Capcana caloriilor de după sărbători

Sigur te-ai trezit măcar o dată cu gândul că ai exagerat de sărbători cu mâncarea sau cu leneveala și că ar trebui să faci ceva în privința aceasta. Capcana caloriilor de după sărbători este una ce pune bețe în roate multor persoane. Chiar și celor ce au un stil de viață mai activ.

Ce-i de făcut?

  • În primul rând, schimbă perspectiva. Rezultatele nu apar de pe o zi pe alta. Cum nici caloriile nu se adună singure.
  • Apoi, uită de calorii : )))). În acest material mă voi referi la ele ca și concept general al consumului mai ridicat de alimente nesănătoase. Deoarece evit să număr caloriile. Exact asta mi-ar mai lipsi…ca și cum n-aș avea unde să-mi aloc energia.
  • Și, dacă tot am menționat energia, aceasta este cea care te ajută să eviți capcana caloriilor de după sărbători.

Inspirația pentru acest material a venit în urma campaniei desfășurate de Decathlon în această perioadă: ARDEM CALORIILE.

Eu și Decathlon ne înțelegem tare bine. E de ajuns să intru la ei pe site sau să dau o fugă în magazin și clar găsesc ceea ce caut plus inpirație și motivație pentru mișcare.

Ce crezi?! MIȘCARE = ENERGIE!

Și dacă tot au ei acum campania asta faină, am găsit o altfel de abordare ce să te ajute să începi.

Ce să începi? Doar tu știi!

Capcana caloriilor de după sărbători

Eviătă capcana caloriilor de după sărbători în 5 pași

Te învinovățești deja pentru excesul de sărbători și te gândești cu groază și chef zero spre schimbare. Deja ți-ai redus semnificativ șansele de a crește stima de sine, de a aduce energia bună și pofta de mișcare.  Adu-ți aminte: MIȘCARE = ENERGIE. O să mai scriu asta. 

Ca să scapi de povara și vina ce vine la pachet după sărbători, uite care sunt pașii ce cred eu că te-ar ajuta (pe mine mă ajută mereu).

Pasul 1 – Echipament

Alege un echipament în care să te simți bine, să te simți confortabil, fără a te simți strânsă sau lălâie. Dacă ai echipamentul potrivit, te poți focusa pe mișcare, fără să te gândești că te strânge bustiera de exemplu.

Urmează să-mi comand acest modelEste diferit. Adaugă o pată de culoare ce îmi aduce o stare de bine din start. Despre echipament am mai scris și în acest articol – Cică este mai ieftin să faci mișcare în aer liber.

Pasul 2 – Accesorii

Aici e cu dichis. Deoarece sunt două abordări: pentru persoane active sau pentru persoane sedentare. Voi merge pe a doua abordare, pentru că știu că acolo e mai greu cu urnitul.

Mișcare? Bleah. Nu vreau să transpir. Nu vreau să am dureri. Nu vreau febră musculară.

Te înțeleg.

Așa că, hai să o luăm ușor.

Ai nevoie de o saltea pilates.

Pasul 3 – Altfel de exerciții

Cu echipamentul potrivit și cu salteaua de pilates și cu 30 de minute rezervate doar acestei acțiuni, te pui pe treabă.

Te așezi pe saltea în cea mai confortabilă poziție. Fără telefon sau televizor în aria ta de exercițiu. Și, începi să respiri adânc și să expiri treptat tot aerul din tine. Repeți acest procedeu câteva minute sau până când simți că nu mai ești atât de încordată și nervoasă că trebuie să faci mișcare.

Apoi, începi să îți creezi propriile tale exerciții, de întindere. Să îți vizualizezi tot corpul și să îți activezi mușchii cu fel și fel de mișcări… să vezi senzație de bine după.

Pasul 4 – Hidratare

Neaparat să te hidratezi. Și înainte, și după, și în fiecare oră a fiecărei zile. Indiferent că faci mișcare sau nu, hidratare este importantă.

Nu vreau să mă apuc să îți dau motive să bei apă. BEA. Și vei vedea impactul singură.

Pasul 5 – Scoate tot din tine

Uneori e nevoie de o mișcare simplă. O întindere a unor mușchi, o activare a unor tendoane, ca să pună capac și să să te apuce nervii sau să te apuce plânsul. Ceea ce este minunat!

Uneori este nevoie de echipament special pentru asta. Ca un sac de box sau o trambulină cu bară pentru fitness pe care îți garantez eu că o vei ”urâ” din cauza nervilor ce-i va scoate din tine – ca apoi să o iubești fiindcă te-a ajutat să te simți mai bine.

Atât!

FOARTE IMPORTANT 

Repetă acești pași zilnic și vei vedea cum crește încrederea în tine și în ceea ce poți face să îți fie mai bine!

IDEEA PRINCIPALĂ

Dacă te nemulțumește ceva la tine fi propriul tău aliat și gândește-te cu drag și entuziasm la ceea ce ai de făcut ca să îți fie mai bine!

Pas cu pas ajungi departe. Acțiune cu acțiune se crează energie în tine și în jurul tău!

Nu lăsa pe mâine ce poți îmbunătăți azi!

Tu ce părere ai despre această perspectivă legată de caloriile de după sărbători?

One Comment on “Capcana caloriilor de după sărbători”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.