Culeg idei pentru grădina cu oameni

Culeg idei. Este o nouă inițiativă în care vreau să pornesc în căutarea de oameni, de idei, de fapte pentru a-mi fi mai bine. Este o mică mare campanie, cu rază lungă de acțiune. Ce sper să înceapă bine și să continue pe parcursul a mai multor zile.

Da da, cum ați citit. Să-mi fie mai bine, în primul rând mie. Apoi, celor care îmi sunt aproape și care consideră că le pot fi model.

Vreau să ”profit” de statutul meu de persoană cu blog, pentru a răspândi și mai mult bine. Dacă sunt persoane cărora articolele mele de până acum le-au fost de folos, sper ca și ceea ce urmează să fie de bun augur.

Sunt influencer?

Am căutat o definiție cât de cât apropiată de ceea ce cred eu că reprezintă acest cuvânt, și am găsit articolul acesta Despre influencer marketing, de unde am extras următoarele rânduri:

”…când vorbim despre Influenceri în contextul Influencer Marketing ne referim la o persoană care are comunități online pe o platformă Social Media, comunități care o urmăresc și care au încredere în el/ea. Calitatea aceasta, ÎNCREDEREA este cea mai importantă, dar e importantă și mărimea comunității online.”

Pentru a clarifica!

Eu clar nu mă consider o persoană ce poate decide în locul fiecăruia. Pot fi considerată ”influencer” doar pentru că am blog și conturi în social media urmărite de mii de persoane. Dar asta nu înseamnă că eu decid în locul lor.

 Pot decide singură. Tu?

Eu vin cu impresiile mele despre o carte de exemplu, vă scriu și mereu voi scrie părerea SINCERĂ, iar voi decideți ce faceți mai departe. Nu poți obliga pe nimeni să facă ceva ce nu dorește. Nu?!

ÎNSĂ…

La fel cum vin și scriu despre o carte, un produs, o rețetă și voi reacționați la ceea ce am scriu eu, la fel pot scrie și despre lucruri mai sensibile, care poate nu sunt pe placul tuturor! Și cam asta va fi în această campanie. Pentru că în momentul în care vii cu adevăruri și fapte care sunt greu de digerat, oamenii vor reacționa în fel și chip!

Culeg idei pentru grădina cu oameni

De la aspectele menționate mai sus a pornit toată inițiativa #culegidei.

Vreau să culeg idei și să le plantez în grădina cu oameni. Asta la modul metaforic vorbind. Vreau însă să găsec metode prin care să ajung la cât mai multe persoane, să le ofer noi perspective. Să le arat că se poate și altfel! FĂRĂ POLITICĂ!

Culegi ceea ce semeni!

Semeni o faptă, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un caracter. Semeni un caracter, culegi un destin.”

Dalai Lama.

Din păcate, nu pot trece peste ceea ce s-a întâmplat în data de 10 august 2018 în București. Am scris un articol la cald despre aceste evenimente, Țara fără copii și din acea zi s-a schimbat ceva în ceea ce mă privește.

Concluzia la care am ajuns:

Azi, ceva s-a schimbat. Habar nu am ce a declanșat această stare, dar am ajuns la următoarele concluzii:

* Dacă nu se schimbă ceva acum, vor încerca copiii ce vin din urmă să o facă. Și vor ieși ei în stradă să își spună of-ul. Să își ceară drepturile. Având în vedere cum poate degenera o manifestare, viitorul în care să-mi văd copilul în stradă nu este unul ce mă încântă.

* Reacțiile celor care ar trebui să protejeze populația pașnică, m-au șocat!!! Chiar să fi urmat ordine, dacă acestea se urmează orbește, înseamnă că nu au ce căuta în rândul celor care apără și protejează populația.

Sper la ce este mai bine! 
Sper să fie mai bine, pentru toți!

Care este obiectivul meu

Un viitor mai bun pentru copiii mei, în țara lor!

Prea mare obiectivul meu, prea pompos, prea utopic?

Cred că nu există mai mare provocare în viața unui părinte, decât aceea de a-și crește un copil într-un mediu civilizat și armonios.

Ce fac în acest sens?

Încep prin a schimba perspectiva!

Încep cu pași mici, acțiuni mărunte dar sigure!

Am făcut acest lucru de mai multe ori de-a lungul vieții si m-a ajutat. Am citit și m-a înspirat mult și articolul minunat scris de Ana Nicolescu- Cum ne pregătim copiii pentru țara pe care le-o lăsăm? 

Este important de menționat că nu vreau să fac totul de capul meu!

Aș fi mai mult decât încântată dacă v-ați alătura acestei inițiative și veniți și voi cu idei. Nici o idee nu este rea, nici mică sau mare. Important este să ne gândim la ceva. Să  începem să facem și noi ceva, să NU așteptăm să o facă mereu altcineva în locul nostru!

Această inițiativă va fi una pe care o veți vedea și pe canalul meu de Youtube, postări pe Fb și Instagram. Voi mai scrie și articole pe acest subiect, pentru a vă ține la curent cu evoluția acestei inițiative.

Vă mulțumesc pentru tot suportul pe care mi l-ați arătat până acum și sper că veți fi alături de mine și în această inițiativă!

Aveți ceva sugestii? Cu ce ați începe voi?

Despre educație civică!

43 Comments on “Culeg idei pentru grădina cu oameni”

 1. Ma bucur mult pentru tine ca ai facut un pas inainte, si sper sa faci o diferenta in continuare cu articolele tale. Cate un pic in fiecare zi, si uite asa se face bine 😉

 2. Culegi idei și ce faci apoi cu ele? Cum e mai departe campania? Ca sa știu cum sa-mi formulez ideea.
  Și, oricum, eu zic că primul pas e să ieșim în piață să ne exersăm dreptul de a demonstra pentru principiile noastre. Soțul meu nu a ratat niciun miting, pentru că eu am stat acasă cu copilul. Dar aș fi mers și eu. Și au fost ocazii când am fost și eu. Apoi, putem să mergem să votăm, nu să stăm în casă, că uite așa s-a ajuns la ziua de 10 aug. Și mai putem să ne facem treaba bine acolo unde e ea. Dacă mături, atunci mătură like there’s no tomorrow. Și așa mai departe. Putem începe prin a fi niște modele bune pentru copiii noștri. Ca ei să ne copieze pe noi, nu pe ceilalți. Deci, putem și noi face, la nivelul nostru, destule pentru a le fi mai bine copiilor noștri în viitor. Dacă vrei să faci mai mult de atât, înseamnă să te înscrii în politică, să-ți faci un partid, să vezi dacă poți mișca ceva acolo sus.
  Astea-s ideile mele.

  1. Culeg idei și apoi caut sa le dezvolt în ceva folositor. Pentru „dreptul la vot” o sa fac un articol separat. Și uite cum o idee se transforma. Pentru că, la fel cum un review la o carte sau la un produs ajută oamenii ce ne urmăresc, la fel un articol pe înțelesul tuturor despre ce presupune „votul” ar putea ajuta. Ar putea schimba perspectiva.

   Pentru multe dintre idei, nu este nevoie de politică. Ci de noi, oameni care își doresc sa se implice mai mult decât în articol pe Blog.

   Campania este la început și sper sa crească. Sa ducem ideile la următorul nivel. Să le transmitem, să le dezvoltăm, să le aplicam.

 3. Uite ca pana acum nu am cautat ce inseamna influencer. Poate ca in mare am o definitie in capul meu si totusi cred ca este usor diferita fata de ceea ce am citit pe acel blog. Felicitari pentru initiativa

 4. Cat de frumoasa initiativa. Mi-a placut mult cum ai asezat fiecare idee si cum ai prezentat-o. Te voi urmari cu mare drag. Mult succes!

 5. Ce fain! Felicitări pentru inițiativă! Orice idee, dacă reușește să influențeze cel puțin o persoană, poate fi considerată una de succes! 🙂

 6. Te felicit pentru iniţiavă şi îţi doresc să culegi idei dintre cele mai frumoase şi utile!
  Şi da, orice fel de schimbare ar trebui să înceapă cu noi, din noi.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.