Naşă de botez

Un articol special, în care vă povestesc cum a fost aventura mea ca naşă de botez. Scriu până am toate impresiile la cald, să nu uit cumva vreun detaliu sau impresie.

Poze mai multe vor apărea după ce le primim de la fotograf. Vă daţi seama că nu am apucat să fac poze?!

Aşadar, una bucată prinţesa mică: Cleopatra Cataleya. Venită pe lume în data de 01,04,2018.

În vizită la nou născut

A adus bucurie multă în casa finilor noştri. Iar eu cu soţul meu am primit onoarea de a-i fi naşi de botez prinţesei. Să nu fim doar naşii pentru nunta părinţilor.

A fost prima noastră experienţă de acest gen şi a fost una tare interesantă!

Botezul

Fiecare cu religia sa. Fiecare este liber să aleagă ceea ce consideră că este bine pentru el, asumându-şi decizia luată.  Eu personal, nu voi judeca, nici nu voi încerca să conving pe nimeni de avantaje sau dezavantajele religiei.

Am specificat cele de mai sus pentru a înţelege că nu vreau să transform acest articol în unul în care să se discute despre religie. Este un subiect prea delicat pentru a fi dezbătut online.

Botezul pentru noi a însemnat recunoaşterea noastră ca oameni de încredere, care au primit o responsabilitatea mare. Aceea de a veghea şi îndruma paşii micuţei ce am botezat.

Este un  moment foarte special, doar am trecut cu ai noştri copii prin aşa ceva. Fiecare botez fiind unul care ne-a adus mai întâi linişte sufletească. Ştiind că bebeluşul a fost creştinat, rămânea ca noi să ne ocupăm de creşterea şi educare sa, într-un mod cât mai frumos posibil.

Naşă de botez

Ca să mă pregătesc pentru această sarcină importantă, mai întâi am discutat cu naşa copiilor mei. Apoi am discutat cu mama fetiţei şi apoi am primit îndrumări de la părintele care ne-a fost alături.

Ca şi naşă de botez, din punct de vedere financiar, am avut următoarele de cumpărat:

 • Costumaţia fetiţei- alcătuită din rochiţă, pălărioară, botoşei, body, ciorap cu chilot, cumpărate de la MiniJunior din Oradea. Botoşeii i-am croşetat eu, negăsind ceva care să îi fie buni ca şi mărime.
 • Prosop mare şi prosop mic
 • Forfecuţă
 • Batistă
 • Lumânare de botez

Am ales să fac ceva extra şi am comandat şi un tablou foarte frumos pentru fetiţă. Şi am făcut eu câteva aranjamente florale pentru masa festivă.

Lumânarea de botez şi tabloul le-am primit de la ArtEvent Studio.

Camelia având doar produse minunate şi care le-aţi mai văzut şi sub altă formă- Nunta în stil GOTIC.

rochita de botez a fetitei

Sfaturi legate de ceremonie

Ca şi naşă de botez, trebuie să fii cât se poate de calmă. Principala mea grijă a fost fetiţa. Atât. Restul s-au descurcat cum au vrut şi cum au putut.

În timpul slujbei, prinţesa a fost şi agitată şi liniştită. Cum este şi normal. Doar este bebeluş şi nu se poate exprima decât prin plâns 😉

Eu cu bebe în braţe, soţul cu lumânarea. Noi în faţa preotului, părinţii fetiţei lângă noi, pentru orice eventualitate. Greu să vin cu detalii legate de slujba religioasă, fiindcă nu cunosc termenii. Dar ştiu că atât eu, cât şi soţul am avut ceva de zis în timpul slujbei. Nu doar eu!

Apoi cu dezbrăcatul şi îmbrăcatul fetiţei. Şi la urmă cu liniştirea mămicii, căci a trecut partea cea mai sensibilă şi fetiţa este bine.

 Masa de sărbătoare

Aici, totul după bunul plac al fiecăruia în parte. 😉 Poate fi diferit, pot exista tradiţii sau alte cele.

La noi a fost pe „relax mode”.

Nu pot însă trece peste farfuria cu felul doi. Cartofi noi, carne de porc şi clisă prăjită! Vaaaaaiii.. .a fost tare bun. Meniul a fost tare bun. Atmosfera a fost de bucurie şi veselie. Un pic cald, dar totul s-a terminat cu bine! Şi fără evenimente!

Tortul… foarte bun!

Vă aşteptaţi la mai mult?!

Ce aş putea eu să mai adaug la multitudinea de informaţii ce se găseşte în mediul online despre cum ar trebui să fie sau ce ar trebui să faci la un botez?!

Aâta timp cât este comunicare între naşi şi părinţi, restul sunt detalii ce ţin de preferinţele fiecăruia!

 Pot decide singură. Tu?

Voi cum vedeţi desfăşurarea unui botez?

P.S.

Am apucat să fac un selfie înainte de a pleca de acasă 😉 Machiaj făcut de mine, coafura interesantă dată de permanentul făcut cu câteva zile înainte 😉

Cum am scris mai sus, restul pozelor vin de la fotograf peste câteva zile.

nasa de botez

38 Comments on “Naşă de botez”

 1. Am fost si eu nasa de botez acum cativa ani, cel mai greu mi-a fost in biserica pentru ca imi era teama sa nu faca pipi pe mine :)) si era si destul de greu, avea deja 6-7 luni 🙂 Imi place machiajul, nu stiam ca mai fac permanent la coafor, eu am fost la un moment dat si mi-au spus ca nu mai fac.

  1. :))) Eu am avut emotii si ma gandeam ca nu o sa reusesc sa fiu calma, si ca ii voi trasmite micutei starea mea de agitatie. Dar a fost ok <3 ... pana la urma.
   Ma bucur ca mai fac permanent, eu am intrebat intr-un singur loc si mi-au raspuns ca da. Probabil nu face toata lumea.

 2. Am fost nășică mai demult, dar eram mai mică și nu am fost implicată extrem de mult în tot procesul. Este o experiență inedită în orice caz.

 3. Noi am fost nasi de botez de 3 ori, iar de fiecare dată am avut emotii, am ales tot ce a fost necesar și mai frumos, ne-am facut datoria de nasi și o vom face toată viața.
  Am avut norocul de a fi nasi si in Bucovina, unde traditiile sunt diferite și am avut multe de invatat.

 4. Nu am fost niciodată nașa, asa ca am citit cu interes relatările tale, în cazul în care voi ajunge în aceasta postura. Ce pot sa spun? O amintire pe viata. ♥️

 5. Cred ca e o responsabilitate mare sa fi nasa de botez. Din pacate, lumea nu mai vede botezul ca pe o chestie asa mare, dar eu tot cred ca daca ai hotarat asta, trebuie sa ai si anumite responsabilitati

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.