Comand mâncare sau ingrediente?

După sărbători, prima zi de muncă. Câteva ore de dimineață, o întâlnire cu o clientă, apoi continuare a muncii acasă. M-a ”lovit” foamea pe la 11 și un pic. Nu apucasem să mănânc nici micul dejun, doar un măr. Comand mâncare sau ingrediente?

Am intrat pe Glovo. Mai comandasem când și când, și mi-am zis că sigur rezolv repede ceea ce am nevoie. Dar prețurile m-au șocat. Prânzul pentru 3 persoane (eu și copiii) ajungea lejer la 100 de ron. Asta ca să zic lejer, că dacă e să mă gândesc la preferințele fiecăruia, puteam ajunge la 200 ron. Și poate pentru tine este o sumă rezonabilă pentru o masă de trei persoane – uneori, doar uneori, e și pentru mine – depinde de situație și de context. Acum mi s-a părut mult.

  avon.ro

Comand mâncare sau ingrediente?

Mai aveam mâncare prin frigider de la Revelion, și gândul unei omlete la prânz părea tot mai atrăgător. Să nu uităm că în acest timp eu și munceam, încercând să activez partea creativă din mine, în timp ce împăcam și doi copiii pre-adolescenți prin casă.

Și tot uitându-mă pe Glovo, mi-a apărut Kaufland în față. Hopaaaa…. cum ar fi dacă?!?!?!

Îți zic de pe acum că această acțiune o recomand doar dacă ai clar în minte rețeta și nu e necesar ca să fii tu fizic în magazin pentru a alege. 

Așa că am comandat ingredientele pentru o porție generoasă de Tagliatele cu piept de pui și sos alb. Porție ce știam că va ajunge pentru patru persoane – doi adulți și doi copii.

Pentru rețetă ai nevoie de:

  • 1 pachet de Tagliatele Barilla 500 grame
  • 1 caserolă de piept de pui – aprox 1 kg
  • Grann cucina – 500 ml
  • 2 cepe mici
  • sare și piper

Eu am comandat cele principale pentru rețetă, dar în loc de 2 cepe am comandat 2 kilograme (altă cantitate nu am găsit în aplicație) și am mai comandat și 1 kg de banane. Comanda a venit în aproximativ 45 de minute și totalul a fost de 59 ron(transport inclus). Dacă mergeam eu să le cumpăr, consumam și motorină, și mai ”consumam” din timpul ce l-am folosit pentru a mai munci. A fost ciudat să comand prin Glovo ceea ce aveam nevoie din Kaufland, dar pentru această ocazie a meritat.

comanda ingrediente prin glovo

Rețeta

Am pus pastele la fiert. Am tocat 2 cepe și le-am pus la călit. După ce s-a călit am adăugat pieptul de pui tăiat mărunt, sare și piper, și le-am lăsat să se gătească în suc propriu. Bine, mai și amestecam în tigaie între timp. După 15 minute am adăugat și gran cucina peste carne și am mai lăsat aproximativ 5 minute totul să se ”lege”.

Pastele după ce s-au fiert eu le-am spălat, le-am pus înapoi în oala în care au fiert și apoi am adăugat carnea cu sos peste ele. 5 minute am lăsat oala cu capac, fără să amestec sau fără să fie pe foc. Ca să se așeze toate cele. Bineînțeles că foamea crescuse și atunci când am pus în farfurii am pus cu vârf… ca să mă satur. Crezi că  am putut mânca tot?! Nici vorbă!

Această rețetă îmi place mult – este relativ rapidă, este foarte gustoasă, este cremoasă și potolește foamea oricui. Mie una îmi place numai când este proaspăt făcută și până acum n-a mai rămas niciodată pe mai târziu, ca să vedem cum este reîncălzită : ))

Comand mâncare sau ingrediente paste cu piept de pui si sos alb

La capitolul paste clar îți recomand și rețeta de Paste Dispărute.

Experiența mea cu comanda de ingrediente prin Glovo

Înclin să cred că voi mai repeta experiența. Prefer să comand ingredientele pentru o rețetă rapidă, decât să comand porții de mâncare gata făcută pentru patru. Costurile sunt mai mici – chiar dacă ”deranjul” e mai ridicat.

45 de minute a durat până a venit comanda de ingrediente și încă aproximativ 20 de minute să le prepar. În zilele bune cam tot atât durează să primesc și o comandă de pizza sau alte preparate. Dar au fost ocazii când a durat și aproape 2 ore să ajungă o comandă.

Pe termen lung însă prefer să fac eu cumpărăturile, dar și să am mâncare acasă… greu cu creativitatea când îmi stă gândul la mâncare.

Tu ce ai fi ales în locul meu?

2 Comments on “Comand mâncare sau ingrediente?”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.