Mărțișor comestibil, creativ și pictat

Pentru că am timp și pentru că am idei, ocaziile speciale sunt altfel pentru mine și pentru familia mea. Așa că, era musai să fac ceva altfel de 1 martie. Și a ieșit un mărțișor comestibil, foarte creativ și pictat cu drag de mine și copii.

 În fiecare an facem ceva creativ. Ceva care să aibă amprenta noastră pe aceste mărțișoare.

Cumva, mi se pare logic ca atunci când primesc mărțișoare de la ai mei copii, lucrate împreună cu doamnele, să încerc să le ofer aceeași ocazie copiilor de a face ceva pentru doamne împreună cu mine.

Și anul aceasta a fost cu mărțișor comestibil la înaintare. În alți ani a fost cu flori din saten, flori croșetate, borcane decorate, mărțișoare cu mărgele… Toate având în comun creativitatea și dorința copiilor de a face ceva special.

Mărțișor comestibil, creativ și pictat

Am folosit:

Aveam de ceva vreme ideea în cap și uite că acum, pe nepusă masă, am reușit să o duc la capăt.

Cu ajutoarele potrivite, totul este mai ușor de făcut

Aici intră în peisaj copiii.

Au dat cu pensula pe bazele din lemn până au ajuns și pe masă și pe pereți. Și la ”frământat” aluatul pentru fursecuri au fost tare prezenți.

Eu am finisat bazele rotunde cu fel și fel de modele, ei au pus șnurul de mărțișor, eu am capsat mărțișorul de hârtie.

Eu am pus la cuptor fursecurile, ei au ”glazurat” cu ciocolată albă, ei au pus fursecurile în caserole, eu am combinat cele două elemente ce au făcut acest mărțișor comestibil să fie unul creativ și pictat în acealși timp.

Cam așa cumva au ieșit:

fursecuri delicioase cu unt de arahide martisoare rotunde pictate martisor creativcadou comestibil si creativ

cadou inedit de martisor

Am început cu două porții de fursecuri și am sfârșit în a mai face două porții. În total patru porții de fursecuri s-au copt în weekend, dar sunt tare fericită că au ieșit așa.

Copiii sunt încântați și deprind altfel de idei legate de simbolul zilelor cu dichis din cultura noastră. Acum mai rămâne să vedem ce reușim să facem de 8 martie.  Ceva idei sau sugestii?

Cum ți se pare acest mărțișor comestibil?

28 Comments on “Mărțișor comestibil, creativ și pictat”

  1. Uite ca varianta asta nu am experimentata-o inca, dar imi surade ideea de a primi un martisor comestibil si delicios

  2. Aș fi încàntată să primesc vreo 4-5 astfel de mărțișoare! Cu siguranță nu aș rezista și s-ar evapora!

  3. Este o idee geniala sa daruiesti un martisor comestibil. Mie mi-ar place mai mult ceva de acest fel decat o figurina de pus in piept.

  4. Foarte tare! Personal prefer martisoarele de acest tip. Sunt o fire ma pragmatica. Nu prea apreciez lucrurile cumparate cu superficialitate de la taraba. Asa ca as prefera de departe un astfel de martisor!

  5. O idee excelentă, felicitări ,chiar o sa fac și eu!De 8 Martie cred că ar fii super să fie tot ceva de genul numai că schimbi mărțișorul cu o floare!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.