Cartea O vară italiană Recenzie

O vară italiană Recenzie, descriere ușoară, îndemn la lectură lină, alege tu din ele. Oricare ar fi, te pot ajunge acele momente de ”dolce farniente” cauzate de citirea unei cărți.

E posibil să fie pentru tine o carte ce nu îți va aduce nu′ș ce aha-uri sau ritm alert cauzat de acțiune sau dezgust, sau poate fi o carte numai bună pentru o pauză prin lectură. Acea pauză ce nu e chiar pauză, pentru că citești. Și chiar citești, dar după ce ai terminat cartea ai și uitat, în mare, ce ai citit.

Faza este în felul următor – când am cumpărat cartea nu m-am uitat la descrierea oficială de pe site. Era la un preț bun și o văzusem peste tot în social media. Nu am citit nici spatele coperții atunci când m-am apucat de citit cartea. M-am dus direct în poveste.

Și în câteva ore terminam cartea de citit și mi s-a deschis apetitul pentru mai multă lectură. Ăsta-i pentru mine farmecul unei cărți ușoare – îmi dă încredere că pot citit mai mult : ))

Cartea o poți comanda și de aici. 

Ca și ușurință în citire, cartea seamănă cu oricare din  Cărţile scrise de Agnes Martin-Lugand, autoarea mea preferată.

Cartea O vară italiană Recenzie

Nope, nu o să pun descrierea oficială de data asta. O găsești pe site-ul editurii dacă ești curioasă. Farmecul citirii unei cărți despre care nu știi nimic nu se compară cu nimic altceva. Și în acest caz îți GARANTEZ că experiența lecturii va fi muuult mai interesantă dacă nu știi despre ce este vorba. 

Așteptările legate de această carte nu ar trebui să existe. Nimic. Nici să citești ceva wow, nici să fie plăcută, nici să fie interesantă, nimic. Așa, te va suprinde. Se poate să te trezești la finalul cărții la fel de buimacă și uimită cum am fost eu. Că nu a fost nici un semn pe nicăieri ce să ducă la situația respectivă. Sau poate l-am sărit eu ca urmare a stării lejere generate de lectură.

Despre poveste nu scriu nimic. Nici despre personaje.

Deliciul meu, și cred că a multor cititori, a luat format detaliilor legate de desfășurarea acțiunii: POSITANO! Mă și gândesc ce vară nebună, în sensul bun sper, au avut locuitorii acestei regiuni de când cu această carte.

De ce să citești această carte?
 1. Pentru că poți citi
 2. Pentru diversitate literară
 3. Pentru a fi mai ușor să apreciezi stilul altor cărți
 4. Pentru detaliile faine legate de Positano
 5. Pentru că prezintă o altfel de dragoste
 6. Pentru că nu îți dă bătăi de cap
 7. Pentru că dă minții tale o pauză  și poate respira de gândurile ce nu-i dau pace
 8. _______
 9. ________
 10. _________

Adaugă tu încă trei motive inedite în secțiunea de comentarii și cartea poate fi a ta.

Ai timp până în data de 16 septembrie să cauți motive originale.

Voi alege comentariul ce m-a impresionat și voi adăuga motivele în articol, cu menționarea ”sursei”.

Cartea O vară italiană Recenzie

Cum ți se pare această carte?

4 Comments on “Cartea O vară italiană Recenzie”

 1. Unul dintre motive este pentru ca lectura acestei cărți poate constitui un mod interesant de a prelungi vara. Azi, după calendarul propriu, suntem in 38 August. Vreau sa o țin tot așa.
  Un al doilea motiv ar fi ca Italia este mereu o idee buna. Am niște nostalgii legate de aceasta țara. In 2020, deși planificasem o vacanța in Roma in detaliu, aceasta nu s-a mai concretizat datorita pandemiei și am rămas cu gândul. Încerc astfel sa-mi vindec “rana” citind cărți a căror acțiune se petrece pe meleaguri italiene. Un al treilea motiv este ca lectura alunga rutina și te ajuta sa petreci timp de calitate in compania unei cărți faine. Pentru mine, nicio carte nu e pierdere de timp. E adevarat, mai judec uneori, dar încerc mereu sa extrag ce e cel mai bun din orice lectura.

 2. …. Mmmm… Te rupe de viata de zi cu zi… O lectura noua face intotdeauna bine intelectului…. Vremea re e de afara te tine în casă și o noua carte ar umple timpul

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.