Recenzie Într-o zi mă voi întoarce la tine – Agnes Martin-Lugand

Recenzie Într-o zi mă voi întoarce la tine este despre impresile lăsate de cea mai recentă carte publicată de autoarea mea preferată: Agnes Martin-Lugand.

De ce este autoarea mea preferată?

Deoarce cărțile sunt scrise într-un stil ce mie îmi conferă plăcere literară, astfel citirea fiecărei cărți devenind o adevărată pauză de la cotidian și relaxare a minții. Am citit toate cărțile publicate de această autoare – le-am adunat în acest material – Cărţile scrise de Agnes Martin-Lugand  și voi continua să fac asta și pentru că fiecare carte este diferită și specială. Nu am simțit cu nici o carte monotonie sau plictiseală.

Recenzie Într-o zi mă voi întoarce la tine

Descrierea oficială:

În timpul peregrinărilor ei prin Franța, Hermine, o tânără dezorientată, obosită de viață, ajunge întâmplător în însoritul Provence, unde i se propune să lucreze la un hotel. Fata acceptă fără prea mare tragere de inimă și descoperă ca hotelul cu pricina este de fapt o proprietate impozantă, plină de viață, ce poartă un nume rusesc: Dacea.

Jo și Mașa, stăpânii acestui loc magic, devin în scurt timp familia pe care Hermine n-a avut-o niciodată, oferindu-i dragostea și sprijinul după care a tânjit mereu.

Douăzeci de ani mai târziu, Hermine este o femeie împlinită, cu doi copii minunați și care s-a dedicat trup și suflet administrării acestei proprietăți de vis. Însă moartea fulgerătoare a lui Jo, devenit o legendă a locului, va zgudui din temelii tot ceea ce Hermine și familia sa adoptivă au construit împreună.

Secrete dureroase ies la iveală și Hermine va fi pusă în fața celei mai dificile alegeri din viața ei…

recenzie într-o zi mă voi întoarce la tine

Carte o poți comanda de aici la un preț bun.

Recenzie Într-o zi mă voi întoarce la tine

Eu când apare o carte nouă scrisă de Agnes Martin-Lugand nici nu mai citesc descriere. A cumpăr și descopăr direct despre ce este vorba. Am pățit de mai multe ori ca ceea ce este în descrierea oficială să fie ușor pe lângă ce ar trebui să fie – după mintea mea.

Se poate observa că poza de mai sus este diferită de cele în care fac eu de obicei poze. Asta pentru că am luat cartea cu mine când am fost pe post de supraveghetor în excursia de sfârșit de an a unor copii de clasa a 6-a. Locația superbă a contribuit la pofta de lectură și povestea în sine s-a potrivit de minune cu atmosfera locației.

Am citit cu sete de fiecare dată când am avut ocazia, dar cel mai mult am citit dimineața la cafea. Și cum elevii de clasa a 6-a au ora de trezire după ora 9, am profitat la maxim de acele ore de liniște și relaxare.

Povestea m-a ajutat. Scrisul lejer. Calmul. Detaliile. Ritmul. Totul m-a ajutat să declar că am citit încă o cartea superbă scrisă de Agnes Martin-Lugand.

Ce nu apare în descrierea oficială și merită menționat:
  • istoricul tumultos a lui Hermine prezentat înainte de a ajunge la Dacea și ce este relevant pentru tot ceea ce ea decide atât legat de relațiile personale cât și de cele profesionale
  • personajele masculine ce influențează viața lui Hermine – Jo, tatăl copiilor ei, personajul misterios ce îi dă peste cap viața și ce o ”pune în fața celei mai dificile alegeri din viața ei..
Cu ce am rămas eu din această lectură?

Cu tăria de caracter a lui Hermine. Cu capacitatea ei de accepta într-un fel sau altul ce i se întâmplă, și a transforma fiecare situație în ceva cu potențial bun pe viitor. Cu dragostea ei pentru copii și cu implicarea în ceea ce a fost până la urmă afacerea unor străini ce oricând o putea lăsa pe drumuri. Cu ambiția ei și determinarea de a face tot ce poate ea mai bine pentru cei din jurul ei, având totuși în vizor și propria persoană.

Nota 10/10 ofer eu acestei cărți – bazându-mă pe experiența citirii ei și nu pe aspecte ce țin de un critic literar. Nu am găsit nimic nelalocul lui în carte și nici nu voi căuta : ))

Se poate regăsi această carte pe lista de citit în viitorul apropiat?

Cu ce altă carte mi-ai recomanda să mă delectez în această lună și de ce?

One Comment on “Recenzie Într-o zi mă voi întoarce la tine – Agnes Martin-Lugand”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.