Compromis. Calitate. Cantitate

Acestea sunt cuvintele care pot descrie decizia luată cu privire la concediul din această vară. Mamaia Nord 2023 – Compromis. Calitate. Cantitate. Ne-am dorit enorm de mult o pauză, o deconectare, relaxare. Mai ales că am trecut prin câteva situații în ultimele luni care ne-au stors de energie și bună dispoziție. Și nici la capitolul finanțe nu am strălucit. De aceea și combinația de cuvinte din titlu aleasă pentru acest articol.

Despre acest concediu voi scrie în mai multe articole pe blog. Pentru că nu este o recenzie a stațiunii sau a locului unde ne-am cazat sau a ceea ce am mâncat; este despre situații, trăiri, lecții. Și fiecare merită fila lor separată în această carte virtuală numită blogul ADN de Femeie.

Compromis. Calitate. Cantitate

Am făcut un compromis în acest an din cauza situației finaciare și nu am mers cum ne-am fi dorit în concediu în Croația (anul viitor acolo vom ajunge)

Ce compromis dacă am ales Mamaia Nord?!

Contrar etichetei universale, Mamaia Nord este o stațiune în care vei găsi de toate – lux și opulență în anumite zone, ”normalitate” în alte zone.

Este într-adevăr o stațiune cu prețuri mari, dar nu-mi bagă nimeni mâna în buzunar și nu mă obligă nimeni să cumpăr primul lucru pe care îl văd.

  bookzone.ro

Exemple

  • Am făcut compromis și am ales calitate și atenție la cantitate în ceea ce privește mâncarea, jucăriile și micile mofturi specifice unui concediu.
  • Am zis că nu putem renunța la șezlong, deși am încercat. Așa că am renunțat la altele – nu a mai fost frappe pe plajă în fiecare zi, nu au mai fost jucării de nisip cumpărate pentru că le place modelul, nu a mai fost plimbări cu vaporașul…. și nu le-am simțit lipsa.
  • Am renunțat la mâncatul în oraș, pentru că apartamentul în care ne-am cazat – la un preț acceptabil pentru ceea ce ne-am dorit noi- ne-a oferit posibilitate să gătim preparate ușoare pentru noi toți. E adevărat că nu am mâncat prânz cu felul unu și felul doi sau cină cu garnitură și proteină, dar, am mâncat bine, calitate și diversificat. Am descoperit la noi că se poate și așa dacă ne dorim și dacă așa este contextul.
  • Despre cazare musai să menționez faptul că nu mai merge cu o cameră la vilă, pensiune, hotel pentru noi. Suntem doi adulți cu doi copii de 9 și 13 ani acum. Așa că avem de ales ori două camere, ori apartament. De aceea și costuri mai ridicate.
Calitate

 A fost în schimb curățenie pe plajă, stațiune curată, doze decente de agitație, mare curată și blândă.

Da, cuvântul ”curat” se tot repetă pentru că este un reper important pentru noi. Și am găsit din belșug curățenie.

Ceea ce vreau să evidențiez prin aceste rânduri are legătură cu ceea ce am scris și în acest articol – Tu controlezi mediul în care trăiești. Cum îl vezi?

Ne-am așteptat la deconectare și asta am avut. Iar acțiunile noastre au fost în această direcție canalizate.

Plimbări.

Comunicare.

Joacă.

Conectare.

Observare.

Bronz.

Mare.

Valuri.

Familie.

Stare de bine.

Acestea sunt cuvinte în completarea ” Compromis. Calitate. Cantitate ” pentru acest concediu.

Tu când ai făcut ultima dată compromis în privința concediului și în ce a constat acesta?

Compromis. Calitate. Cantitate

P.S.

Ultimul concediu în familie la mare l-am făcut în 2019, tot în Mamaia Nord și am scris aici despre el  – Mamaia Nord 2019. Concediu cu surprize

Dar am fost și în 2022 în această stațiune, în prima escapadă fără copii la mare, pentru câteva zile – Mamaia Nord 2022; detalii și prețuri

2 Comments on “Compromis. Calitate. Cantitate”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.