August pentru mine este ….

August pentru mine este mijlocul anului. Da, e luna a opta din an, dar eu în această lună simt că am ajuns la jumătate. Din această lună se împart acțiunile, se stabilesc noi planuri, se face rezumatul/raportul a ceea ce a fost până acum.

August pentru mine este….

⇒Luna în care este ziua mea de naștere. Nici nu sunt subiectivă, știu. Pot trece ușor cu vederea acest aspect, pentru că nu sunt mare fan al petrecerilor …. pentru mine. O masă cu cei dragi mie este mai multe decât suficient.

⇒Luna în care în sfârșit mă pot bucura de lebeniță/pepene roșu. Chiar dacă pe piață a apărut de câteva săptămâni, lebenița de august este cea pe care eu o aștept și pe care o savurez cu poftă de fiecare dată când am ocazia. Mai răruț, pentru că dacă mă pun să o devorez pe cum aș vrea, rinichii mei fac figuri :))) Apropo … eu am trei metode pentru a mânca lebeniță – felie mâncată elegant, cu lingura direct dintr-o jumătate sau bucăți tăiate și servite din farfurie. La tine cum stă treaba?!

August pentru mine este

⇒Luna în care fac inventarul momentelor din ultimele trei luni și fac plan mental pentru următoarele trei luni. De obicei are legătură cu schimbarea văzută în natură, pentru că mai-iunie-iulie înseamnă drumeții,dezmorțire, conectare la natură. Iar septembrie-octombrie-noiembrie înseamnă consolidarea acțiunilor de dinainte și adunarea momentelor în albume mentale la care să revin de fiecare dată când simt că sunt pe minus. În aceste luni simt că se activează ambiția în mine mai mult ca înainte.

⇒Luna în care de obicei iau cele mai bune decizii.
  • În 2013 am decis că este momentul pentru al doilea copil și mi-am ascultat instinctul deși primul doctor mi-a zis că am un chist care mă va împiedica să rămân însărcinată și că e nevoie de operație – am refuzat operația, am aștepat și în septembrie am văzut cele două liniuțe pe test, ca peste nouă luni să apară fetița mea superbă în viața noastră.
  • În 2017 am semnat prima mea mare colaborare.
  • În 2019 aveam să închei o colaborare care s-a simțit ca o eliberare dintr-un cerc vicios, încheiere ce mi-a adus impulsul de care aveam nevoie pentru a lua decizii benefice pentru sănătatea mea- atunci a luat formă ” Pauza prin Mișcare”.
  • În 2020 mi-am deschis firma și a fost un moment de boost pentru mine la nivel profesional.
  • În 2021 m-am înscris la un curs care mi-a oferit atât de multe de nu îți pot scrie în cuvinte.
  • În 2022 mi-am setat să îmi găsesc un spațiu al meu, în care să pot activa profesional și după câteva săptâmâni semnam contractul.
  • În 2023 … deja am pornit un program ”Gânduri în mișcare”, am concretizat o colaborare cu oameni faini… și lista este încă deschisă.

⇒Luna în care mai pot pregăti cămara pentru toamnă-iarnă. Dacă în această lună nu mă activez pe această direcție, nu mai fac nimic. Oricum e mai rar cu murăturile la noi de câțiva ani – am scris aici mai multe Cine mai pune murături? – Dar uneori mai îmi fac de cap cu dulceața de prune și cea de caise (să văd dacă mai găsesc).

⇒Luna în care încep să mă pregătesc serios pentru începerea anului școlar. Știu, o să zici că poate-s lulu, dar când sunt doi copii care au nevoie de fel și fel, cheltuielile nu le pot lăsa pe o singură lună. Așa că încep de dinainte, măcar cu ce știu sigur că va fi nevoie. Și restul pe măsură ce le descopăr.

⇒Luna în care de obicei mă cert că nu am ținut de cât am zis că voi citi. Mi și rușine de câte cărți am în bibliotecă necitite…

.

.

Pentru tine ce înseamnă luna August?

4 Comments on “August pentru mine este ….”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.