Ai copil la şcoală?


Emotional e greu pentru fiecare parinte sa-si vada copilul mare si incepand scoala.

Pentru copil e si mai emotionant, doar ca el nu stie sa se exprime ca si cei mari. Poate va fi mai agitat sau mai retras decat de obicei. Sau poate ca nu!

Şi părinţii  încep şcoala

Inainte de inceperea anului scolar parintii de copii incepatori sunt chemati la scoala pentru a li se prezenta clasa, invatatoarea si structura orelor de curs. De obicei aceste lucruri se intampla in cadrul unei sedinte cu parintii.

Acuma, cine nu stie ca la fiecare sedinta se aduce vorba si de anumite costuri financiare suplimentare????

Eu sunt mamica de copil in clasa pregatitoare si inca de la prima sedinta cu parintii, in care abia am cunoscut invatatoarea si clasa si ceilalti parinti, tot am mers pregatita financiar. Mai ales ca statul si scolile de stat, au nevoie constanta de imbunatatiri.

Aprovizonare

A fost nevoie de achizitionare de caiete speciale (in loc de manuale), fiindca statul nu ne ofera. Si s-a decis achizitionare de materiale didactice pentru copii (acuarele, pensule, bloc de desen, foarfece, lipici etc) la comun. Adica alte cheltuieli, pe care oricum le suportai, doar ca individual.

Intrebarea mea este: Nu stiai ca-ti dai copilul la scoala????

In momentul in care se inscrie de catre parinte copilul la scoala, indiferent de situatia materiala, trebuie sa fii constient ca vor trebuii suportate anumite cheltuieli.

Nu ai suficienti bani, strange din timp !!!!

Sau solicita ajutor statului pentru scolarizarea copilului. Nu ai de sa fii mandru, ca parinte incearca sa faci orice pentru copilul tau. Nu astepta sa-ti dea altcineva.

De ce sa puna altcineva banii pentru tine, ca tu nu ai? Si eu am copil, pe care-l intretin si pentru care platesc ce-i de platit.

Bine, sunt cazuri in care situatia este mai sensibila, dar si asa. Eu sunt satula sa tot aud, ca nu poate, ca nu are de unde, ca le este greu. Ma gandesc la copil , cat ii poate fi de greu si de rusine, cand isi vede parintii scuzandu-se sau amanand anumite cheltuieli ,pentru a avea el ce-i trebuie la scoala. Vin foarte lejeri si zic ca nu au de unde.

Pai si atunci ce facem, iti tinem noi copilul in scoala??

Dar ma gandesc si la al meu copil, ca daca mai dau si pentru altul, ca sa se acopere necesarul, ii iau lui din privilegii.

Oferta de literatură pentru copii, cu livrare gratuită

La scoala, ca de altfel si la gradinita, sunt anumite costuri:

  • Caiete speciale
  • Materiale didactice- acuarele, pensule,bloc de desen, penar, creioane colorate, carioci, hartie creponata, carton colorat,foarfece,plastelina,abac, lipici, maculator etc.
  • Materiale sanitare si igienice
  • Materiale de prezentare, foloste in sala de curs.

Cine credeti ca suporta aceste costuri???

Cine inca se asteapta ca statul sa-i ofere aceste lucruri, poate astepta mult si bine. Poti fi revoltat, poti face scandal, dar pina la urma tot tu platesti!!

Voi cum reacţionaţi în astfel de cazuri?

12 gânduri despre “Ai copil la şcoală?

  1. eu cand eram in gradinita nu erau atatea cerinte. la baietelul meu cand a intrat in grupa mica ia dat o lista de am zis ca lesin rechzite de tot felul si numai de la milan sau pelican bani pt covor bani pt dulapior bani pt jukri bani peste tot bani pt caiet special ziceti si voi in grupa mica ei debea se joca si ei cer caiet special,,,

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s