Pauza prin mișcare cu bicicleta și strângere de fonduri

Atunci când am pornit rotițele cu ideea de pauza prin mișcare știam că va fi de bun augur! Iar evenimentele organizate în acest sens s-au dovedit cea mai bună idee. Ultima mișcare cu bicicleta având un scop dublu. Le iau pe rând : )

Pentru a nu repeta ideea, îți las articolele anterioare pe acest subiect:

Și acum vreau să îți relatez cum a fost la cel mai recent eveniment, din 24 septembrie, când am făcut mișcare cu bicicleta și în același timp am strâns fonduri pentru un proiect aparte.

Detalii despre cel mai recent eveniment

Pauza prin mișcare cu bicicleta a avut loc în data de 24 septembrie și a avut un scop dublu.

În primul rând participanții au făcut mișcare în aer liber. Ceea ce este un mega câștig. Am pornit dintr-un punct și am explorat un traseu superb cu bicicleta. Pe malul Crișului, prin centrul orașului, pe sub pasajul nou inaugurat, pe lângă un parc minunat, până la baza Dealului Ciuperca. Loc în care am parcat bicicletele și am urcat la pas până în vârf.

În al doilea rând, am strâns fonduri pentru proiectul Casei de lângă spital,  ce aparține de Asociația Lumea lui Iannis. Proiectul are acum ca scop achiziția unei mașini ce să-i ajute cu transportul pacienților oncologici și a aparținătorilor acestora, ce vin în Oradea pentru investigații.

Pentru a sprijini acest demers, Monica Vigu împreună cu comunitatea consulanților DoTerra au lansat campania  de strângere de fonduri pentru proiectul ”Mașina”, detalii mai complete vei găsi aici – Healing Hand pentru proiectul Casei de lângă spital!

Mai concret, toate fondurile strânse până în data de 13 octombrie de Asociație, vor fi dublate de DoTerra prin intermediul campaniei Healing Hands. În acest sens, pe grupul format – ce se poate accesa mai sus- vei găsi acțiuni menite să adune suma necesară. De la tombole la licitații la invitații speciale.

Vin mai jos cu poze și cu totalul sumei strânse!

Cum s-a desfășurat evenimentul și ce am reușit

Evenimentul a fost public și se poate găsi aici. 

Vreau să le mulțumesc partenerilor ce m-au sprijinit cu surprize pentru participanți:

Touch Antibacterial

Sana Bandaje

Qplaster

International School of Oradea

Și mai speciale mulțumiri vreau să le transmit celor de la International School of Oradea, fiindcă au primit în cadrul școlii o urnă pentru donații și au dat vestea acestei campanii și părinților și cadrelor didactice din școală.


Am pornit pe traseu în jurul orei 18:30 – 5 bicicliști pregătiți de mișcare. Puțini, mulți?! Pentru mine au fost suficienți. Se putea și mai mult, dar pas cu pas, eveniment cu eveniment, vom aduna și mai mulți oameni în jurul conceptului #pauzaprinmiscare. Știu din experiență că poate fi mai greu să vezi că îți faci bine când faci ceva pentru tine, chiar dacă rezultatul se vede în timp și în urma unor acțiuni constante.

Cu aceste inițiative mă adresez în primul rând persoanelor ce încă nu sunt convinse de beneficiile mișcării în aer liber. Acele persoane vreau să le tentez, să le scot din casă. Și dacă am alături oameni care au făcut deja acel pas, poate vom convinge mai multe persoane să ni se alăture.

Prima pauză de pe traseu am făcut-o atunci când am ajuns în centrul orașului. Acolo am intrat în trafic și ne-am tras suflul înainte. Am continuat până am ajuns la poalele dealului Ciuperca, de unde am pornit la pas spre vârf. Acolo ne aștepta Alina cu bunătățile și cu o priveliște de vis!

Traseul cu bicicleta a durat 22 de minute și 50 de secunde și a avut lungimea de 5,56 km!

Am făcut poze, ne-am liniștit, am vorbit despre strângerea de fonduri, am donat, ne-am simțit extraordinar. (se va vedea în clipul ce va apărea zilele acestea)

Atât de bine ne-am simțit că nici nu am simțit că s-a lăsat noaptea peste oraș. Și dacă ploaia nu ne-ar fi gonit, noi am mai fi stat. Astfel că am avut parte și de aventuri cu bicicleta prin ploaie!

Vreau să le mulțumesc participanților: Anca Popa, Monica Vigu, Alina Bulzan, Marcela Chereji, Răzvan Laza.

În urna de la școală s-a strâns 130 de ron, iar noi la eveniment am strâns 170 ron. Un total de 300 de ron ce se adaugă la fondurile strânse de Asociație până acum. Sper să vin cât mai curând cu vești bune legate de acest proiect!

Și acum, poze de la mișcare cu bicicleta!

pauza de pe traseu capat de traseu biciclete pe deal traseu cu bicicleta apus pe deal fonduri stranse de international school of oradea bunatati la eveniment pauza prin miscare cu bicicleta fonduri stranse de international school of oradea

Pauza prin mișcare continuă

Voi căuta modalități prin care să aduc acest concept în fața cât mai multor persoane. Să îi tentez să iasă din casă pentru a face mișcare.

Pot să alerge, pot să pedaleze, pot să danseze, pot să se plimbe lejer, pot să joace tenis sau fotbal sau leapșa, pot să facă yoga… mișcare să fie!

Să vadă că se poate, că merită să facă asta pentru ei, că scuzele nu-și au locul, că timpul este mereu limitat dar nu trece în favoarea noastră dacă nu îl petrecem într-un oarecare echilbru.

Îți mulțumesc că duci vestea mai departe!

Îți mulțumesc că îți pasă de tine!

Îți mulțumesc că vezi energia ce vine din pauza prin mișcare!

Ție cum ți se pare acest concept?

P.S.

Poți dona în continuare pentru Asociața Lumea lui Iannis și proiectul Casei de lângă Spital.

  • Prin transfer bancar în contul ASOCIATIEI LUMEA LUI IANNIS, CUI 38305452, cu mesajul masina,PATRIA BANK: RO63CARP005001202115RO03-Lei / RO74CARP005001202115EU01 – Euro
  • Prin Revolut la numărul de telefon: 0773-879.261

9 Comments on “Pauza prin mișcare cu bicicleta și strângere de fonduri”

    1. Multumesc tare mult pentru apreciere. Sunt sigura ca ai face treaba buna cu organizarea unui astfel de eveniment. Si te-ar si ajuta miscarea : )

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.