Darul psihoterapiei Recenzie

Atât de tare mi-a plăcut ceea ce am citit de la Irvin D. Yalom încât această carte aproape că s-a cumpărat singură. Darul psihoterapiei Recenzie.

Am citit înainte:

Bineînțeles că la feblețea mea pentru scriitura acestui autor a contribuit și setea mea în domeniul dezvoltării personale & psihologiei. Și cum Irvin D. Yalom (93 de ani) aduce experiența sa de peste 60 de ani ca psihanalist, psihiatru și scriitor în ecuație, pare și normal să fie cu impact, nu?!

Este cumva asemănător pentru mine ca impactul oferit de cărțile scrise de Gabor Mate –  Când corpul spune NU este de căpătâi pentru mine!

Descriere oficială Darul psihoterapiei

”Rezultatul a 35 de ani de practică în domeniul psihoterapiei, cartea lui Irvin Yalom este un cadou oferit psihoterapeuților și pacienților deopotrivă. Studiile de caz adunate de autor în 85 de capitole perfect șlefuite constituie un adevărat rezervor de sfaturi practice completate de o viziune onestă și revelatoare asupra provocărilor și recompenselor profesiei de psihoterapeut.

Într-o epocă dominată de „Nu te atașa de pacienți” și „Nu le povesti clienților despre viața ta”, sfaturile lui Irvin Yalom („Lasă pacientul să conteze pentru tine”, „Fă vizite la domiciliu” sau „Nu-ți fie teamă să îți atingi pacientul”) ne ajută să ne amintim de umanitatea pe care o împărtășim cu restul lumii. ”

Cartea o poți comanda de aici.

Darul psihoterapiei Recenzie

Da, cartea este un excelent instrument pentru specialiștii care lucrează cu pacienții în cabinetele de psihologie sau consiliere psihologică. Oferă perspectivă umană celui care practică activ această meserie, detensionând cumva presiunea de a nu simți, de a nu fi afectat, de a lăsa în cabinet ceea ce se întâmplă în cabinet. Sunt enorm de multe sfaturi utile în această carte!

Dar nu doar pentru specialiști este utilă cartea! 

Pasionatul de lectură va descoperi o carte fascinantă, scrisă într-un mod care atrage și care face ca informația să nu fie apăsătoare și greu de descifrat. Aici se vede cel mai bine experiența de scriitor a lui Irvin Yalom. Cum altfel ai putea scrie atât de fain despre psihoterapie dacă nu ai avea și velențe literare?! Iar cele 85 de capitole nu sunt de speriat, pentru că sunt și capitole care sunt de o pagină, dar care de atât au nevoie pentru a-și pune amprenta asupra ta.

Iar pasionatul de dezvoltare personală va găsi un soi de ghid. Unul pe care-l poate folosi atât singur, cât și împreună cu un mentor sau un psiholog. Altfel te gândești la emoțiile tale, la trăirile tale când ai un fel de ghid după care să te ghidez în deslușirea lor. Atenție – carte nu ține loc de terapie!

Citate preferate

” Câteodată pur și simplu le reamintesc pacienților că mai devreme sau mai târziu vor trebui să renunțe la țelul de a avea un trecut mai bun.”

”Psihoterapia nu este un substitut al vieții, ci o repetiție generală pentru viață. Cu alte cuvinte, deși psihoterapia necesită o relație apropiată, aceasta nu este un scop în sine, ci un mijloc către scop.”

”Una este să exiști pentru celălalt și cu totul altceva să fii în relații egale pentru tine și pentru celălalt.”

Ai citit o carte scrisă de Irvin D. Yalom?

4 Comments on “Darul psihoterapiei Recenzie”

  1. Mulțumesc pentru recenzia acestei cărți, sună foarte interesantă și utilă. Am citit și eu alte cărți de Irvin Yalom și mi-au plăcut mult. Ce alte cărți de acest autor îmi recomanzi?

    1. Să fie cu folos. Eu am mai citit de la acest autor cărțile ”Minciuni pe canapea” și ”Mama și sensul vieții”. Ambele fiind cărți ce merită citite.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.