Mămăligă cu ciuperci

Prea multe poze la această mămăligă cu ciuperci nu am. Însă am un video, ce îl vei vedea la sfârșitul articolului. Dar am și ingredientele și modul de preparare.

La această mămăligă cu ciuperci a contat asamblarea. Vei râde, însă nu am avut în plan să fac acest preparat. Atunci când am intrat în bucătărie, mă gândisem să fac macaroane cu brânză. Căutând punga cu macaroane, am dat peste făina de mălai.  Și fiindcă nu am găsit macaroanele, a zis să fac ceva preparat cu mămăligă.

Dacă aveam cârnaț, făceam tort din mămăligă. Acum, am făcut cu ce am avut la îndemână. Și a ieșit tare bine.

Și am fost și inspirată să mă apuc de filmat pe ici-colo atunci când pregăteam preparatul. D-aia a ieșit un clip și prea puține poze.

 Ingrediente necesare:

  • 500 gr de făină de mălai
  • 2 litri de apă, 1 linguriță de sare
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 0,5 kg de ciuperci
  • 1 lingură de făină, 1 cană de lapte
  • sare, piper

În cazul în care vrei ca acest preparat vrei să fie unul de post, înlocuiești mai sus cana de lapte cu apă. Este folosită pentru îngroșarea sosului de ciuperci.

Pregătire și asamblare

Mămăliga se face ușor. Oala cu 2 litri de apă și cu lingurița de sare se pune la fiert. Când clocotește apa se adaugă făina de mălai și se amestecă astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Și se lasă la fiert până când se desprinde mămăliga de marginile oalei.

Eu am adăugat în mămăligă câteva bucăți de brânză telemea. Dar se poate și fără.

 Am transferat mămăliga într-o tavă cu margini înalte, pentru a lua forma acesteia. Și am așteptat până am făcut sosul de ciuperci.

Pentru sosul de ciuperci, am tăiat ceapa mărunt, am tăiat ciupercile în două și apoi le-am pus la călit în ulei. Am adăugat sare și piper și le-am lăsat să se călească un pic. Apoi am adăugat 1 cană de apă. După 10 minute am făcut îngroșala de făină cu lapte și am adăugat peste ciuperci. Am adăugat și frunzele de pătrunjel și am lăsat până au dat în clocot.

Asamblarea a fost inedită.

Am pus o tavă mai mare peste tava cu mămăligă. Am întors mămăliga în tava respectivă și apoi am adăugat peste ea sosul de ciuperci. Pentru un aspect mai delicios, am răzuit un pic de brânză telemea.

Abia am așteptat să văd cum voi pune secțiune în farfurie astfel încât să o pot prezenta pe blog!

Așa a ieșit această mămăligă cu ciuperci

mamaliga cu ciuperci mamaliga cu sos de ciuperci

Foarte delicioasă. Foarte simplă de făcut. Cu feedback pozitiv de la cei ce au văzut și au servit din ea!

Cum ți se pare această rețetă?

P.S.

Aici găsești clipul!

7 Comments on “Mămăligă cu ciuperci”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.