De ce aș vrea să fiu ca floarea soarelui

De ce aș vrea să fiu ca floarea soarelui?!

O întrebare la care nu mă gândeam. Cu atât mai mult cu cât eu nu mă vedeam într-un lan cu floarea soarelui făcând poze și dopsind apoi gânduri asociate cu această floare. Dar când ne-am întors de la o ieșire în natură, am văzut atâta floarea soarelui încât am zis că ar fi cazul să fac și eu poză cu ea. Că tot nu ajung în lan de rapiță sau lavandă ca să fiu în rând cu social media … : )))

Pe lângă faptul că m-au usturat picioarele și că am stat cu ochii pe mașină ca să nu o ia copiii la vale, am rămas cu ceva neașteptat de bun de atunci.

Direct la subiect.

Floarea soarelui se rotește după soare pentru a înflori, pentru a ajunge la ”maturitate”, pentru a fi în toată splendoarea… timp în care ”întoarce spatele” celorlalte elemente din jur.

Și eu vreau asta!

Bine, ea are în ”adn” acest aspect. Nu trebuie să caute soarele, nu trebuie să caute pământ roditor. Trebuie doar să înflorească și să lase soarele să o mângâie – metaforic vorbind.

Aș vrea să fiu ca floarea soarelui

Doar că mai întâi trebuie să găsesc acel ceva ce mă ajută să înfloresc. Da, este mai complexă situația ca la floarea soarelui. Dar ideea este cea de bază.

Cea care m-a făcut să îmi notez locurile, oamenii, obiectele, acțiunile ce mă fac să înfloresc. Să le văd negru pe alb, să îmi intre bine la bibilică și să mă înconjor de ele. Apoi să întorc spatele la restul – aici să vezi provocare.

Cam asta înseamnă cred eu că înseamnă să mă pun pe mine pe primul loc.

Alege-ți greul!

  • Căutând ce îmi face bine și evitând ce mă  trage în jos, poate ajung și eu să înfloresc, să mă dezvolt mai armonios.
  • Căutând oameni care fac același lucru, ce au aceleași valori ca mine, aceleași idei despre viață, sigur vom reuși să formăm un ”lan” înfloritor ce să fie admirat  și ce să molipsească.

Știu că e cu provocări multe.

”De cele mai multe ori, preferăm să urmăm turma într-o direcție greșită, decât să mergem pe calea corectă de unii singuri.”

”Singura modalitate de a excela este să devii fascinat de a face mere același lucru. Trebuie să te îndrăgostești de plictiseală.”

 

Atomic Habbits 

O cale ușoară și eficientă de a-ți forma obiceiuri bune și a scăpa de cele proaste – James Clear

be grateful

 

Frica de eșec și campania ”Sunt bine cu mine”

Știi ce nu face floarea soarelui și facem noi?

Ea nu se uită la vecina de rând ca să vadă cât a înflorit sau cât de mare a crescut. Ea se uită doar la soare.

În schimb noi ne comparăm constant cu cei ce îi admirăm. Uneori este bine și sănătos să facem asta, dar de cele mai multe ori este nocivă comparația.

Și totuși cred că se poate să ai stima de sine crescută și să ajungi să te dezvolți alături de alte persoane. Deși mărturisesc că la început de dezvoltare personală s-a cam rărit ”lanul meu”, acum încep să apară ”vecini” ale căror rădăcini îmi fac bine.

De aici am început – Schimbare. Loc de muncă sau prieteni noi?

Cred că urmează un material dedicat acelor ”instrumente” ce m-au ajutat pe drumul meu. Ce m-au ajutat să găsesc lanul potrivit unde să cresc. Te-ar interesa subiectul?

Cum ți se pare comparația cu floarea soarelui?

De ce aș vrea să fiu ca floarea soarelui

18 Comments on “De ce aș vrea să fiu ca floarea soarelui”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.