Concediu în Eforie Nord

Articolul porneşte din dorinţa de a vedea şi alţii cum e la noi. Cu bune şi cu rele.

Cum a fost concediul la noi în ţară, pentru 8 zile la mare, cu doi copii. Pe unde am umblat, ce am observat şi ce se poate mai bine. Articol fără link-uri, dacă doriţi să aflaţi mai multe despre cele scrise aici, căutaţi pe nea Goagle detaliile despre locaţii.

 

Perioada Concediu Eforie Nord 8 – 17 iulie 2016

Vi se poate părea mai multe zile decât zise îniţial, dar am fost cu trenul. PANA MEA!

Ca să ştiţi de ce mă exprim aşa, gândiţi-vă că am mers cu trenul pe ruta ORADEA – EFORIE NORD!!!! Drum de 18 ore cu trenul, după spusele celor de la CFR.

Dar, am pornit seara la ora 18,00 şi am ajuns ziua la ora 13,00 . Total ore chinuite pe tren- 19.

Drumul cu trenul

Ne-am achiziţionat biletele de tren cu fix o lună înainte de plecare. Adică am mers în gară în noaptea în care s-au pus în vânzare biletele.

bottega verde

Pentru a fi siguri că prindem locuri. Mai ales că am optat pentru cuşetă cu 4 locuri. Am luat trei bilete, două pentru adulţi şi unul pentru copil. Băiatul fiind la vârsta la care-i trebuie bilet separat.

Cuşeta a fost mare, pentru că avea mult spaţiu între banchete. Aerul condiţionat a funcţionat. Şi ne-am învăţat minte din dăţile trecute, şi ne-am pus bandă adezivă cu noi, pentru acoperi o parte din filtre. Când ajungeam noapte în zona de munte, te lovea prea tare frigul.

Mâncarea pe tren: stixuri, bake rolls, pâine, margarină, pateu, mezeluri vidate, banane, mere. Şi 2 flacoane de 2 litri de apă plată.

Asta pentru copii, soţul fiind pe alt regim 😛

Cazarea

Anul acesta am schimbat locaţia.

Staţiunea Eforie Nord este una mare. Şi plină de locuri de cazare. Am făcut o poză cu harta staţiunii, la insistenţele lui fiu-miu, în care mâna mea arată unde am fost cazaţi anul acesta şi mâna lui arată unde eram în anii trecuţi.

Diferenţa de drum este mare!

Vila Lucmar ne-a găzduit în acest an.

Şi nu regret deloc preţul mai ridicat comparativ cu cel plătit la vechea cazare. În acest an am reuşit şi noi să venim de pe plajă seara, să facem duş, să ne schimbăm şi să mergem în oraş. La masă sau la plimbare pe faleză.

Vila este curată, frumoasă, întreţinută şi foarte îmbietoare. Noi am fost cazaţi în cameră cu 4 locuri: pat dublu şi canapea extensibilă. TV, mini-Frigider, aer condiţionat, baie în cameră, balcon, masă şi fotoliu, dulap mare pentru haine, cuier. Toate au fost la dispoziţia noastră.

Iar grădina……. SUPERBĂ!!

Recomand VILA cu toată încredera că va fi pe placul oricui!

Staţiunea Eforie Nord

concediu eforie nord

E, aici e altceva. Aici vorbim de bune şi de rele.

Cele bune se datorează plajei mărite. Este superbă. Păcat de oamenii care nu o ştiu aprecia. Acestea fiind la cele rele.

Ca să nu mai vorbesc de cel 79 de SCĂRI, care trebuiesc coborâte de fiecare dată când vrei să ajungi la mal, ca apoi să le urci. 😛

Ce fac oamenii cu această staţiune?

O vor distruge încet, dar sigur.

Pe plajă, parcă suntem pe stadion.

Plin de coji de seminţe, chiştoace de ţigări, resturi de mâncare şi tot felul de gunoaie. Şi nu pe plaja fină, care se curăţă seara cu tractorul, ci pe partea unde sunt şezloangele. Acolo e mai greu să faci curat. Mai complicat.

Prin oraş, pe la tarabe, doar vânzători care caută cât mai mult profit.

Anii trecuţi nu a fost aşa scumpă staţiunea. DE ex. Cola la 1,25 a costat 6 lei. Ca să nu mai zic de preţurile la jucăriile pe care aproape că le calci.

Că nu ai loc pe trotuar să treci de ele. Mai era un magazin/boutique/tarabă cu încălţăminte de 8 lei. Anul acesta a fost cea mai proastă marfă posibilă! Nu că în rest ar fi fost mai de calitate, dar măcar mai duceam un suvenir rudelor. 😛

Iar mâncarea………..Foame mare la ai noştri turişti! Preţuri pe măsură!

Am fost şi vom mai merge dacă va fi cazul, doar la CAREDY ORADEA.

Poza este făcută standului cu mâncare ardelenească- ungurească. Dar restaurantul este uriaş. Cu trei staţii de servire care abia fac faţă sera la valul de oameni flămânzi. 😛 Atmosferă superbă întreţinută seara de muzică bună şi live. Preparate bune, proaspete şi ieftine.

Vi-am transmis live pe pagina de FB a blogului, gândurile despre cum se comandă când ajungi la masă la Caredy. Mai întâi felul unu, supă sau ciorbă, dacă vrei masă completă. Şi dacă simţi că mai încape, mai mergi o tură şi comanzi felul doi.

Iar orădenii beneficiază de 10 % discount, dacă arată buletinul la casa de marcat.

jocuri bestkids

Noi am avut meniu de: ciorbă de burtă, ciorbă de fasole, cartofi pai, cârnaţi afumaţi, escalop, păstrăv crocant, orez cu tăieţei, babguyaş, ciolan de porc la grătar.

Însă sunt atâţia oameni în staţiune, că nici tonetele nu fac faţă.

Plus că, eu nu-i înţeleg pe aceia care stau la rând la gogoşi sau hamsii, dimineaţa la ora 9! Mai ales în faţa tonetei care face ambele preparate. Să vedeţi acolo mirosuri.

Cu ce am venit de la mare?

Cu oboseală, cu un bronz de toată frumuseţea, cu amintiri frumoase, cu suveniruri puţine. 😛

Cele mai frumoase amintiri vor veni şi datorită recoltei de scoici culese în familie, care va fi obiectul unor noi lucruri create de mână.

Unde mergem la anu’?

Habar nu am! Dar înclin spre a căuta altă staţiune. Aceasta a devenit mult prea aglomerată şi plină de turişti fără bun simţ.

Vouă cum vi se pare staţiunea Eforie Nord?

În 2017 a fost altfel. Fără concediu în Eforie Nord anul viitor.

16 Comments on “Concediu în Eforie Nord”

 1. Ufff și eu merg în Eforie anul asta fix în apogeul sezonului.. Dacă acum e așa aglomerat..nici nu vreau să mă gândesc. Culmea e că ce-mi place cel mai mult în Eforie este nisipul mult și curat deci nu mai e cazul nu?:))
  Oricum plănuiesc ca în fiecare zi să merg pe alta plajă. Vreau o tură la Mamaia și în Costinești.. Eventual un Aqua Magic..
  Voi vedea. Util articolul, mulțumesc!

  1. Ooooo, dacă bați plajele, aștept un feedback.

   Nisipul care nu este atins de seszloange sau paturi este superb. Fin, moale, curat, plin de scoici. Cel puțin așa era.

   Concediu plăcut.

 2. Tocmai ma pregatesc sa „decolez” spre Eforie vineri seara (cu escala la Bucuresti sa-mi iau duduia) 😛 Din ce-am citit aici, statiunea noastra de suflet (Eforia) nu mai este asa cum a fost acum 2 si 3 ani cand am mers noi… Chiar sper sa nu fim dezamagiti de concediul asta si sa nu ne intalnim cu problemele pe care le-ati intampinat voi. 😀

 3. Eu nu am fost niciodata la marea noastra, doar de vre-o 6 ori la greci. In august merg si eu intr-un circuit Moldova-Delta-litoral. Pana la urma ce statiune ai recomanda? Una mai neaglomerata, fara manele, cu plaja buna si atmosfera placuta..Exista asa ceva?? Cred ca nu de asta o sa stam doar 3 zile pe litoral:(

  1. Buna, eu nu am fost decat in Eforie Nord. De 4 ani, tot acolo am fost. Pana anul acesta, am foarte foarte multumita de statiune. Dar acum mi-a lasat un gust amar.

   Iar in august cred ca va fi furnicarie curata!

   Pacat de plaja superba si faleza de vis! 🙁

   De recomandat pot doar sa te trimit la cele din articol, vila si restaurantul. Statiune, si eu voi experimenta una noua, anul viitor. Poate poate.

   A, si in Eforie, nu prea am auzit manele pe plaja. Unele locaruri au acest gen de muzica, dar se pierde in harmalaia de seara.

    1. D-aia volumul asa mare. E o idee a unei prietene de-a mele. In fiecare zi, sa-si puna intr-un borcan, un biletel cu ceea ce a imbucurat-o in ziua respectiva. Si cand simte ca nu-i bine, iar un bilet si citeste. 🙂

     1. Sa vezi ce fai o sa fie cand citeste in seara de Revelion si isi aduca aminte ce a facut bine pe parcursul anului…..awwww…chiar fain. (sau de Craciun ca e mai….in familie)

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.