Oricum mă îmbrac Sunt bine cu mine

Da, da.. știu. Nu haina îl face pe om. Prima impresie nu contează. Frumusețea vine din interior. Oricum mă îmbrac Sunt Bine cu Mine … oare?!

În data de 26 ianuarie, împreună cu partenera mea psiholog Sofia Laza, alături de invitata specială Bianca Bojan și doamnele ce au răspuns invitației noastre de a participa la un atelier deosebit, am dezbătut tema Oricum mă îmbrac Sunt bine cu mine!

Acesta a fost primul atelier din acest an, continuând astfel ceea ce am început anul trecut, activități despre care am scris detalii în această categorie.

Tema acestui atelier a fost pe cât de simplă ai crede tu, pe atât de complexă și surprinzătoare. Pornind de la ideea conform căreia starea de spirit ne dictează alegerea vestimentară, cât și faptul că hainele pe care le purtăm ne pot influența starea de spirit, am ajuns și la alte perspective legate de haine.

Oricum mă îmbrac Sunt bine cu mine

În anul 2021 am pornit campania Sunt Bine cu Mine și țin minte toate subiectele abordate în acea campanie. Unul dintre ele era cel în care Sofia zicea de rochii și de cum se simte ea purtând rochii. Ei bine, eu în acel punct nu aveam nici o treabă cu rochiile și asta avea legătură cu starea mea și percepția legată de aspect.

De atunci am tot lucrat cu mine. Și nu pentru a purta rochii, ci pentru a mă simți cu adevărat bine cu mine indiferent de situația sau postura în care mă aflu – asta nu înseamnă că nu mă deranjează sau enervează nimic. Și dacă tot am zis de rochii, am ajuns de la câteva rochii avute și purtate din an în Paște, la a avea 17 rochii cumpărate cu drag și purtate destul de des.

Ce am făcut la atelier?

Structura a fost următoarea:

  • Exercițiu de început
  • ”Teorie” prezentată de psiholog Sofia Laza
  • Sfaturi și ponturi prezentate de Consultant imagine Bianca Bojan
  • Pauză de gustări și socializare
  • Exercițiu practic legat de ținute
  • Discuție despre impactul social media în alegerea hainelor
  • Încheiere

Atunci când am început să scriu despre activitățile desfășurate în cadrul atelierelor mi-am promis că nu voi oferi foarte multe detalii, deoarece îmi doresc să fii cu noi acolo și accesul la informație să vină de acolo, nu de aici. Îmi păstrez promisiunea făcută și vin doar cu câteva poze și impresii personale de după atelier.

atelier sunt bine cu mine ianuarie tinutele atelierului sunt bine cu mine alexa carmen - sofia laza - bianca bojan alexa carmen - ateliere oradea

Înainte, în timpul și după

Sincer, înainte de fiecare atelier susținut am emoții. Ele se manifestă sub forma ”Oare o să vină cineva?”. Pe partea de structură și informații și activități nu am avut decât la primul atelier emoții. Apoi mi-am dat seama că nu am de ce să îmi fac griji – fac o echipă mult prea bună și faină cu Sofia. De fiecare dată am creat cu drag și entuziasm tot ceea ce trebuie pentru fiecare atelier. Pasul de la noi la participanți este cel care îmi dă emoții.

Și cum anul 2023 se anunță unul centrat pe activități de dezvoltare personală – ateliere, grupe de lucru, evenimente – seamănă cu senzația descrisă aici * Frica de eșec și campania ”Sunt bine cu mine”.

Cu toate emoțiile avute, atelierul a avut până la urmă numărul ideal de participante. Grupul a fost mai mult decât potrivit pentru ceea ce am oferit noi și toate au mers strună.

Surpriza plăcută pentru mine a fost impactul avut de exercițiul de la final, în care au fost implicate păpuși, materiale textile, accesorii și creativitatea participantelor. Da, poate părea că ne-am jucat cu păpușile, dar activitatea pusă în contextul potrivit, dezvăluie multe despre fiecare persoană. Și m-a surprins dedicarea și entuziasmul și seriozitate și bucuria cu care au creat pentru acele păpuși ținute vestimentare de la zero, dar au prezentat și contextul în care au gândit că s-ar potrivi totul.

Fiecare participantă a plecat cu zâmbetul pe buze, cu o stare de bine ce se vedea cu ochiul liber și cu mici suprize din partea noastră.

Noi am plecat de la atelier cu o imensă recunoștință pentru tot ceea ce am trăit alături de aceste doamne. Personal mi se pare fascinant ce se poate crea când îți oferi spațiu pentru alte perspective!

Oricum mă îmbrac?

Musai să las și câteva rânduri legate de acest aspect.

”Hainele pot să transmită faptul că ești competentă, autoritară sau prietenoasă, creativă, sociabilă ….  așa că îmbracăte așa cum dorești să fii percepută în anumite situații și circumstanțe.

 

Hainele te pot motiva să facci (sau nu) anumite activități/acțiuni pentru că ele te pot ajuta (sau nu) să construiești mindset-ul potrivit pentru ceea ce îți propui. (Observație: dacă porți roșu atunci când faci exerciții fizice vei fi mai motivată decât dacă porți albastru…)

 

Culoarea hainelor transmite o serie de semnale către cei din jur, dar și ție însăși. Așa că alege pe cât posibil să armonizezi culorile ținutei cu ce dorești să transmiți și cum te simți.

 

Amintește-ți de culorile vesele, deschise, calde că pot să îți îmbunătățească starea, pot să îți aducă un plus de energie în corp, în timp ce culorile mai închise pot să te relaxeze.”

Tu cum vezi acest subiect?

One Comment on “Oricum mă îmbrac Sunt bine cu mine”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.