Altfel de zoo la Green Codru

Crezi că se poate ascunde un altfel de zoo între munți? Eu am găsit Green Codru și am fost să văd cum stă treaba!

Căutam alt cuvânt, dar doar acesta l-am găsit. Ghicești care-i cuvântul ce îl doream schimbat?! Zoo. Nu îmi place acest cuvânt. Mă duce cu gândul la animalele ce sunt expuse pentru pura plăcere a oamenilor, în condiții oribile. Bine, sunt și unități de tip zoo unde animalele sunt tratate cum ar trebui- or fi și în România d-astea?!

Și am găsit un altfel de zoo la Green Codru, la granița dintre Bihor și Arad. Poți găsi locația pe gps, dar cel mai bine lași indicatoarele din zonă să te ghideze.

De ce este un altfel de zoo?

În primul rând, animalele sunt libere. Iar persoanele ce trec pragul acestu altfel de zoo pot observa în tihnă animalele și frumusețea locului.

Apoi, este altfel fiindcă animalele ce le găsești acolo sunt animale ce nu au călătorit mări și țări pentru a fi expuse. Este altfel fiindcă oamenii ce au pornit acest proiect l-au pornit cu gândul de a avea o oază de liniște în mijlocul naturii și cu gândul de a lăsa o moștenire următoarei generații.

Green Codru și-a deschis porțile în vara lui 2020. Și este o comoară care acum își șlefuiește potențialul. Este în dezvoltare și sunt sigură că va ajunge un punct de atracție senzațional.

Ce am găsit noi acolo?

Liniște.

Curățenie.

Bunătăți naturale.

Altfel de activitate făcută în familie.

Simplitate.

Animale superbe.

carturesti.ro%20

Am plecat de acasă cu o pătură  și cu gustări, știind că vom avea parte de o ieșire atipică pentru o locație ce se vrea a fi un zoo. Am ajuns acolo după un drum de aproape o oră, uimiți de ultima parte de drum. Și am rămas gură cască atunci când am trecut pragul porții larg deschise.

Mă simțeam ciudățel, căci nu părea a fi ceea ce căutam. Abia apoi am înțeles că acest loc este special.

Dacă vreau informații, trebuie să caut să aflu informații. Adică, să vorbesc cu oamenii de acolo. Ceea ce mi se pare genial!

Fără tăblițe, fără ghid, fără flyere. Așa mi se pare că se îndeamnă oamenii la interacțiune. Ca și când gândul proprietarilor ar fi ”Vrei să știi ceva despre acest loc? Întreabă-mă!

În primă fază am vizitat iazul. Priveliștea spune tot!

green codru vietati

Apoi am intrat în țarc și am lăsat magia locului să ne cuprindă!

animale tratate cu blandete animale de la green codru altfel de zoo la green codru priveliste in varf de munte

Sunt animale ce le-am putut mângâia, animale de care ne-am apropiat încet căci stăteau și ne așteptau, dar nu am avut curaj până la capăt, și animale ce le-am observat de departe.

Ne-am pus pătura la umbra unui copac, am servit gustărele, am observat animalele, am fugit prin tufișuri – poate poate vor ajunge la animale mai bine, ne-am încărcat cu optimism și energie.

Când să plecăm, am văzut păunii și galițele mai speciale, și am ochit și nucile, perele și merele gutui din copaci. Și numa’ bine am cules câteva din fiecare, ne-am pus la umbra unui alt copac și am savurat ce am cules direct de la sursă. Ca apoi să jucăm o partidă de pase și fotbal în curte.

nuci de casa

Ce poți face la Green Codru?

Poți scrie sau citi o carte într-un peisaj aparte.

Poți face pe detectivul și să descoperi povestea din spatele acestei altfel de zoo și întâmplările aparte.

Poți explora zona, poți face drumeții, poți face evidența faunei din zonă.

Poți gusta din bunătățile de casă ce sunt și la vânzare – dulcețuri făcute acolo, de te lingi pe degete.

Poți face clipuri de promovare a zonei.

Poți închide telefonul și să te aventurezi în jocuri în natură.

Poți să îți lași gândurile să iasă și să le oferi spațiu de joacă. Este un loc numai bun pentru introspecție.

Poți face planuri de revenire cu gașca și organizarea unei zile în natură. La Green Codru găsești și cazare în caz că dorești.

Poți găsi tu o completare, eu am găsit multe ce să le pot face acolo și clar voi mai avea drumuri în zonă!

Cum ți se pare această idee de altfel de zoo?

8 Comments on “Altfel de zoo la Green Codru”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.