Pudră sau lichid? Cu ce spăl eu rufele

Având atâtea opțiuni, eu le-am încercat  pe toate. Mă refer la starea detergentului: capsule,gel, pudră sau lichid. Am încercat și mai multe mărci. Ieftine, scumpe, parfumate, sensitive, cu balsam, fără balsam. Și abia acum am rămas la un singur fel.

Sunt avantaje și dezavantaje pentru fiecare soi de detergent. La fel cum este și pentru mașina de spălat.

De aceea sunt dăți în care spăl de mână unele haine, sunt dăți în care spăl la 30° sau dăți în care pun program lung, la 90° și scot tot arsenalul pentru îndepărtarea petelor (de obicei pe hainele de lucru ale soțului 😛 ). Este când folosesc balsam, este când ajunge doar detergentul.

Vreau să subliniez cu paragraful de mai sus că nu este o formulă care să funcționeze la fel pentru toate situațiile și să aibă același rezultate. De aceea este bine să te informezi și să adaptezi informația pentru fiecare situație în parte.

Cu ce spăl eu rufele

Înainte de copii: Detergent să fie, nu contează ce marcă, atâta timp cât curăță hainele 😛

După copii: Testat pe cateva haine înainte de a-l folosi la toate hainele.

Cam așa  cumva a început toată distracția ce acum m-a adus acum în punctul de a scrie un articol pe acest subiect. E drept că cei de la Sano mi-au trimis și anul trecut balsam de rufe și detergent, și acum nou detergentul gel pentru a testa și scrie despre ele, însă am scris pe pagina de FB și am zis că este suficient.

Doar că de la ei am decis să rămân pe un singur stil. A contribuit și faptul că atunci când am devenit pentru prima dată mămică, am folosit doar detergentul SanoMaxima Baby, spălam doar de mână hăinuțele bebelușului, până pe la 1 an. Apoi am schimbat macazul. Și acum când am revenit la acest brand, parfumul subtil al acelui detergent m-a trimis direct cu gândul la acele momente.

Acum spăl doar cu detergentul pudră de la SanoMaxima Mountain Fresh, combinat ocazional cu balsamul de rufe SanoMaxima Golden Sunset.

Înainte foloseam și capsule de detergent, de la Ariel. Pe ideea că face și treabă pe partea de curățat și pe partea de îngrijire și parfumare. Dar în ultimul timp nu prea mai mergea bine. Unde mai pui că începuse și copiii să devină sensibili la parfumul detergentului, uneori chiar și ușor iritați.

Regula mea de spălare haine: 

Hainele copiilor se spală separat, la 60°, cu detergent pudră, fără balsam.

Hainele adulților se spală separat, tot la 60°, cu detergent pudră plus balsam. Hainele de lucru sau hainele foarte pătate și prosoapele, se spală la 90º, pe program lung, cu detergent plus balsam.

Lenjeriile de pat, se spală la 40º, doar cu detergent.

Vezi aici câteva Trucuri pentru păstrarea prosoapelor albe!

Pudră sau lichid Cu ce spăl eu rufele

Detergent pudră sau lichid?

Încă nu m-a cucerit noul gel de la Sano. Doar fiindcă trece foarte repede și nu mi se pare foarte rentabil…

1 capac are 25 de ml și pentru mașina de spălat ce spală 6-8 kg de haine este nevoie de 2 capace pentru petele ușoare și 4 capace pentru pete mai dificile.

E drept, e gel concentrat. Doar că nu am observat prea mare diferență între detergentul gel și pudră- unde e nevoie de 100 gr de detergent pentru 5 kg de haine. Se prea poate să mă fi obișnuit eu prea bine cu detergentul pudră, căci am câteva rețineri pentru gel.

De folosit, le folosesc pe ambele acum. Până se termină gelul. Însă voi rămâne la bază doar cu detergentul pudră. De capsule am și uitat. 🙂

detergent de rufe pentru copii

detergent gel de la sano maxima

Tu ce folosești: detergent pudră sau lichid?

Care-i metoda prin care alegi ce folosești?

24 Comments on “Pudră sau lichid? Cu ce spăl eu rufele”

  1. Orice detergent care sa spele bine si sa nu lase urme, eu am incercat capsule de la lenor si savex, si nu am spalat niciodata hainutele copilului separat de ale noastre, doar cand era bebelus le spalam la mana cu sapun de casa

  2. M-am regasit, asa fac si eu, detergent sa fie, nu conteaza.:)) Poate cand o sa am un copil o sa fiu mai atenta.

  3. Eu folosesc pudra deoarece și curata dar nu se duce la fel de repede că detergent lichid!Plină că cel lichid la început mai observăm și urme de gel pe haine !

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.