Copilăria pe asfalt. Un proiect de suflet al Alinei Ierugan

Mă bucur enorm de mult să cunosc așa oameni frumoși cum sunt cei care sunt implicați în proiectul Alinei Ierugan, Copilăria pe asfalt! Și sunt și mai încântată să văd că este de ajuns să îți pui mintea la contribuție, să îți scoți visele din minte și să cauți calea cea mai potrvită pentru a vi puse în practică.

Am fost aseară (19,08,2019) în parcul Olosig pentru a o susține pe Alina Ierugan în demersul proiectului său. Copiii s-au distrat de minune și mămicile au pus umărul cum au putut ca trotuarele să primească noi accesorii.

Hai că o iau pe rând, ca să vezi de ce acest proiect este special și cum poți contribui și tu!

copilarie pe asfalt

Primul contact cu lumea

Postarea Alinei de pe contul ei personal de FB a fost declanșatoare:

Salutare prieteni buni. Intenționez să desenez asfaltul din parcurile pentru copii, cu vopsea permanenta, pentru mai multă mișcare, voie bună și distracție prin educație. Mi-a fost aprobat proiectul la primărie doar că, ghiciți ce?! ….nu îmi pot oferi finanțare.
Eu nu vreau să renunț dar am nevoie de voi toți să strângem mâna de la mâna … 1 leu , 2 lei , 3 lei (cât este un glob de înghețată) … sa facem parcurile mai frumoase pt copiii noștri! 
Marți (06.08) de la ora 17:30 o să fiu în parcul Olosig, lângă standul cu înghețată, unde mi-au zis că pot începe. Dar de data aceasta voi desena cu cretă. Și dacă copiii se vor distra o să vă rog să eenunțați la un glob de înghețată și să strângem banii de vopsea!!! Împreuna vom fi întotdeauna mai puternici!
Să vedem cine va fi alături de mine. Schimbarea vine o dată cu noi!

Așa a pornit proiectul Copilăria pe asfalt în mediul online!

Postarea este din 5 august 2019 și de atunci s-au întâmplat multe.

În primă fază, banii ce s-au strâns în parc acoperau doar o Cutie (1kg) din fiecare culoare. Deoarece este nevoie de vopsea specială pentru asfalt. Dar Alina nu s-a oprit. 

Primul parc este gata de joacă!

Parcul Olosig din Oradea este gata. Are trotuarele de lângă locul de joacă vopsite cu activități minunate! Am fost și noi alături de Alina pentru câteva ore. Au fost și alte persoane alături de Alina. Omul de bază al ei fiind Mihaela Ierugan; ce a ajutat-o la cumpărături, la cărat, la măturat, la pictat … Felicitări oameni faini!

Am și donat, dar am si încercat să o ajutăm cu pictatul!

Alina Ierugan Copilarie pe asfalt vopsele de asfalt culori in parc omida alfabet sotron pe trotuar labirint fructe colorate pe trotuar Alina Ierugan si Carmen Alexa

Copilăria pe asfalt continuă și în alte parcuri!

Iată ce a scris Alina despre acest proiect:

Bunătatea voastră a făcut posibil visul meu, proiectul meu: “Copilăria pe asfalt”!Vă mulțumesc din nou!
Și când ma gândesc ca totul a început de la un simplu gând, o idee. Diferența dintre un simplu gând si un gând care nu-ți dă pace, a fost transformarea lui într-un vis. Iar eu m-am îndrăgostit de visul meu și mi-am dorit cu orice preț să existe așa ceva în parcurile pt copii!

Eu vedeam parcurile colorate și auzeam râsetele copiilor în timp ce săreau pe șotronul frumos conturat! Gândindu-mă la el zilnic, îmi veneau idei cum să-l pun în practică dar nu știam cum să acționez, de unde încep? Foarte multe lucruri o sa urmeze, rămâneți cu mine și hai sa facem o diferență! Să devină o dorința arzătoare și pentru alți părinți și educatori și profesori (cum deja știu că se întâmpla ) și vom fi din ce în ce mai puternici! Știu sigur că acesta e doar începutul!”

Ca să vezi cât de mare este impactul, oamenii din mai multe orașe deja doresc ca Alina să îi ajute să extindă inițiativa!

Cum poți ajuta?

În cazul în care nu ți-ai dat seama de mai sus, Alina are nevoie de sprijin financiar pentru achiziționarea vopselelor speciale pentru asfalt. Ea face toate desenele de mână, fără să ceară nimic în schimb pentru efortul ei. Dar nu poate acoperi costul materialelor! Un set de 12 culori costă undeva la 780 ron, și cu acestea se pot face 3-4 desene (în funcție de asfalt).

Proiectul are de câteva zile și un cont unde se poate dona:
Cod IBAN: RO37 CECE C001 9463 2245 1311

Asta pentru persoanele care nu ajung la întâlnirile anunțate de Alina pe contul ei personal!
Parcurile următoare la care a primit undă verde sunt Parcul Ghiocei și Parcul Seleus. Restul intră în renovare, dar nu va uita de ele !!!

Au donat și firme/ persoane publice:

  • Martechim – reducere pentru vopsele + un set de culori oferit gratis
  • Arhitect Zsolt Demian – o donație consistentă pentru achiziția materialelor

Lista este deschisă! 🙂

Mulțumesc Alina pentru ceea ce faci! Ești un exemplu de urmat!

Cum ți se pare proiectul?

Hai să-l facem cât mai cunoscut, să vadă toți oamenii că se poate și așa!

 

UPDATE:

  • Al doilea parc din Oradea, Parcul Ghioceilor, este gata pictat!
  • Proiectul s-a extins și în orașul Botoșani! S-au depus actele și urmează să aștepte aprobarea pentru a se apuca de treabă!

13 Comments on “Copilăria pe asfalt. Un proiect de suflet al Alinei Ierugan”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.