Târg de carte pentru copii. Alba Iulia 2019

Îmi face o deosebită plăcere să îți aduc la cunoștință existența acestui târg de carte pentru copii ce se va desfășura în cadrul Muzeului Național al Unirii, Cetatea Alba Carolina, Alba Iulia,  timp de 3 zile, în perioada 11-13 octombrie 2019.

Am început acum un an să îmi acord iar timp pentru lectură. Pe de o parte fiindcă este o activitate ce mă relaxează. Și pe de altă parte fiindcă eu sunt un exemplu pentru ai mei copii. Văzându-mă că citesc eu tot mai des, au început și ei să fie curioși. Să mă întrebe de ce citesc. Să caute și ei să descopere care-i farmecul. Cu pași mici sper să ajungă și ei la fel de pasionați de cărți cum sunt eu.

Până acum au fost fascinați de cărți în genul celor prezentate în articolul Cărți pentru copii cu vârsta între 4 și 9 ani. 

Aș fi în elementul meu în cadrul Târgului de carte pentru copii de la Alba Iulia. Iar copiii ar intra într-o atmosferă de poveste.

targ de carte pentru copii

De ce Târgul de carte pentru copii?

Acest târg va găzdui:

 • expoziții cu vânzare a celor mai bune titluri editoriale, carte rară
 • lansări de carte
 • invitați speciali
 • teatru de păpuși pentru copii
 • ateliere creative
 • atelier de înțelegere a cititului
 •   cercuri de ecologie, atrăgând atenția asupra importanței protejării mediului înconjurător.

Programul târgului:

 • vineri, 11.10.2019 între orele 15:00-20:00
 • sâmbătă, 12.10.2019 între orele 10:00-20:00
 • duminică, 13.10.2019 între orele 10:00-12:00.

Participarea este gratuită, iar pentru mai multe informații și programul complet de eveniment, poți accesa pagina Clubului de carte „Cu copiii la povești”: https://www.facebook.com/cucopiiilapovesti/.

program targ de carte pentru copii

Ce mi-a atras atenția

În primul rând când e vorba de târg de carte pentru copii, recomand să mergi pregătită pentru joacă. Or fi cărțile foarte speciale, dar copiii tot vor joacă. Mai ales când au ocazia de a se juca într-un cadru de poveste 🙂 Este diferit față de târgurile de carte pentru adulți unde mergi și răsfoiești cărțile înainte de a te decide dacă vei cumpăra sau nu.

Dacă pornești cu gândul că al tău copil va avea parte de o experiență minunată, complexă, printre cărți și jocuri, vei fi mult mai câștigată. Și copilul se va simți altfel.

Zic asta fiindcă am trecut prin faza în care am mers cu ei într-o librărie pentru copii mai specială- am scris aici Ce să caute copiii într-o librărie?– și era mult mai ok dacă mergeam de la început pregătită pentru joacă. Să fi intrat în lumea lor de la începutul vizitei.

În al doilea rând, la târgul de carte pentru copii, menționat mai sus, sunt câteva activități mai speciale. 

Atelierul de înțelegere a cititului

Sâmbâtâ 12 octombrie de la ora 15:00, în cadrul atelierul de înțelegere a cititului se va prezenta din punct de vedere științific modul de funcționare a ochilor, creierului și a imaginației, aducând lumină în procesele și conexiunile ce au loc în interior în momentul lecturii. Alături de specialiști în domeniu, se va afla rolul ochilor și a creierului în procesul de lectură, precum și rolul cititului în dezvoltarea imaginației, inteligențelor multiple și a dezvoltării personale.

Troc de cărți pentru copii

 Sâmbătă, 12 Octombrie, ora 12:30, se desfășoară cel mai vesel Troc de cărți!

Regulile sunt simple:

 • veniți de acasă cu cel puțin o carte, maximum trei cărți pentru copii, în stare bună și fără defecte
 • le predați organizatorilor și primiți în schimb bilete de intrare în Troc
 • pe baza biletelor puteți alege apoi alte cărți la schimb, dintre cele prezente.

Prințesa Urbană întâlnește micii cititori

Printre surprizele târgului se numără și prezența Prințesei Urbane, sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 17:00.

Ioana Chicet-Macoveiciuc merge să le citeasca celor mici o carte super haioasă și va rămâne apoi la discuții cu cei mari pe tema jocului și a distracției în familie!

Zău că-mi vine să caut cazare în zona Alba Iulia pentru trei zile! 🙂

Cum ți se pare acest târg de carte pentru copii?

12 Comments on “Târg de carte pentru copii. Alba Iulia 2019”

 1. Nu am fost niciodata la un targ de carte cu atat mai putin la unul pentru copii. Locuiesc intr-un orasel mult prea mic pentru a se intampla asemenea evenimente

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.