De Vineri sunt în transă. Azi am ieșit

Și mă bucur că sunt în transă. Sau mai bine zis, că am fost în transă și acum îmi revin încet-încet.

Azi e Luni. Abia azi îmi revin și așez ultimele lucruri rămase de vineri încoace nerezolvate. Pe pagina de FB nu am mai postat de Joi, ceea ce nu s-a întâmplat de mult timp; foarte mult timp.

De unde această transă?

Vineri am avut atât de multe activități de făcut, că acum mă mir că-s citovă la cap. Eu mi le-am setat toate, însă a fost nevoie să intru în transă ca să nu fac ori atac de panică ori puseu de tensiune ridicată…

Și dacă tot am intrat vineri în transă, am păstrat ritmul și pe sâmbătă, și pe duminică. Că nici o zi nu a fost pe lejereanu. Zici că-mi luase cineva scaunul minții și nu mai aveam pe ce să-mi așez gândurile.

Concret, de ce am intrat în transă

 Vineri.

Am vrut să alerg de dimineață, înainte să se trezească copiii. Cum o făceam anul trecut în vară de mi-a ieșit acest articol – Idei matinale. N-am alergat. Am zis că va fi prea mult pentru acea zi, așa că am trecut direct la treburi.

Dus copii la școală. Mers direct la cumpărături. Făcut sărățele. Întâlnire cu un nou colaborator. Făcut tartă cu lime. Mers după fetiță la școală. Prima tentativă de supă eșuată, refăcut. Făcut felul doi. Mers după o comandă de cărți. Mers după băiat la școală. Servit prânzul. Făcut o nouă tură de sărățele, după ce ai mei au dat iama în cele făcute deja. Dus prăjitura lui Alina pentru evenimentul caritabil. Pregătire pentru evenimentul inspir/. Mers după Sangria la  El Quijote. Ajuns la locația inspir/ și început treaba.  Primit oameni, început activitate.

Mesaj de ținut minte:

în transă

Am ajuns după ora 10 acasă, frântă. Obosită psihic, dar cumva tare încărcată de bine.

Sâmbătă

Trezit cu noaptea-n-cap ca să mergem la pescuit. Greu cu merindea, căci mi-am pus în cap să nu cumpăr pâine săptămâna trecută, astfel că am avut ce coace – vezi aici ce-am copt – Aluat de pâine copt la CrockPot sau clasic. Afară o vreme dubioșică, de nu știam dacă plouă sau nu. Am ajuns la baltă și era aproape plin. Ne-am găsit loc și ne-am pus pe treabă. Ai mei cu pescuitul, eu cu cititul. Abia aștept să scriu despre cartea începută și terminată în aceeași zi. M-am și plimbat cu a mea domnișoară, am cules flori de câmp și mentă. Am ajuns acasă pe la prânz, ne-am schimbat, ne-am făcut bagajele și ne-am dus în sat. Ne-am adunat la o adunată, dar eu cu gândul la muncă. Așa că, lângă un pahar de vin și oameni înțelegători, eu făceam vizuale și articole. Tot după 10 seara am ajuns în pat, și mai frântă.

Duminică

Aș fi dormit mai mult de dimineață. Dar nu s-a putut. Strâns prin camere, ca să lăsăm curat după noi. Făcut micul dejun și pregătit de venit în oraș. Certurile între ai mei prunci când am ajuns acasă m-au secat de energie. Așa că un pui de somn a fost salvarea – ca să nu o iau razna. Pregătit de școală. Mers la onomastică. Venit acasă. Pregătiri iar de școală. Încercări de terminat ce aveam de terminat, eșuate. Am adormit pe la 2 dimineața.

Luni

Aș fi ieșit la 5 la alergat. Dar eram prea nedormită. În schimb am ieșit la 6:30 după cafea, că nu mai aveam. Pregătit și dus copii la școală. Ieșit la alergat și ieșit din transă.

Atât de bine am ieșit din transă, că mi-am terminat toate ce aveam de făcut, astfel că pot scrie acest articol fără nici o presiune. Fără nici un gând că am altceva de făcut, ce l-aș putea face în loc să scriu pe blog. Bine, mai trebuie să fac mâncare, dar până diseară termin.

În transă

Am intrat în transă deoarece mi-am zis și repetat și aplicat, că pot face doar cât pot face. Că nu rezolv nimic mai repede și în nici un caz mai bine, dacă mă agit sau dacă voi căuta să le rezolv pe toate într-o zi. Că există uneori acea stare conform căreia toate sunt importante, toate sunt urgente, toate trebuie rezolvate, nimic nu poate fi amânat.

Am intrat în transă și cu gândul că oricum trebuie să le fac în cel mai scurt timp posibil, am lăsat zilele să curgă și lucrurile să se așeze în ritmul prielnic stării mele fizice și psihice.

Acum am ieșit din transă, deoarece intră alte activități și acțiuni în ecuație. Alte zile pline, ce sper să le organizez mai bine. Sunt doar UNA.

Tu cum prioritizezi când ai mai multe de gestionat?

5 Comments on “De Vineri sunt în transă. Azi am ieșit”

    1. Super organizarea a ajutat mereu. Felicitari ca reusiti sa pastrati prioritizarea. Eu mai greu stau la acest capitol : )

    1. Multumesc. Incerc sa fac cate pot, dar incerc si sa iasa toate bine. Si nu stiu daca mereu fac bine astfel : )

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.