Mamaia Nord 2022 – detalii și prețuri

O fi semn de bogăție dacă alegi să mergi la mare în România în această perioadă?! Orice e posibil, mai ales în Mamaia Nord 2022 : ))

Este o vorbă ce îmi place și ce se aplică în situația de față: ”Domnia și prostia se plătesc”. Te rog să-mi permiți să cred că nu ne consideri chiar proști că am ales Mamaia Nord ca destinația. Și nu e tocmai domnie domnie, ci mai mult o situație aparte ce ne-a fost cea mai la îndemână în circumstanțele povestite în articolul – Escapadă fără copii la mare – prima după 13 ani de părințeală

A fost domnie în alt caz și am plătit cu vârf și îndesat. Să fi fost oare lene sau comoditate?! Hai că le iau pe rând.

Cazare în Mamaia Nord 2022

Venetis Sea View Apartment disponibil aici pe booking

Ne-am cazat Duminică în jurul orei 23:00, după ce am făcut o căutare rapidă pe booking cât eram pe mașină spre mare, și am plecat Miercuri dimineață în jurul orei 04:00 dimineața. Cazarea a fost pentru 3 nopți – 2 zile și am plătit 960 ron. Apartamentul este măricel, ideal pentru o familie cu copil/copii mici. Îți dai seama că noi ne-am simțit ”aerisiți” fiind fără copii de data asta : )))

cazare mamaia nord 2022

Are un dormitor mare, baie spațioasă, bucătărie decentă, living cu canapea extensibilă, lenjerii de pat de schimb, 1 balcon mare și 1 balcon mic la dormitor, 2 televizoare, aer condiționat, frigider, hotă, mașină de spălat rufe.

Plus 

  • balconul mic are vedere minunată spre mare
  • curățenia
  • dulapuri pentru depozitare
  • dacă zgomotul de afară este prea mare, geamurile închise fac treabă bună împreună cu aerul condiționat
  • distanța până la plajă – 1 minut din fața clădirii

Minus

  • balconul mare este cel în care este pusă măsuță, însă priveliștea din acesta dă spre șantierele din vecinătate
  • în baie mi-ar fi plăcut să fie cabină de duș în loc de cadă
  • canapeaua avea un miros aparte și nu tocmai unul plăcut – m-a lovit mirosul abia când m-am așezat, în rest nu se simte
  • mașina de spălat ar trebui lăsată deschisă ca să nu ”stea„  mirosul în ea

Per ansamblu experiența noastră cu gazda și cazarea în sine a fost una plăcută.

Prețuri în Mamaia Nord 2022

  • Șezlong

Domnia ce pe noi ne-a taxat la portofel a fost legată de șezlong. Pentru că ne lua efectiv 1 minut din fața clădirii unde eram cazați până pe plajă și fiindcă nu era multă lume în zona de șezlonguri unde eram noi, am ales să stăm acolo – 75 ron șezlongul….. tulai vetă – asta am zis la auzul prețului. Comoditatea ne-a ținut acolo + liniștea zonei + șezlongul destul de plăcut ca și confort.

Erau zone unde era și 30 ron șezlongul, 50 ron sau 80 ron. Ținea doar de noi cât de mult vrem să ne plimbăm. N-am vrut. Așa că, am plătit. Dacă eram cu copiii sigur alegeam altă variantă. (încă nu sunt pregătită pentru cearceaf- poate când mai cresc ei și-și vor putea duce cu ei ce le trebuie și să aibă grijă de ele- am călătorit extra light de data aceasta până la plajă)

plaja papaya mamaia nord

  • Băuturi

Pe plajă o singură dată am savurat 1 Frappe. 19 ron. Atât. Prețurile sunt foarte ridicate și sunt justificate doar de adaosul comercial practicat de fiecare unitate comercială în parte.

  • Mâncare

Locurile în care aș fi avut încredere să mănânc nu ni le permiteam.

Locurile unde ne-am fi permis să mâncăm nu ne inspirau încredere. Așa că, am ales cel mai bun ”restaurant cu autoservire” – Lidl.

Am făcut cumpărături în prima zi și ne-a ajuns pentru mesele și gustările necesare. Am gătit e mult spus – omletă și cârnați prăjiți + legume și brânzeturi. A contat mai mult cum le-am aranjat pe masă și cât de bine ne-au picat nouă. Cu o organizare mai bună am fi bifat probabil și alte mâncăruri, dar în Mamaia Nord 2022 atât s-a putut.

  • Stațiune & plajă

O să încep cu plaja. Curată, decentă să zicem. Sunt și locuri mai puțin plăcute, însă dacă e să caut nod în papură voi găsi oriunde. În zona în care noi am stat era curat. Plaja curată, intrarea în apă se făcea lin și fără evenimente. Apa curată, deloc adâncă, ideală pentru copii și adulți ce-au dat în mintea copiilor : ))))

În alergarea matinală ce am făcut-o de-a lungul stațiunii, plaja la mal  a fost curată și fără scoici ce să pună dificultăți picioarelor goale ce-ar fi vrut să intre în mare.

mamaia nord 2022

Stațiunea per ansamblu, pentru noi, este _________ nicicum. Adică noi nu am găsit puncte de interes în stațiune. Care este mai mult un șantier/ stațiune în dezvoltare decât o stațiune turistică. Hai să facem abstracție de cele două puncte cu aparate și mașinării pentru copii, căci altceva nu este.

Restaurantele mai animă atmosfera. Atât. Dar acolo e nevoie de un buget destul de solid. Și până la urmă cât timp să alegi tot asta?!

În stațiune, salvarea este plimbarea pe trotuarul aglomerat dintr-un capăt în altul al stațiunii sau plimbarea pe malul mării sub clar de lună – din punctul nostru de vedere. Dacă sunt și alte atracții ce nouă ne-au scăpat te rog dă-mi de știre!

Concluzii legate de Mamaia Nord 2022

Pentru o escapadă de trei nopți ale unor părinți ce în 13 ani n-au fost în deplasare nicăieri fără copii experiența a fost una interesantă, inedită, intensă.

Prețurile și serviciile găsite ne-au convins să căutăm pe viitor alte variante de destinații pentru escapade sau concedii. Știu că am mai scris asta, însă acum am fost în postura de a încerca experiența mării românești și fără copii.

Căutăm o oarecare doză de confort care să justifice prețurile și de acolo vom porni căutările pentru viitoarele noastre călătorii. Litoralul românesc deocamdată nu ne mai oferă nici confort, nici experiențe atractive.

Viitorul poate ne va schimba părerea.

Ai recomandări de destinații atractive pentru noi?

10 Comments on “Mamaia Nord 2022 – detalii și prețuri”

  1. Anul asta am evitat marea de la noi tocmai din cauza preturilor exagerate. Ne-am luat un sejur la bulgari si abia astept sa plecam. Vineri incepe concediul meu.

  2. Am citit cu interes tot articolul pentru ca ne dorim și noi sa mergem la mare, o sa evitam acel hotel, deși dacă stau și ma gândesc e posibil ca în alta parte sa găsesc mai rău de atât.

  3. Nu am fost de cel puțin 10 ani la mare,pe mine ma obosește, nu imi place aglomerația,agitatia mă agresează,prefer cu larghețe muntele ,verdele și aerul mai rece.Am fost anual pe litoral o lungă perioadă de timp,începând din copilărie (mergeam cu familia cu cortul,la Saturn),apoi până a împlinit copilul meu 15 ani am frecventat Eforie Nord. Acum,nu mă mai atrage cu nimic.

  4. Este foarte scump la noi,de preferință este mai bine la bulgari dar important este ca a-ți fost împreună și v-ati relaxat puțin

  5. Si noi am vrut să mergem in concediu la mare dar cred ca anul ăsta nu mergem.La anul cred ca alegem Albania. Am văzut că sunt preturi decente. Noi de 12 ani de când avem copiii nu am fost încă fara ei.Speram ca pe viitor,macar un weekend fara ei

  6. Din păcate, Romania nu este o varianta pentru vacanta noastra. Mi-ar placea sa sustin turismul romanesc, dar nu si lacomia celor din HoReCa.

  7. Na, ați fost, ați văzut, v-ați lecuit. :))) Cu siguranță nu as alege marea de la noi, nu ma ține portofelul :))). Mă gândesc la Bulgaria, deocamdată.

  8. Si noi ne gandim daca si unde sa mergem la mare anul asta. Daca o sa mergem cel mai probabil o sa alegem Bulgaria, am fost anul trecut in Mamaia cand inca nu explodasera preturile. Dar intr-adevar nu ai atractii, nimic altceva de facut decat sa stai la plaja…

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.