Ciocolata de casă care nu e chiar de casă

Făcui ciocolata de casă inspirată din rețeta lui Teo, dar mie nu mi se pare că așa ar trebui să de facă…  Inițial am căutat pe net desert cu lapte condensat și nu credeam că voi face ciocolată, dar dacă tot am făcut și tot a ieșit super bună, o scriu aici ca să am baza pentru viitoarele combinați. Clar voi mai face.

Am pornit de la lapte condensat. Este prima dată când folosesc acest ingredient gata cumpărat din comerț. Acum câțiva ani am făcut eu acasă și l-am folosit la rețeta de Sorbet de casă. Vișine și pepene galben.

De data asta l-am găsit în Lidl, într-o zi în care am avut chef și timp să frunzăresc prin oferta magazinului la fața locului. Și am luat două conserve, ținând minte că parcă parcă văzusem la Prăjiturela că laptele condensat face tarta aia demențială cu lime (asta urmează să fac zilele următoare).

Ciocolata de casă care nu e chiar de casă, deoarece…

… după mintea mea, nu ar trebui să conțină ciocolată.

Nu pun ciocolată-ciocolată în compoziție ca să fac ciocolată, nu?!?!  Nu?!?! 

Mă gândesc ce ar trebui să fie într-o ciocolată de casă și dacă-i dau de capăt anunț și aici, of course : )

Mno bun.

Acum să îți și prezint rețeta, că-i tare bun rezultatul final. La cât de dulce e laptele condensat crezi că ar putea fi altfel decât delicios rezultatul final? Nu-i bai, că alt zahăr nu a mai văzut rețeta. Diabet scrie pe mine altfel!

 

Ingrediente necesare

  • 230 de grame ce ciocolată
  • 50 de grame de unt de arahide
  • 200 de grame de lapte condensat
  • 1 linguriță (cu vârf) de cacao

Atât!

Ciocolata de casă care nu e chiar de casă

Înțelegi amu de ce ziceam că nu mi se pare că-i tumna de casă ciocolata?!

La combinația folosită eu am avut o parte generoasă de bănuți de ciocolată fără zahăr de la Sweeteria și o parte mai mică de ciocolată Milka. Altfel nu aveam gramajul necesar. Data viitoare fac cumva să pun doar ciocolata fără zahăr.

Am ales unt de arahide în loc de unt normal, deoarece mi-am dorit o oarecare aromă. Și am ales bine, cel puțin pentru mine. Iar cacao a venit deoarece mi s-a părut mult prea dulce laptele.

Toate ingredientele le-am pus într-un bol de sticlă, ce l-am pus deasupra unei oale cu apă, ca să le fac o ”baie cu aburi”. Încet încet s-au topit cele ce trebuiau topite și am început să le amestec. Foarte ciudățică a fost textura la un moment dat. Părea că devine gumă.

Așa că m-am oprit, am pus amestecul într-o tavă rotundă ce am tapetat-o cu hârtie de copt (nu am avut chef de altă folie la momentul respectiv).

DOVADA!

ciocolata cu lapte condensat

Eu deja îmi făcusem plinul de dulce pe ziua respectivă, când am curățat bolul. Și, cum am scris și pe pagina de fb, deși am reglat prin ingrediente intensitatea senzației de dulce, asta nu înseamnă că zahărul s-a evaporat.

Am renunțat de câteva luni la consumul de zahăr, atât în formă brută, cât și preparatele în care era zahăr adăugat. Și a fost un ”boom” când am gustat din această ciocolată.

DUPĂ ce a stat minim 2 ore la rece, textura s-a schimbat enorm!

Și ultimele două bucăți ce au rămas pentru a doua zi la poze, arătau așa:

ciocolata de casă

ciocolata de casă care nu e chiar de casă (1)

De plăcut a plăcut întregii familii.

Am în vedere să încerc și alte combinații. Să adaug și alte ingrediente, ce să-i ofere altă textură (ușor mai moale) și alte arome.

Ce mi-ai recomanda?

7 Comments on “Ciocolata de casă care nu e chiar de casă”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.