Grupul Pastila pentru NextGen, pentru o comunitate altfel

Pe data de 1 iulie 2020 grupul Pastila pentru NextGen a devenit vizibil online. Și de atunci creștem în fiecare zi. Atât pe partea de număr, cât și pe partea de idei și inițiative dorite pentru viitor.

Fac parte din echipa de administrare a grupului, alături de Anca Popa și International School of Oradea.

Am intrat în contact cu ei atunci când am participat în trecut la Conferința NextGen din Oradea. Apoi ne-am regăsit în alt cadru și s-a legat o altfel de colaborare, ce a dus spre prietenie și completare a ideilor legate de ce putem face cu ceea ce știm.

Un articol fain despre provocările întâlnite de Anca la jobul ei vei descoperi aici- Aventurile în Online ale unui job care se ‘’măsoară’’ doar în interacțiunea ‘’face to face’’ Însă acum scriu despre grupul creat de noi, pe viitor poate scriu și despre prieteniile ce vin după o anumită vârstă și deschiderea către oamenii din jur.

Grupul Pastila pentru NextGen, pentru o comunitate altfel

Linkul grupului este acesta – Pastila pentru NextGen

Descrierea grupului:

Acest grup este o platformă unde elevi, părinți, profesori, profesioniști și oameni deschiși la nou se reunesc pentru a schimba idei, pentru a se ajuta reciproc și pentru a împărtăși idei de bună practică.

Ne dorim să fim cu toții generosi; dacă aveți idei, resurse de care pot beneficia și alții, împărtășiți-le. Ne dorim să fim activi în grup și să împărtășim buna practică. Ne dorim să ne pese de cei din jur!

Expresia ”comunitate altfel” este una ce pot să o argumentez. Deoarece pe plan local- Oradea – știu că este loc de dezvoltare. Cu atât mai mult cu cât oamenii se schimbă, evoluează și se deschid zilnic către noi idei și concepții.

De aceea acest grup este unealta ideală în cadrul căreia să ne regăsim și de aici să pornim activități și demersuri spre dezvoltarea dorită.

Avem organizare sub formă de etichete ce să ne ajute să găsim informațiile mai ușor. De la #BookLovers până la #SchoolMood și #NevoiLocale … astea fiind doar câteva din cele folosite de membrii ce au postat până acum.

Avem poftă de conectare, avem răbdare și avem planuri mari. Cam interesantă combinația, nu?! Știm însă că noi suntem oameni altfeli, creativi și  porniți pe acțiune. De ne așteptăm ca ceea ce facem în această comunitate să fie altfel de ceea ce ai văzut : )

Pe partea de online vrem să trecem mai departe de grupurile clasice de mămici, de grupurile culinare, de grupurile de dezvoltare personală sau de grupurile de recomandări.

Vrem să le reunim sub un singur grup și în același timp să fie bine organizate încât să fie la îndemâna oricărui membru.

Vrem ca oricine să se simtă confortabil în a lansa o întrebare sau a propune o idee pentru cei din grup.

Vrem în același timp să păstrăm decența și bunul simț.

grupul Pastila pentru NextGen

Crezi că ți-ai găsi locul în acest grup?

Eu sper că da!

De aceea te invit alături de noi și sper să găsim ocazia de a ne întâlni în special offline.

Cum ți se pare ideea acestui grup?

Tu sub ce formă ai contribui la dezvoltarea unei comunități?

 

 

9 Comments on “Grupul Pastila pentru NextGen, pentru o comunitate altfel”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.