Idei de cadouri sportive

S-au potrivit de minune în această săptămână ideile ce au dus către această recomandare cu idei de cadouri sportive. Pornind de la postarea prietenei mele, legată de alergarea pe timp de iarnă, și ajungând la ofertele celor de la decathlon pentru această perioadă.

Anca aleargă de mult timp. Ea este cea care m-a molipsit cu ”microbul” alergării în aer liber. Încerc măcar o dată pe săptămână să îi țin companie la alergat și s-a văzut acest lucru în mai multe materiale recente de pe blog, nu?!

Iar pe insta-story pun și mai des poze din ieșirile la alergat sau plimbările cu bicicleta sau drumeții.

Acum că am făcut această introducere, iată câteva sfaturi din ceea ce a postat Anca pe grupul Pastila pentru NextGen legat de alergatul iarna:

  • Echipament de alergare în multe straturi, dar niciodată bumbac direct pe piele. Stratul doi să fie cu mânecă lungă și termic, ca să nu lase căldura corpului tău să plece. Iar stratul trei, obligatoriu trebuie să te protejeze de vânt, ploaie sau de ce nu, white powder (zăpadă).
  • Accesoriile sunt un must și în acest caz: mănuși, căciulă și încălțăminte DOAR pentru alergat!
  • Pregătește-ți organismul cu mișcări de încălzire.
  • Ai grijă la zonele cu ”derdeluș”.
  • Și, de ce nu, sună un prieten la fel de matinal ca tine sau la fel de entuziasmat de alergarea în aer liber.

Am pus în aplicare primele sfaturi, voi vedea cum le implementez pe ultimele, acum că bate iarna la ușă.

Acum partea a doua, cu idei de cadouri sportive văzute pe decathlon.

idei de cadouri sportive

Cadouri sportive pentru femei

Geacă impermeabilă călduroasă. Un cadou ce poate fi folosit în mai multe activități sportive sau de receere în exterior.

  • glugă călduroasă, căptușită, buzunare călduroase, bandă de protecție în spatele fermoarului, pentru 3°C în plus. Impermeabilă şi confortabilă până la -10°C
  • poți alege din trei culori disponibile: negru, alb, violet
  • mărimi de la XS la XXL

De colanți nu îți mai zic nimic, că am scris multe în articolul Cu colanții în drumeții. Asta așa, ca să vezi acolo de ce aceștia pot fi cu ușurință trecuți în categoria de idei bune de cadou.

Accesorii pentru sport 

Mănuși tactile alergare – Mănuși din 2 tipuri de material: material pieptănat, ce asigură căldură și confort și materialul din palmă ce este respirant și asigură evacuarea transpirației. I se adaugă și funcția tactilă ce permite utilizarea unui telefon cu touchscreen.

Căciulă alergare- Dintr-un material călduros și ce reflectă lumina. Iar la spate dispune de un orificiu pentru a i se putea atașa o lanternă (ce se achiziționează separat).

Gantere reglabile încheieturi și glezne- Se comercializează la set de 2 x 1,5 kg. Sunt ideale pentru tonefiere. Eu am folosit varianta de 1 kg în drumeții și mi-au fost extrem de utile. Aplicația Decathlon Coach* te poate ajuta în cazul în care nu știi în ce antrenamente să folosești aceste accesorii (* aplicația este disponibilă gratuit în PlayStore și AppStore).


Acestea fiind doar câteva din acele idei de cadouri sportive ce le am eu în gând pentru mine. 

Dacă vei intra pe site în categoria cadouri pentru bărbați și cadouri pentru copii vei găsi idei de cadouri sportive ce să le poți face celor dragi sau apropiați sau care au nevoie de un imbold pentru a se apuca de mișcare.

Extra informație

Pentru a funcționa corect, creierul are nevoie de 20% din cantitatea de oxigen a corpului. Activitățile în aer liber asigură oxigenarea creierului pentru ca tu să te poți concentra asupra lucrurilor importante și să ai o minte odihnită pe durata întregii zile.

Când faci mișcare….

  • Menții glicemia, insulina și leptina în limite normale prin optimizarea sensibilității receptorului la insulina/leptina. Acesta este probabil factorul cel mai important pentru prevenirea apariției unei boli cronice.
  • Circulația mărită ajută creierul și sistemul cardiovascular, măreste oxigenarea, funcția cognitiva și producția de neurotransmițători, ceea ce contribuie la îmbunătățirea dispoziției.
  • Sportul modifică și calitatea somnului și s-a dovedit că poate „opri” genele de grăsime. Mișcarea este un preventiv foarte eficient, însă trebuie efectuată în mod constant.

Tu ce cadouri sportive mi-ai recomanda?

8 Comments on “Idei de cadouri sportive”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.