Pui de designer, la 6 ani

Fac parte din cea mai frumoasă familie din lume. Şi un designer la 6 ani, care dă sfaturi preţioase.

Am un soţ care absolvit Facultatea de Design Industrial, care a pictat şi a predat copiilor din şcoala generală ore de desen,  dar activează în lumea construcţiilor (construieşte case de la A la Z). Eu sunt de meserie economist, dar momentan activez în lumea blogging-ului şi a lucrurilor de mână (croşetat, bijuterii, bentiţe).

Aşa că, din doi oameni cu inclinaţii artistice, ce copii puteau ieşi, oare???

Nu mă apuc să vă detailez toate minunăţiile pe care le fac cei doi copii ai noştri, cel mare de 6 ani, cea mică de aproape 2 ani, căci nu termin articolul în grabă. Dar vă fac un mic rezumat asupra unei întâmplări recente, care m-a făcut să-mi poreclesc băiatul, pui de designer.

În 2015 am făcut o renovare totală a apartamentului.

Am schimbat parchetul, uşile, o mare parte din mobilă, am împrospătat baia, am zugrăvit apartamentul şi am schimbat toate perdelele. Şi pentru a da un aer nou şi tineresc casei, am aplicat pereţilor o pată de culoare cu ajutorul tapetului. Modificările au fost făcute de soţ, cumnat, un prieten de familie şi eu.

Cele mai importante modele de tapet sunt cele din camera copiilor. Pe peretele unde doarme băiatul – tapet cu maşini, iar unde doarme fetiţa- tapet cu flori şi minnie mouse.

Toate bune şi frumoase, doar că firea curioasă a băiatului i-a venit de hac tapetului cu maşini. Nu cred că a rezistat două săptămâni, dar până de curând am tot amânat momentul înlocuirii. Gaura dintre cele două benzi de tapet , care au făcut greşeala de a-i fi aproape, nu era aşa mare.

Şi am mai cosmetizat în timp cu autocolante.

Dar săptămâna trecută a cedat! Adică eu am cedat.

Era spre seară şi aşteptam să vină soţul de la muncă. Şi ne-a venit să ne urcăm în patul băiatului şi să povestim, să ne gâdilăm şi să ne iubilim. Eu cu cei doi copii ai mei. Când se ridică băiatul şi-i zice mândru, surioarei sale:

Uite ce pot face!!

Şi prinde de autocolantul care a mai supravieţuit şi trage de el. Bine, nu a tras de tot, căci eram eu acolo, dar în altă zi sigur va trage mai mult. Aşa că mi-a ajuns.

Am tras patul, am adus un cuţit cu vârf, pungi de gunoi şi am început.

perete fara tapet

A venit foarte uşor jos de pe perete şi mi-am dat seama că acest lucru a contribuit la interesul acordat de băiat tapetului. Şi de vină pentru acest lucru, este soţul. El şi cu experimentele lui de lavabile şi adezivi.

Am fost mândri de noi, eu şi copii, care m-au ajutat la umplut pungile de gunoi. Dar partea cea grea i-a revenit tot soţului, care a trebuit să niveleze peretele cu glet, pentru avea perete frumos şi gata pentru aplicarea de model nou de tapet.

Între timp, puiul de designer a început asaltul cu întrebări.

Când primesc alt tapet, Cum îl punem, Cât mai durează……. şi lista poate continuua. Soţul mi-a dat mână liberă, prea liberă zic eu, dar e treaba lui. Aşa a început căutarea.

Am nevoie de:

 • Rola de tapet cu modelul ales
 • Adeziv  – Pentru tapete pe bază de vinil şi hârtie, care se aplică cu bidineaua sau Pentru tapet pe bază de vinil şi celuloza, care se aplică cu trafaletul.

Buun. Am văzut modelele în magazin, dar mi-am zis să mă consult şi cu piciul. Căci deja visa modele. Modele de-alea abstracte.

Sâmbătă dimineaţa mă pun pe laptop şi verificând cele multe ale mele, ajung şi pe pagina de Facebook a magazinului Diego. Şi nu ştiu cum m-a prins domnişorul în faptă, că a şi sărit:

Vreau să văd şi eu modele de tapet !!!

Intrăm pe pagină şi ajung la secţia tapet pentru copii. Le luăm pe rând, căci aceasta este partea cea mai frumoasă din toată povestea.

Tapet Kids cu dinosauri.

Răspunsul băiatului:

Nu-mi place! Dacă mă trezesc noaptea şi mă speriu de ei ?! Caută altul!

 Tapet Kids cu bufniţă

– Mie mi se pare că vrei să-i cumperi doar lui Oana! Ce sunt eu, bebeluş?! Cu roboţi nu este?

Nu, dragule, nu este cu roboţi. Pentru copii mai este cu buline colorate sau cu maşini.

Ţi-am mai zis! Nu sunt bebeluş !!!

– Atunci hai să vedem alte modele, care nu sunt de copii.

Tapetul clasic nu a fost pe placul lui, nici cel modern, nici natur, ci doar de design. Să vedeţi modelul şi explicaţia primită:

Tapet de design Spirit.

Motivul invocat de băiat în alegerea făcută este genial.

– O să creadă oamenii care vin la noi, că dorm lângă o bibliotecă. Şi că sunt un băiat deştept dacă am atâtea cărţi lângă mine.

Oricum eşti deştept şi fără cărţi lângă tine, dar pentru răspunsul original, o să primeşti acest model de tapet. Cu încă o condiţie: că mă ajuţi să-l pun !

Da, da, da!! Eşti cea mai bună mamă din lume !

Pe lângă faptul că-i încăpăţânat şi curios, mai este şi tare subtil cu aprecierile. 😉

Ce am de făcut:

 • Măsor peretele, ca să ştiu căte role de tapet trebuie să cumpăr
 • Îmi fac stocul din sculele soţului, cu bidinea şi trafalet , ca să nu mă trezesc că nu am cu ce aplica adezivul (pe care-l voi alege la îndrumarea specialiştilor de la Diego)
 • Şi mă pun pe treabă în săptămâna ce vine.

Norocul meu că acestea sunt proiecte mici. Sau mai bine zis, norocul soţului. Că nu trebuie să-l pun pe el.

Oricine poate face proiecte mici, cu bugetul potrivit şi cu ajutor de la specialişti.

Trebuie doar să ai lângă tine un pui de designer la 6 ani. Cum cred că sunt de fapt toţi copiii.

Cine mai are un pui de designer prin preajmă?

8 Comments on “Pui de designer, la 6 ani”

 1. Foooarte faină ideea. Dar îţi dai seama că prichindeii tăi vor veni cu noi idei de design după cum bate vântul. Veţi avea muultă treabă. Dar presupun că totul de va face cu o doză enormă de plăcere. Sau mă înşel?! 🙂

  1. Claaar. Multa placere. Sper ca noul tapet sa nu se comporte ca ultimul. Ca atunci renunt de tot la tapet.

   Apoi cu puiu’ meu de designer deja am batai de cap. Acum suntem la modele de pat. Cu etaj sau fiecare cu patul lui?!

   Sa auzi tu aici, argumente 😉

   1. Mai bune ramai la tapet. Pe urma s-ar putea sa va picteze peretii si cred ca se curata greu urmele de acuarele si markere.
    Si din cate am vazut eu la capitolul „paturi de copii”, exista acele paturi etajate, la care scarile sunt si sertare, iar sunt pat are un birou si dulapior pentru haine. Vazusem la Jysk… (ultima fita in materie de paturi). Si sincera sa fiu, mi-as fi luat si eu un asemenea pat. :))
    De la astia mici, ne putem astepta la orice.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.