Primul calendar advent pentru doi copii

Da da, exact acum mi-am găsit și eu să fac acest calendar. Chiar dacă este primul calendar advent pentru doi copii ai mei, sper să fie unul apreciat și unul ce să-l pot face în fiecare an. Nu de alta, dar curiozitatea și entuziasmul și cheltuiala pentru doi copii este altfel acum. Adaug și vârsta în ecuație și gata treaba.

Totuși am zis să încerc. Mi-am notat ideile pe foaie, am modificat pe alocuri, am cooptat soțul în idee și am trecut la treabă. Și azi am umplut săculeții cu suprize și bilețele.

Dacă ai ști cât am căutat forma în care să pun surprizele zilnice… Eu cu ”avioanele” mele în materie de prezentare, până la urmă am luat din Lidl săculeții.

Ca idee, să știi că se poate alege din mai multe idei, dacă te gândești din timp să faci acest obicei cu calendarul. Am văzut și în Kik săculeți simpli, dar de sărbători și stickere speciale pentru numărătoarea 1- 24. Am văzut și calendare din lemn, ce sunt splendide, dar un pic prea de tot pentru primul nostru drum în această aventură. Am văzut și surprize împachetate frumos și pus sticker, apoi puse în dulap.

Istoria calendarului advent

Calendarul de Advent este expresia nerăbdării și a pregătirii în așteptarea sărbătorilor, numărând la propriu, zi cu zi, până în Ajunul Crăciunului. Înainte de a fi o alergătură după cadouri, în Advent fiecare zi ar trebui să ne îmbogățească sufletește, să ne bucure și să ne introducă treptat în atmosfera Crăciunului. 

Primul calendar de Advent asa cum îl știm astăzi a fost confecționat în 1851, iar primul tipărit a apărut în 1902, în Hamburg. Gerharg Lang a tipărit la München, în 1908, un calendar de Advent cu imagini și mesaje biblice, care a devenit rapid foarte popular.

sursa: povestisasesti.com

Primul calendar advent pentru doi copii

Mi-a ieșit de o diversitate tare faină. Am pus ce cred eu că i-ar bucura cât de cât la o primă ”ediție”. M-am gândit mult dacă să pun sau nu ceea ce am ales eu să fie în săculețele calendarului. Deoarece suntem diferiți, iar când vine vorba de alegeri pentru copii e o nebunie curată. Vezi ce am scris eu despre- cum împaci doi copii.

Dacă eu scriu ce am ales înseamnă că la mine poate merge, că nici la mine nu-i sigur că merge. Însă așa am decis după ce am filtrat alegerile avute la îndemână. Așa că, FILTREAZĂ informațiile și vezi ce ți se potrivește!

Fiecare zi din Decembrie și primul calendar advent pentru doi copii:

* tot vreau să scot în evidență că sunt alegeri pentru DOI copii, fetiță și băiat, astfe încât să nu iasă cu scandal că unul a primit ceva și celălalt nu.

 1. Ou kinder
 2. 5 lei
 3. Mini-gel de duș
 4. Minge anti-stres
 5. Gătim brioșe împreună și fiecare alege cum le ornează
 6. Fiecare alege un DVD cu desene animate și ne uităm împreună
 7. Kinder bueno
 8. Carte nouă
 9. Set creativ
 10. Cremă de corp
 11. Mini-lego
 12. Gătim pizza, fiecare cu porția proprie
 13. Cutie cu mici surprize
 14. Accesorii (colier și brățară)
 15. Facem împreună scrisoare pentru moșul
 16. 10 lei
 17. Creăm decorațiuni de iarnă/sărbătoare
 18. Facem pachet pentru o familie nevoiașă
 19. Carte cu mandala
 20. Baie cu spumă ca la piscină
 21. Dulce
 22. Prosop mic ce se umflă la contactul cu apa
 23. Facem bradul cu decorațiuni propuse de fiecare
 24. Își alege fiecare un preparat din meniul de sărbătoare ce să îl facă aproximativ singur

primul calendar advent pentru doi copii

Surprizele ce au intrat în săculeț sunt în săculeț. Restul au bilețel și le voi da eu surprizele ce nu au încăput ca formă în săculeț.

Cam așa. Azi l-am expus și au început să pipăiască pentru a vedea dacă ghicesc ce este înăuntru.  : )))

Anul viitor, dacă acum prinde și le place ideea, am de gând să pun 24 de cărți în calendar. Pe atunci va ști și domnișoara să citească și cum deja le plac poveștile, sigur le va fi pe plac.

Tu ce ai alege să pui în primul calendar advent pentru doi copii?

5 Comments on “Primul calendar advent pentru doi copii”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.