Frânturi din traseul Șuncuiuș – Vadu Crișului

Sâmbata reușită ce mi-a fost dat să o trăiesc musai să își găsească loc și pe blog. De aceea vin cu câteva frânturi din traseul Șuncuiuș – Vadu Crișului, cu câteva poze needitate și cu un clip cu mai multe ipostaze. 

Traseul l-am făcut cu ocazia ieșirii organizate de cei de la Club 13, club unde ai mei copii sunt înscriși de ceva timp. Despre ei am scris în articolul – Deschidere Club 13 și activitățile ce ne vor ține ocupați sâmbăta.

În acest articol încerc să vin cu detaliile cumva esențiale, căci vreau mai mult să te tentez, ca tu să îți dorești să încerci singur. 

Direct la subiect acum

 • Drumul l-am făcut cu trenul. Am plecat dimineața la 10 din Oradea și am luat trenul de la ora 17 din Vadu Crișului. Trenul a fost curat și drumul destul de lin.
 • Am ajuns în Șuncuiuș, de unde am pornit la pas pe malul Crișului Repede, spre peștera Vadu Crișului. Pe drum am culesc ciuperci, am făcut popas pe malul apei, am luat gustări în grup.
 • Peștera Vadu Crișului este într-un loc superb. Liniștea de acolo mi-a priit. Cascada a fost un mega bonus.
 • Am cules și mâncat pentru prima dată semințe de fag.
 • Și, cel mai important, am făcut tot traseul pe jos. Undeva la 9 kilometri de relaxare și observare a priveliștei oferite de natură.

Mai important decât aspectele vizibile menționate, vreau să scot în evidență rezistența și entuziasmul copiilor pe traseu.  Au trecut într-adevăr prin multe stări, dar când tragem linie, fiecare emoție trăită și depășită este un câștig!

Rucsacul copiilor a fost format din:
 • un schimb de haine
 • un flacon cu apă
 • un sandviș
 • două gustări – una dulce, una sărată
 • două fructe
 • câteva jucării – a fos ideea lor, deși nu au apucat să le folosească
 • șervețele uscate și umede

Eu am avut același lucru, plus o pungă cu câteva grătare din piept de pui și o rolă de pungi alimentare- pentru resturi și lucruri ce ei ar vrea să le culeagă. Am avut și câteva medicamente pentru cele mai întâlnite accidente ce le pot avea ai mei copii -mă bucur că nu a fost cazul de folosire.

Și ce crezi?! Nimeni nu a murit de foame sau să facă urât după gustări. Uneori simt că asta este cea mai mare grijă – să fie destulă mâncare în orice excursie/concediu.

Fiecare și-a dus rucsacul.

Fiecare s-a bucurat în stilul lui de ieșire.

Fiecare a ajuns acasă obosit.

A fost o zi intensă, ce aș repeta-o oricând!

De aceea mai mult ca sigur vom mai merge pe acest traseu!

Câteva poze

halta vadul crisului cabana pestera vadul crisului crisul repede suncuius stanca traseul Șuncuiuș - Vadul Crișului

Clipul cu poze și frânturi video din natură:

Care ieșire ți-a rămas ție în amintiri?

 

Cum ți se par aceste frânturi de pe traseul Șuncuiuș – Vadu Crișului?

21 Comments on “Frânturi din traseul Șuncuiuș – Vadu Crișului”

 1. Te admir mult. Planificasem si eu o plecare in Cheile Dobrogei dar am amanat-o din cauza mamei 🙁
  Imi pare rau. In aceeasi zi am vazut ca nasa copiilor a postat ca era fix acolo unde doream sa mergem, deci ne vedeam acolo.

  1. Nu cred ca ma admir pe cat te admir eu, stiind ce, cum si cate faci! Iti multumesc pentru apreciere si poate ne vedem la un moment dat in mijlocul tarii, unde sa ajungem cu trenul : )

 2. Noi anul asta nu am mers deloc cu trenul si citind articolul tau mi s-a facut dor. Cea mai frumoasa iesire cu trenul de care imi aduc aminte acum a fost la Targu Mures cu ocazia unui concurs de poezie la care am participat.

  1. Cu trenul pe distanta scurta, nici nu tin minte cand am fost utlima data. Doar la mare si pe distanta Oradea- Constanta a fost ceva de mandrul lumii : )))

 3. Superb!!! Cat curaj sa pleci cu copiii la drum, cu trenul, in vremurile acestea. Dar din cate vad, s-a meritat din plin. Imi propun ca in viitor sa explorez mai multe zone de acest gen din minunata noastra tarisoara. Asa ca iti multumesc pentru inspiratie!

  1. Curaj simt si eu ca am avut, insa mi-am asumat ca unele actiuni le fac dar oricat as preveni, daca e sa fie o sa fie : ( Ma bucur totusi ca escapada a fost cu inspiratie pentru tine!

  1. Vremurile s-au schimbat foarte mult pe partea de calatorii.Ma bucur ca reusesc sa fac macar un pic si poate sa te tentez si pe tine cu vreo idee de escapada in apropiere!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.