Dacă aţi şti de câte ori am văzut această întrebare pe grupurile de mămici, de câte ori am auzit întrebarea în parc. Şi răspunsul mereu era diferit. Ba în funcţie de kilograme, ba în funcţie de vârstă, ba în funcţie de unde locuieşte, răspunsuri fel şi chip.
Astfel de nelămuriri se discută în primul rând cu medicul pediatru. El ştie când şi în ce condiţii se introduce apa în dieta bebeluşului.
În al doilea rând, ascultă-ţi instinctul. Dacă situaţia este urgentă, acţionează!
Eşti cea mai bună mamă pentru copilul tău!
Când dăm bebeluşului apă?
Haideţi să vă zic si eu părerea mea despre acest subiect.
Bebeluşul până la vârsta de 6 luni, dacă este alăptat exclusiv la sân, îşi ia ceea ce ar nevoie din laptele matern. Acesta îi ţine şi de foame şi de sete. Şi bebeluşul se dezvoltă armonios fizic. Apa intră în peisaj în cazul în care temperaturile de afară sunt crescute sau este necesară preparea unui ceai pentru diferite afecţiuni uşoare.
În cazul în care bebeluşul se hrăneşte cu lapte praf, apa este joacă un rol foarte important. Necesară şi în prepararea laptelui praf, cât şi în potolirea setei.
Ce fel de apă folosim?
Dacă ţin eu bine minte, pe cutiile de lapte praf sau cereale pentru bebeluşi, scrie că se foloseşte apă fiartă şi răcită. Am folosit astfel de apă de vreo două ori. Dar am renunţat repede, nu am văzut sensul unui astfel de chin. Bebeluşul nu aşteaptă ca apa să se răcească şi nici apă fiartă şi depozitată în fel de recipiente nu mi se pare că este o idee bună.
Am folosit de atunci doar apă plată. Şi am căutat mereu să fie una cât mai apropiată de apa de izvor.
Furnizorul meu de apă de izvor
Da, am parte de asemenea servicii. Şi oricine poate avea parte de ele. Căci nu se găseşte aşa uşor apă de izvor îmbuteliată, am căutat până am găsit pe cineva pe placul meu, care să întrunească toate condiţiile mele.
Fiindcă am trecut cu brio peste perioada în care am folosit apa la preparat cereale pentru bebeluşi, acum am mereu apă plată în geanta mea. Câte o sticlă de o,5 l pentru fiecare membru. Asta înseamnă trei sticle de purtat mereu cu mine.
Şi nu îmi pare rău că port o greutate în plus în geantă. Hidratarea este foarte importantă, şi deşi adulţii nu-i acordă importanţa cuvenită, când vine vorba despre copii, totul se schimbă.
Nu plec de acasă fără apă plată pentru fiecare copil. Chiar şi ghiozdanul băiatului pentru şcoală are în fiecare zi câte un flacon de apă plată de 0,5 l în el.
Eu încerc să dau curs îndemnului „Consumaţi zilnic minum 2 litri de lichide”, doar că nu-mi iese mai mereu. Dar parcă este altfel când beau din flaconul de 0,5 l. Mă apropii tot mai repede de acest ţel, de a consuma 2 litri de lichide pe zi.
Eu tot timpul sunt cu apa dupa mine.
Si eu am inceput sa imi duc o rezerva… nu doar copiii!