Începutul de lună aduce noi perspective. De aceea voi începe să aduc și alte persoane pe blog, să le ofer și să îmi ofer și alte voci. Azi este vocea lui Anca în articol. Și mai jos vei găsi doar gândurile ei, prezentate exact așa cum le-am primit. Căci aventurile în online ale unui job ce înainte era altfel desfășurat merită citit.
Pe Anca o știu de ceva timp, din vedere. De când am participat la Conferința NextGen și despre care am scris aici – Profesor personal pentru fiecare copil. Apoi ne-am întâlnit iar când am conturat echipa Din culisele unei conferințe; Există carieră și după bebe. Și a fost o chimie ce a dus la o prietenie în curs de dezvoltare 🙂
Zilele acestea am mai vorbit cu ajutorul online-ului și mă gândeam să vă prezentăm și altffel partea de mutare a job-urilor în online. E greu, dar efortul este cu atât mai ușor de dus când se văd și rezultate.
Mulțumesc Anca pentru rândurile frumoase! Să ne vedem sănătoase cât mai curând!
⇓⇓⇓
Aventurile în Online ale unui job care se ‘’măsoară’’ doar în interacțiunea ‘’face to face’’
1 Aprilie 2020, care îmi aduce un cer senin și soare cu ‘’dinți’’. Provocarea vine de la Carmen, care își dorește să știe mai multe despre felul în care jobul meu este afectat în această perioadă. Trăim în mod cert o experiență fără precedent, viața cum o știm este deja schimbată și ne vedem puși în fața faptului de a ne adapta. Sunt convinsă ca nimeni nu a fost 100% pregătit pentru provocările din domeniul educației.
….ah…. Nu v-am spus … Eu sunt Anca și sunt Admission Officer la International School of Oradea.
Ce fac eu de fapt?
Sunt omul pentru care socializarea este vitală la locul de munca.
Sunt omul care interacționează direct cu familiile interesate de a accesa sistemul de educație britanic, adus la Oradea de către ISO.
Sunt omul care răspunde sutelor de întrebări legate de diferențele între curriculumul britanic si cel tradițional. Mă asigur ca informațiile sunt clar recepționate, pentru ca ulterior procesul de admitere să se realizeze cat mai neted cu putință.
Sunt… multe altele:)
Cum este jobul meu afectat?
Răspunsul este simplu!
Este foarte afectat, deoarece Oradea nu este Londra sau București sau Cluj.
Elevii nu sunt înscriși la o școală privată internațională doar la simpla accesare a unui website. Mai sunt si excepții, dar de obicei sunt străini, care deja cunosc sistemul si îl aleg pentru că suntem singura școală cu predare exclusiv în limba engleza din urbea de pe Crișul Repede.
Cum încerc sa mă adaptez?
Mutându-mi toată activitatea în atât de faimosul ONLINE!
Aici intervine marketingul prin care încercăm să ajungem la familiile care nu au posibilitatea sa vină ‘’încă’’ fizic la școală;
- Comunic telefonic sau digital cu familiile interesate sau cei care au fost acceptati la perioada de ‘’probă’’ sau de acomodare, fie că vorbim de creșă, grădiniță sau învățământ primar;
- Oferim posibilitatea de înscriere și de participare la cursurile online care se desfășoară conform curriculumului britanic;
- Nu i-am ‘’uitat’’ nici pe cei care au accesat after school ISO și le predăm și acestora cursuri online de limba engleza;
- Organizez tururi virtuale pentru cei interesați și videoconferințe, acolo unde comunicarea pe email nu este suficientă;
- Mențin vii paginile de socializare și comunic destul de bine si aici cu cei din comunitatea locală si nu numai;
Lucrez doar în echipă, deoarece munca mea ar fi inexistentă fără colegii profesori, care sunt zilnic la datorie și care sunt suport pentru elevi și părinți.
Să-ți vorbesc și despre Bune practici în predarea online
La ISO predarea se realizeaza live dar cursurile sunt înregistrate si încărcate pe canalul de Youtube al școlii, unde elevii pot intra pentru a revizui materia predată. Folosim diferite platforme si aplicații, toate fiind disponibile gratis.
Pentru predarea live folosim Google Meet, dar evident sunt și alte opțiuni pe care alte școli le folosesc. Noi am ales Google Meet pentru că foloseam deja Google G Suite, staff-ul având conturi Google. Ne-a fost mai de ajutor să integrăm conturile cu Google Calendar.
Provocarea a venit cu elevii mai mici, care nu sunt independenți și unde suportul adultului este necesar 100%. Aici este la latitudinea profesorului cum transmite informația si cât timp petrece online cu preșcolarii și cât timp aceștia au taskuri individuale. Toate se întâmplă după o serie de principii clar trasate, urmărind politicile ISO.
Tot stafful completează cursuri de siguranță online și salvgardare conform procedurilor solicitate de British Schools Overseas, organizație care se subordonează direct guvernului Marii Britanii.
Un alt aspect important este implementarea programului Wellbeig, de către psihologul școlii noastre pentru elevi/ părinți, dar și pentru educatori și profesori.
Este clar că am fost nevoiți să ieșim cu toții din zona de confort, că nu este ușor, dar atunci când ai o echipă puternică și o comunitate minunată, se întâmplă și-n online lucruri grozave.
Anca Popa
Admission Officer și Marketing Specialist
Și aici în Danemarca avem suport online pentru elevi. Ne ajuta mult, mai ales ca suntem de 3 săptămâni în carantina și se preconizează ca va mai dura cel puțin 3 săptămâni.
Ma bucur mult ca aveti astfel de suport. Conteaza mult pentru copii sa pastreze legatura cu profesorii si invatatorii 🙂
Nu o fi Oradea ca Londra sau București sau Cluj, dar eu ma bucur ca exista un asemenea suport de invatamant in urbea ta, pentru ca inseamna ca sunt sanse mari sa ajunga ceva similar si in Craiova.
Eu sunt si mai bucuroasa de asemenea oameni ce se gasesc la mine in oras. Oamenii ce sunt in spatele International School of Oradea 🙂
Si fetita mea interactioneaza cu profesorii si colegii pe o platforma, insa nu cred ca in acest fel se poate disscuta despre a preda ceva, ci mai degraba de-a socializa, de-a mentine cumva contactul cu elevii si de-a face exercitii la ceea ce deja este predat pentru a nu se uita materia.
Este o situatie destul de noua pentru toata lumea.Macar sa se incerce si altceva, decat nimic….
Cred ca trebuie sa ne invatam sa ne adaptam in functie de situatie, cred ca va fi doar inceputul.
Clar trebuie sa lucram si pe aceasta parte. Si sa cautam solutii astfel incat sa nu pierdem mai mult decat am pierdut deja! Se poate recupera… cu ambitie si deschidere la mai multe variante!
Foarte frumos,felicitări.
Multumesc mult pentru aprecierea materialului 🙂
Da, toate ca toate cu invatamantul online până pică platforma din cauza numărului mare de utilizatori! Eu pref să le dau teme alor mei pe grupurile de facebook si whatsapp, astea nu prea cad…!
Atata timp cat este interes si interactiune, sub orice forma, sigur va fi bine. Indiferent de platforma aleasa pentru comunicare 🙂
Eu zic ca merita învățământul online. În felul acesta ținem copii ocupați. Chiar și la grădiniță la grupa mica, avem activități zilnice. Nu sunt obligatorii, dar sunt foarte utile.
Clar merita! Ne adaptam in functie de situatie, cum am facut ca oameni de-a lungul timpului :))