când se vor liniști apele!

Vom fi toți bine dacă luăm totul mai în serios și începem să acționăm conform celor recomandate de autorități!

Creator în vremuri grele, caut timp pentru a le face pe toate! Și liniște, caut liniște. Să le pot așeza pe toate la locul lor.

Tu cum vezi mutarea online a joburilor?

creator în vremuri grele

26 Comments on “#LaVieOnline – Creator în vremuri grele”

  1. Buna Carmen,
    Pentru mine nu s-a schimbat nimic pentru ca lucrez de acasa, dar ma bucur de linistea din jur si faptul ca parca pamantul s-a oprit putin si trebuie sa facem the best out of it!
    Timpul petrecut impreuna cu familia este foarte valoros si eu vad o oportunitate in aceasta situatie!

    Iti multumesc ca mi-ai inclus articolul ! xoxo, Alina

    1. Salut Alina! Clar vom avea timp sa ne aranjam prioritatile si clar natura primeste o bine meritata pauza de la agitatia cauzata de oameni (asta ca sa o zic frumos 🙂 ).
      Cu mare drag a venit recomandarea, caci materialul este unul ce completeaza gandurile mele! Te pup!

  2. Blog am, asa ca nu trebuie sa imi mai fac altul :))) Scriu cand am chef si timp.
    Cred ca e un lucru bun cu jobul de acasa, insa este greu cu copii pe langa tine.

  3. Nu avem timp sa ne plictisim, noi ne bucuram de toate si parca timpul trece prea repede. Ce am inteles in perioada asta e ca ne place sa fim impreuna din nou si ne place asa mult ca am redevenit calzi cu totii. 🙂

  4. Cred ca este ok ca lumea sa poata lucra de acasa. Nu este imposibil, dar evident ca tine de jobul fiecaruia. Acum, ca sunt si copiii acasa este un picut mai greu pentru ca ei nu inteleg ca ai nevoie de concentrare sau de putina liniste. Ei vor joaca si atentie si pentru ei asta conteazaq

    1. Este ok sa se poata lucra de acasa, insa nu toata lumea este facuta pentru munca de acasa. Este nevoie de mai mult de un laptop si programe online pentru asta. Este nevoie de liniste si concentrare pe task-uri. Greu de obtinut in aceste zile!

  5. Eu lucrez in online de acasa de 3 ani de zile si imi place mult, pentru mine e grea partea cu socializarea, avem multi prieteni, acum ii vedem doar prin telefon.

  6. Mi-am făcut și eu zilele acestea la kiwi marketer, la indemnul soțului. Intenționez să văd ce au mai exact de oferit, căci încă nu am apucat.

  7. Chiar cred ca in perioada asta joburile in online sunt obligatorii caci trebuie sa ne ferim de toata situatia asta, Sper sa fie totul bine cat mai curand.

  8. Mulțumesc mult! ♥
    Mă bucur că susținem împreună îndemnul autorităților de a sta la domiciliu în perioada asta și de a nu crea condițiile favorabile răspândirii virusului. Împreună chiar suntem puternici!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.