Când eșecul este o lecție

Cum ar fi să ai ocazia să înveți din greșelile făcute de alte persoane? Cum ar fi să vezi că eșecul este o lecție din care putem cu toții să învățăm și să ajungem spre ceea ce ne dorim?

Ei bine, materialul de mai jos este despre ”Eșecuri de succes”.

Și nu orice eșec. Provocările depășite de 70 de oameni ce au pornit pe calea afacerilor și au experimentat eșecul. Culmea este că l-au transformat în succes. Oare există o formulă secretă pentru această transformare? Sau și mai bine, o metodă prin care să mergi la sigur către succes?

Îl citez pe Vlad Mocanu:

”În cartea pe care o poți vedea […] vei găsi lecții prețioase de la 70 de antreprenori din domenii diferite, astfel încât indiferent de sectorul în care dorești să-ți dezvolți afacerea, să găsești printre rânduri și situații, sfaturi și învățăminte prețioase pe care să le folosești pentru a cunoaște și tu, succesul.”

Cartea o poți găsi aici. 

Eu am avut ocazia de a o cumpăra direct de la coordonator, în cadrul evenimentului la care am participat acum ceva timp – Banii schimbă jocul. Smart Talks 4. Deși pe atunci mă învârteam într-un domeniu în care finanțele au mare impact și erau gestionate de altcineva, acum am ajuns în postura de antreprenor cu acte în regulă.

eșecul este o lecție - eșecuri de succes

Eșecul este o lecție. Și o opțiune

După mulți ani în care am lucrat efectiv în comerț. după ce am reușit să observ cum merg lucrurile, și după ce am învățat să mă adaptez în funcție de situație, ai putea zice că voi ști merge direct către succes, nu?!

Probabil așa și-au zis și oamenii ale căror eșecuri le vei descoperi în carte.

Vezi tu, suntem setați pe succes, fără a lua în calcul eșecul. Da, analizăm riscurile, dar eșecul nu pare a fi o opțiune! De ce?! De ce să ții și să tragi de ceva care nu mai merge?

Românul pare a avea încă în sânge biznisul clasic, făcut mai mult pentru a rula banii și pentru a asigura un confort psihologic (observație proprie, fără studii care să ateste acest lucru). Patronul, caietul cu datorii, aprovizionare de la depozitul de la periferie, adaos după bunul plac… sună cunoscut?!

Am pus prea multe întrebări și am lansat teorii nefondate (cred).

Eșecuri de succes

Încă din prefață m-a cucerit această carte:

”Ne-am protejat de EȘEC, rămând pe loc.”

”Un falit cu vise.”

 Cristian Onețiu

Mi-a trebuit mai mult de un an ca să citesc cartea. Și nu fiindcă ar fi greu de citit sau ar fi plictisitoare. Ci fiindcă mi-am dorit să procesez fiecare informație în parte. Unele din ele vor fi mereu de referință pentru mine. Așa că voi păstra cartea pentru mulți ani și voi reveni cu drag la poveștile acestor oameni.

Sfaturile sunt cu adevărat valoroase.

Câteva referințe de eșecuri, prezentate în carte, ce au dus la succes:

Alex Dona- Managing partner Times News Roman

Daniel Crăciun – Founder Lensa.ro

Dorin Boerescu – CEO 2performant.com

Doru Pelivan – CEO Kiwi Agency RO

Lorand Soares Szasz – Founder Lorand.biz

Mihai Cosmin Rotaru – Founder Clever Taxi

Sorin Popa – Președinte John Maxwell Team România

Las cartea să facă restul și să te cuprindă. Setea de cunoaștere o potolești altfel dintr-un izvor de cunoștințe filtrat de experiență!Ar mai fi cuvinte de adăugat pentru a te convinge să adaugi cartea în biblioteca ta?

Tu cum vezi eșecul?

12 Comments on “Când eșecul este o lecție”

  1. Anul acesta mi-am propus sa citesc mai multe carti motivationale. Am inceput cu „Gata cu scuzele” si „Incepe cu ce nu-ti place”. Dragute si utile, desi unele indemnuri imi pareau ca se tot repeta. Poate acesta era si scopul, sa ma faca sa trec naiba la treaba. 😛

  2. O carte foarte bună pentru oricine!
    Mulțumim pentru recomandare!
    Imediat ce termin cartea pe care o citesc acum, o să o caut pe aceasta!

  3. Ne am protejat de ESEC ramanand pe loc…hmm parca ma vad pe mine…cea de ieri…dar incepand de azi mi am propus sa am mai multa incredere in mine pt ca numai riscand poti castiga. M ar ajuta mult sa citesc cartea si sa invat din experienta lor…Multumesc pt recomandare!

  4. O carte care cred ca m-ar motiva in momentele grele, si da, esecul nu este sfarsitul lumii, sunt o multime de povesti care demonstreaza asta.

  5. Eu vad esecul ca pe o invatare. Chiar si atunci cand vezi esecul altora din breasla, ar trebui sa iti dea de gandit si sa nu repeti greseala

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.