Există întotdeauna un punct și de la capăt

Expresia ”Există întotdeauna un punct și de la capăt” nu îmi aparține însă m-a liniștit atât de mult încât am simțit nevoia să scriu despre ea și despre contextul meu.

Expresia am auzit-o în materialul de mai jos și îi aparține lui Marius Tucă. 

Există întotdeauna un punct și de la capăt

La ce făcea el referire în material?

La faptul că în ciuda a ceea ce se crede despre presa scrisă din România, cum că nu ar mai fi relevantă/ că ar fi murit, el și acum ar pune bazele propriului ziar, deoarece ”Există întotdeauna un punct și de la capăt.”

Și eu am interpretat expresia ca o adaptare, ca și cum ziarul va fi mereu un punct de reper, însă se poate face în fel și fel. Se poate face astfel încât să fie relevant pentru el, pentru ceea ce vrea el să facă. Doar este ziarul lui.

Ce anume m-a inspirat pe mine

De două zile îmi chinui mintea cu ce să fac cu firma din august.

În august se fac doi ani de când am făcut pasul acesta și am crescut pe partea de abordare profesională și am încheiat colaborări ce fără firmă nu se puteau. Veniturile firmei sunt veniturile firmei. Eu sunt angajată momentan part-time și încasările îmi ajung  pentru plățile către stat, pentru ”salariul” meu și pentru investiții ocazionale ce ajută firma să crească.

Din august se schimbă treaba din cauza noilor modificări fiscale. Concret, voi plăti de aproape 4 ori mai mult către stat și momentan nu știu dacă voi acoperi toate cheltuielile cu firma ….. de salariu nici nu mai vorbesc.

De două zile mă chinui să găsesc o soluție.

Să trimit mailuri către posibili noi clienți?!

Să pun activitatea firmei pe pauză?!

Să fac economii și să plătesc ce este de plătit până vin zile mai bune?!

Există întotdeauna un punct și de la capăt

Când am auzit această expresie am simțit o ușurare.

Pentru că cele mai bune lucruri și colaborări s-au concretizat atunci când nu a existat presiune, când toate s-au legat natural și au adus rezultate benefice pentru ambele părți.

Nu, nu renunț la firmă, deoarece cu ajutorul ei voi crește din punct de vedere profesional.

Nu, nu îmi schimb domeniul (încă). Fac ceea ce îmi place și asta îmi aduce câștiguri ce nu le pot pune pe statul de plată.

Da, îmi este greu și sigur va fi și mai greu în următoarele luni.

Așa că mă pregătesc cât pot eu de bine și le las să vină, ca să le pot cuprinde și depăși. Exact ca și valurile mării… sper doar să nu mă ”înec„ în atâtea valuri și să o scot cumva la mal.

De ce scriu despre această situație?

Experiența m-a învățat că dacă nu zic/scriu atunci când am și provocări în viața mea, oamenii nu au de unde să afle. Iar oamenii dacă află pot și ajuta. Prin o vorbă bună, prin recomandare către persoane ce ar fi interesate de partea aceasta de servicii oferite de mine, prin suport emoțional… ajută să vorbești despre greu. Măcar devine mai ușor greul dacă e văzut…nu că ar trece de la sine.

Ce ofer eu:

  • aici sunt detaliile celui mai drag proiect – marketingemotional.ro
  • articol tip advertorial pe blog
  • servicii de marketing digital pentru social media & more

Materiale dedicate părții profesionale:

Și acum, ce poză să pun eu la acest articol?

Aș pune ceva care să ”inspire conform standardelor” să îți dorești să lucrezi cu mine. Însă am și eu standarde. Și de cele mai multe ori sunt legate de starea mea de spirit, care dictează creativitatea și productivitatea. Astfel că, acum sunt calmă, mă simt încrezătoarea, dar îmi lipsește cămașa office și rujul roșu.

Acum sunt așa:

Există întotdeauna un punct și de la capăt

Dar am avut și zile în care am fost așa:

Ideal ar fi să îți dorești să lucrezi cu omul, nu cu imaginea lui!

 

Și până la urmă fac un update pe partea de poză. Mi-am luat cămașă albă dar rujul nu rezista la căldura de afară.

3 Comments on “Există întotdeauna un punct și de la capăt”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.