Din culisele unei conferințe – Există carieră și după bebe

Când lucrezi într-o echipă cu oameni atât de faini nici nu simți că lucrezi, ci că mergi la relaxare. Așa a fost pentru mine timpul petrecut cu echipa ce a sprijinit conferința Există carieră și după bebe. Și îmi doresc să prezint în acest articol câteva aspecte din culisele unei conferințe și ideile ce mă vor însoți de acum încolo, aflate chiar de la eveniment.

Ideea acestei campanii a fost lansată în anul 2019 de către Alexandra Giuffrida- pe ea o găsești aici.

Prima întâlnire pe această temă s-a lăsat cu articolul – Carieră sau copil? Revelație personală. Și fiindcă subiectul este unul ce merită toată atenția, Alexandra ne-a reunit acum într-o altă formă. A făcut echipă cu LovEvents și apoi ne-a adunat pe noi. 17 femei dornice să ajute și să facă totul să iasă bine.

Cum s-a unit echipa?

Când baza este una solidă, adună în jurul ei oameni faini. Alexandra fiind baza, a fost suficient cât să ne găsim și să ne legăm într-un mod neașteptat de bine. Fără promisiuni, fără a ne cunoaște înainte, cu dorința de a ajuta și a contribui la crearea unui moment benefic pentru comunitate.

Am păstrat legătura telefonic și online. Apoi ne-am întâlnit ori de câte ori a fost nevoie. Și am mai participat și la o super ședință foto dedicată echipei.

Sunt sigură că ai mai văzut poze, căci am pus și în articolele  Căutând echilibrul între familie și carieră și În formă pentru mine.

Fiind atât de multe femei, a fost nevoie să ne împărțim în două grupe la ședința foto. Însă tot împreună am făcut treaba bună!

echipa completadistractie la sedinta foto mamici la sedinta foto pauza de la sedinta

din culisele unei sedinte foto

Sunt femeie minunate.

Femei ce au înțeles importanța transmiterii acestui mesaj, acela cum că ”Există carieră și după bebe”!.

Ziua conferinței – 20 februarie 2020

Era să nu ajung. Am avut un episod intens de discuții cu al meu băiat și eram praf din punct de vedere emoțional. Însă, pe ultima sută de metri m-am adunat, m-am calmat și am pornit spre locație.

Având în vedere că eram în echipa de sprijin, am mers mai repede și am avut ocazia să mă liniștesc pe drum. Apoi m-am conectat la atmosferă și totul a fost pe mega plus.

Rolul meu se terminase la conferință. Eu eram pe post de ambasador, adică cu promovarea evenimentului. Fiecare avea un rol în echipă și am făcut tot ce am putut pentru a mă asigura că totul merge strună.

Am simțit că fac parte dintr-o echipă și nu am avut nevoie ca cineva să îmi zică să fac ceva anume. Ci am făcut ce am crezut că ajută să iasă super!

Din culisele unei conferințe - Există carieră și după bebe

Din culisele unei conferințe

”Atracția” evenimentului a fost prezența Crinei Coliban.

Prezentarea sa a adus multe zâmbete și voie bună în sală. Are ceva anume în modul în care zice unele treburi ce te fac să zâmbești involuntar. Da, poate fi considerată ciudată prezentarea, căci abordarea sexuală mereu este ciudată. Ca și cum am vrea să ascundem acest subiect arzător pentru multe cupluri.

Cum s-a legat această abordare de tema conferinței?

Ei bine, toate se leagă. Toate au legătură cu percepția ce o avem asupra reintegrării în câmpul muncii după ce vine bebe pe lume. Au legătură cu stabilitatea emoțională de care are nevoie o mamă pentru a lua unele decizii. Și implicarea partenerului de viață în aceste decizii este una importantă.

Deși sunt sigură că impresia per general la prezentarea Crinei a fost una legată de nevoile diferite ale unei femei față de cele ale unui bărbat, eu am rămas cu următoarea idee:

”Degeaba spui soțului te iubesc, dacă acesta nu simte că îl iubești!”

Chestie valabilă și pentru copii. Și cum eram încă cu trăiri de la discuția avută cu al meu băiat, am avut câtev aha-uri. Asocieri interesante, doar să ai mintea destul de odihnită încât să le percepi.

crina coliban la oradea

Nici nu am simțit cum a trecut o oră și a venit momentul plecării Crinei. Clar aș mai fi ascultat din ce are de zis. Au fost momente de deconectare ce m-au ajutat să văd lucrurile mai limpede. Nu e dracu” atât de negru cum vrem noi să îl facem.

Alexandra Giuffrida a dat din casă și a vorbit despre ”Hoții de timp”.

Clar nu mă așteptam la așa ceva!

Personal mi s-a părut foarte drastică abordarea ei, însă are sens ceea ce a zis. Ține de organizarea timpului personal și așteptările ce ni le creăm singuri. De unde suntem dispuși să alocăm timp și de unde ar trebui să mai tăiem.

De genul, te plângi că nu ai timp să termini proiectul ce l-ai început acum ceva timp, dar ai timp să te uiti la un serial pe Netflix. (bucurie că nu m-a prins încă nebunia Netflix 😛 ) Sau te plângi că nu ai timp să stai destul cu ai tăi copii, dar ai timp să mergi în vizite pe la prieteni și să stai la povești.

Iar în momentul în care te întorci la muncă după ce bebe a crescut, clar ai nevoie de o organizare bună a timpului. Măcar până îți intri în ritm. Că totul vine mai ușor apoi.

alexandra giuffrida oradea

Anamaria Popa

Greu îmi găsesc cuvintele pentru a scrie despre acest om minunat. Om ce a transformat gândurile în realitate.

Munca ei este mult prea mare pentru a fi cuprinsă aici, însă, las linkul paginii ei de voluntariat și vei vedea acolo ce a reușit să facă- Cetatea Voluntarilor Arad.

Este un exemplu de om pentru noi toți. Este dovada că se poate. Că munca și ambiția fac treabă bună. Că dacă vrei, chiar poți să faci!

Jos pălăria ANAMARIA!

anamaria popa la oradea

Workshop susținut de Alina Ierugan

Mereu mi-au plăcut activitățile susținute de Alina. De la proiectul genial ce a cucerit Oradea, am scris aici despre el- Copilăria pe asfalt. Un proiect de suflet al Alinei Ierugan, până la sesiunile susținute de ea în cadrul diferitelor evenimente la care am avut ocazia să o întâlnesc.

Este uimitor cum poate un joc, prezentat cum trebuie, să îți deschidă ochii și să vezi că având informațiile corecte, totul are mai mult sens și se poate face mult mai ușor.

Sper ca cei prezenți în sală să fi mers acasă cu informații foarte utile – pe lângă goodie-bag-ul oferit cu drag de sponsori. 

Plus & minus

Pe când a venit momentul Alinei eu eram super obosită. Conferința s-a lungit un pic mai mult decât era programat și așa îmi explic eu oboseala. La un moment dat uitasem ce aveam de făcut a doua zi, dar știam că este ceva important. Nu îți zic ce, căci te sperii :))

Am fost bucuroasă căci atât de multe femei au ajuns la acest eveniment. Cred că  se va continua campania ”Există carieră și după bebe” și cu alte ocazii. Și să avem ocazia să aflăm mai detaliat unele aspecte și informații legate de subiect. Acum cred că au fost prea concentrate.

Aș vrea să se implice cât mai multe persoane și să ducem campania cât mai departe. Căci până acum feedback-ul a fost unul ce te face să vrei să faci cât mai multe evenimente.

Mie personal nu mi-a ajuns timpul pentru a vorbi cu toate persoanele  cu care aș fi vrut să o fac și erau prezente la conferință. Va trebui să caut și alte ocazii pentru a o face!

Dacă așteptai alt gen de detalii din culisele unei conferințe, pot să îți zic că nu a băgat nimeni de seamă când a căzut perdeaua din spatele fetelor de la bilete, că nu a fost nimeni afectat că nu a mers uneori prezentarea pe videoproiector, că nu a fost capăt de lume când au început participanții să plece înainte de sfârșit sau că am avut ”muzica” asigurată de cei câțiva copii cărora li se terminase răbdare cu noi. Ține de așteptări!

Concluzia mea

Felicitări echipei pentru acest eveniment reușit și sper să ne vedem cât de curând cu alte inițiative de acest gen.

Care crezi tu că este abordarea potrivită pentru viitoare evenimente de acest gen?

Ce ai vrea să afli din culisele unei conferințe?

22 Comments on “Din culisele unei conferințe – Există carieră și după bebe”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.