Am învățat să mă dau jos bine din mașină

Intenționat am scris că ”am învățat să mă dau jos bine din mașină” în loc de ”..mă dau jos corect din mașină”, pentru că nu am găsit materiale concrete în care să existe o formulă pentru această acțiune.

Și acum zic că mă dau jos bine din mașină deoarece înainte mă dădeam într-un mod nesănătos jos din mașină – când eram în postura de șofer : )))))

Mai concret, îmi luam bagajale din locul din dreapta (indiferent de număr – cât mai multe cu atât mai bine), deschideam ușa, împingeam scaunul mai în spate, puneam piciorul stâng afară și pivotam ca să pot scoate bagajele și abia apoi puneam și piciorul drept jos și greutatea era echitabilă pe ambele picioare.

Care-i faza cu picioarele?

Ei bine, pe scurt, genunchiul stâng n-a mai făcut față modului meu de a mă da jos din mașină. Mă ”săgeta” grav în unele  momente și am zis că nu-i ok să pățesc asta când mă dau jos din mașină.

Și nici spatele nu îmi era bine. Conduc destul de mult – pentru mine e mult, pentru alții poate e puțin- și e normal să observ când corpul nu este confortabil cu poziția mea în timp ce șofez sau când mă dau jos din mașină.

Am învățat să mă dau jos bine din mașină

Râzi tu râzi, dar după ce am observat că genunchiul îmi este ok acum și că spatele nu mai înțeapă atât de tare, e normal să zic că mă dau jos bine din mașină acum, nu?!

Cum fac?

Stai stai stai, că este un întreg ritual. Că altfel acest material era doar o postare pe fb și nu un articol pe blog : )))

Acum, în primul rând bagajele. Cel mai sănătos este să le pun ori în portbagaj, ori pe bancheta din spate. Și, chiar dacă le pun pe locul din dreapta, NU le mai iau când cobor din mașină. Ci, fain frumos merg roată mașina să le iau. Așa, grija mea este să cobor din mașină cum trebuie, fără grabă sau dorință de a avea toate în brațe și a intra direct în bloc.

Apoi, cea mai importantă mișcare este cea de rotire a corpului cât sunt pe scaunul mașinii (clar cu ușa deschisă în prealabil) atfel încât să fiu orientată spre ieșire și apoi cobor din mașină cu ambele picioare și le pun jos în același timp. Fac treaba asta de ceva timp și de atunci genunchiul nu mă mai săgeată.

Se poate întâmpla să iau geanta cu mine când cobor din mașină, dar nu mă încurcă atât de mult pe cât o făceau bagajele înainte.

Ceva în genu’ ….  ↓

mă dau jos bine din mașină

Vezi aici distracția mea ca Femeie și mamă la volan.

Sunt mult mai bine acum cu genunchiul, cu spatele mai am un pic de treabă dar îi dau eu de capăt cumva. Mi se pare că acum mă dau jos ca o doamă, dar de fapt asta și sunt : ))

Am spațiu sau de fapt caut spațiu suficient când parchez mașina astfel încât să nu sufăr când cobor din mașină. Are sens, nu?!

Acestea fiind scrise,

Tu cum te dai jos din mașină?

One Comment on “Am învățat să mă dau jos bine din mașină”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.