Bloggerul, brandurile și exclusivitatea

Poate părea o aroganță din partea mea să vin cu astfel de rânduri. Despre bloggerul, brandurile și exclusivitatea, în condițiile în care eu nu mi-s nici miezul miezului, nici vreun pilon în lumea asta digitală unde se nasc și se transformă fel și fel de colaborări.

Dar nici nu mă pot abține, cu atât mai mult cu cât am primit câteva observații/întrebări legate de ultimele mele recomandări din sfera fashion. Șoc și șoc, știu. Io pe acest domeniu. Glumă nu-i, și mă bucur că încă nu am dat pe haine, ținute textile, căci nu știu dacă aș fi reacționat bine la frustările altora sau observațiile legate de aspectul meu fizic.

Da, până la urmă ține de mine ceea ce prezint, ceea ce ofer, ceea ce aleg să recomand. De aceea și materiale rare din domeniul de produse de îngrijire – machiaj, creme, loțiuni etc. De aceea și materiale când și când despre recomandări pe partea de sănătate – mai mult experiențe proprii decât recomandări.

Aleg ceea ce dau mai departe, conștientă fiind de faptul că pot gestiona orice mi se întoarce- întrebări, nelămuriri, observații, critici…

Daaaaaar…

Bloggerul, brandurile și exclusivitatea

Bloggerul, brandurile și exclusivitatea

Nu am semnat și nici nu cred că voi semna în viitorul apropiat un contract de exclusivitatea pentru un anumit brand. Nu pentru că nu aș vrea, ci pentru că momentan nu mă aflu în acel punct.

Când voi face acest lucru, voi veni în față și voi spune clar și cu argumente care sunt motivele din spatele acelei alegeri/colaborări. 

Până atunci, sunt liberă, ca orice om de altfel, să aleg ceea ce îmi place în acel moment, cu permisiunea de a alege și altceva peste anumit timp sau în același timp (depinde de domeniu).

Exemplu concret

În toamnă am colaborat cu cei de la modlet.ro, pentru o campanie scurtă. Mi-am ales produse, le-am oferit conținut, am mers mai departe. Ceea ce am ales eu să port, aș recomanda oricui, oricând. – Materialul principal este acesta – Eu, toamna și modlet.ro

Acum, colaborez pentru o perioadă scurtă cu cei de la reverse.ro. Mi-am ales produse, le-am purtat, am scris  recent materialul principal despre experiența mea – Eu și reverse.ro Păreri

În același timp mă gândesc și la vechea mea ”dragoste” către kalapod.net. Site de unde mi-am făcut ”provizii” pe parcursul mai multor ani și i-am recomandat de fiecare dată.

Sunt magazine axate pe comercializarea de încălțăminte. Magazine concurente. Fiecare având ceva ce mie îmi place, și fiecare fiind pe lista mea de recomandări. ÎNSĂ, fiecare are modele diferite, promoții diferite, livrare diferită. Astfel că, poate azi recomand o campanie de la modlet și mâine de la kalapod – ține minte, recomand, nu garantez ca atunci când am eu ceva în mână și zic concret despre el!!!

Principiile personale fac diferența

Plus documentarea – eu de obicei o fac înainte, pentru a vedea prezența brandului pe social media și viziunea acestuia. Și o fac și în timpul colaborării în cazul în care apar noutăți sau campanii noi ce pot fi relevante pentru mine.

Plus testarea – Clar, musai, obligatoriu testat tot, înainte de a scrie.

Asta dacă îmi doresc să vin cu impresii concrete despre produse și brand. Căci se pot face și advertoriale, care încearcă să surprindă esența unui brand fără a-l fi încercat (greu, dar nu imposibil). Sau pot fi materiale pe social media puse sub forma unor schimb de păreri despre anumite produse, campanii, branduri. Sau pot fi observații simple legate de anumite campanii- ATENȚIE– în niciuna din aceste materiale nu menționez faptul că aș fi încercat și că recomand, ci că am văzut, îmi surâde, și poate tentează pe altcineva mai mult.

Plus modul de prezentarea e experienței – Nu că ar fi cuvintele pompoase relevante sau sărăkia la putere. Dar fiecare om are un stil de scris, de prezentare, aspect ce l-a făcut relevant pentru cel/cei ce îl urmăresc.

Plus adevărul și impresiile reale – țin minte și acum când am comandat o pereche de sandale romane pe kalapod și culoarea s-a transferat pe piele după prima purtare, iar eu am făcut poză și am dat informația mai departe.

Plus obiectul promovării – aici vine partea în care nu am cum să fiu credibilă în fața ta dacă recomand în decurs de 7  zile, 7 branduri din același domeniu, 7 campanii atractive din același domeniu, 7 experiențe reale. Nici eu nu-i cred pe cei care fac asta.

Tu ce părere ai despre acest subiect?

10 Comments on “Bloggerul, brandurile și exclusivitatea”

  1. Imi place mult ce ai scris, mai ales partea cu principiile care fac diferenta. Ele chiar fac si suparator sau nu, uneori pentru un produs/suma de bani, etc. oamenii uita de principii. Te pup

    1. Multumesc mult pentru apreciere. Mi-as dori ca mai multi oameni din online sa puna accent pe valori, principii, autenticitate. Cred ca daca se deschide acest subiect in cat mai multe ocazii, se va putea intelege importanta lui. zi faina sa ai!

  2. Ar trebui sa ne recomanzi mai des branduri de îmbrăcăminte pe mine una ma interesează sa aflu cat mai multe ca sa am de unde alege.

    1. Imi ese greu sa fac recomandare pe acest domeniu fiindca hainele le cumpar doar daca le probez inainte ; ) Exceptie a facut rochia minunata de la Petriionii, despre care am scris. Dar si aceea era facuta dupa marimile mele!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.