Zile pline de activităţi

Zile pline de activităţi. Pline de culoare. Pline de veselie. Pline de oboseală. Pline de zâmbete. Pline de stare de bine.

A fost o săptămână foarte încărcată. Şi specială. Şi de aceea am decis să vă povestesc mare parte din ea. Cu poze, cu impresii, cu gânduri bune. Un fel de mini-jurnal, doar că mai concis şi fără foarte multe detalii personale.

Pentru a fi mai uşor de urmărit, voi împărţi pe zile activităţile. Ce am făcut, cum am făcut, de ce am făcut şi ce n-aş mai face. Sunt şi d-astea.

Săptămâna 29 mai- 2 iunie, a fost dedicată programului „Şcoala Altfel”. Cel puţin în cadrul unităţii frecventate de băiatul meu. A fost şi 1 iunie. Combinate, a ieşit ceva frumos. Zic eu.

Luni, 29 mai

Clasa băiatului meu, clasa întâi, a fost într-o excursie de 1 zi. Câţiva părinţi au însoţit clasa, iar eu am fost printre acei părinţi.

Am vizitat Caii din Vale din zona Betfia, Bihor.

Este o locaţie superbă. Aer curat. Spaţiu fără restricţii. Fără pericole pentru copii. A fost locul ideal pentru cei 25 de copii care l-au vizitat în acea zi.

Copii au avut următoarele activităţi:

 • plimbare cu calul
 • s-au dat pe tiroliană
 • plimbare cu bărcuţa pe lacul din incintă
 • plimbare cu trăsura cu caii până la Craterul din zonă
 • tir cu arcul
 • joacă la liber în zona cu mobilier special pentru joacă

Părinţii s-au putut relaxa la o cafea sau un suc pe terasa din incintă. Apoi am făcut nişte grătare pentru copii.

A fost o zi plină plină plină de activităţi. Iar copii nu dădeau semne că ar fi fost obosiţi, nici măcar pe drumul de întoarcere spre casă. Însă părinţii erau cu bateriile pe minus.

Poze mai multe din această locaţie găsiţi pe pagina de FB a locaţiei, accesând link-ul de mai sus.

sprayuri naturale

Marţi, 30 mai

În această zi, băiatul meu cu ai săi colegi de şcoală au vizita Școala de Pregătire a Agenților de Frontieră „Avram Iancu” Oradea şi sediul nou al postului Radio Transilvania.

Activitatea a fost destinată doar copiilor care s-au aflat sub supravegherea doamnei învăţătoare.

Ce-am făcut eu?

Am lenevit în stil mare. Nici nu aveam cum să fac ceva. Am reuşit ca după ziua energică de la Betfia, să mă trezesc cu o febră musculară uriaşă. Mă dureau picioarele cu fiecare tentativă de pas.

Pe lângă febra musculară, am mai venit şi cu o durere de spate şi cu arsuri uşoare de soare. M-am bronzat foarte tare, dar nu am simţit până seara.

Aşadar, azi am încercat să mă adun, pentru a mă pregăti pentru ziua ce urmează.

Cum un pic de relaxare la acasă .Chiar se poate!

Miercuri, 31 mai

La şcoală, cu băiatul, dar şi cu prinţesa mea după mine.

Azi copii s-au delectat la şcoală, făcând sandvişuri colorate şi creative. Plus o salată de fructe făcută de fiecare. Au fost foarte încântaţi de faptul că fiecare şi-a făcut singur, atât sandvişul, cât şi salata.

A fost foarte solicitant. Câteva mămici au sărit în ajutorul doamnei, pentru a gestiona mai bine timpul şi resursele. Însă copii s-au dovedit a fi mai energici decât noi.

Fetiţa mea s-a integrat perfect în peisaj. Aşa de bine, încât atunci când au luat o pauză copii şi au fugit în curte, ea, la cei trei anişori, a mers să o întrebe pe doamna, dacă poate merge şi ea în curte. Aşa a văzut că au făcut copii, aşa a făcut şi ea.

O nouă zi plină de activităţi, iar eu pe ultima sută de metri, mi-am adus aminte că am evenimente în weekend şi că trebuie să mă pregătesc de ele.

Cumpărături de ţinute, comandă de lumânări şi o comandă specială.

Am descoperit recent o doamnă din blocul alăturat, care lucrează superb şi care m-a salvat cu acest buchet. Găsiţi munca sa, pe pagina ei de Fb- ZumZumy BeeHandmade.

buchet handmade de mireasa

Vă zic mai încolo la ce am avut nevoie de acest minunat buchet.

Joi, 1 iunie

Încă nu sunt complet refăcută fizic, dar merg mai departe.

Copii nu au doleanţe speciale, aşa că mergem în vizită la bunica maternă. La ţară. La 20 de km de oraş. La linişte. La încărcat baterii.

Am petrecut o zi liniştită şi foarte frumoasă alături de bunica. Ne-a aşteptat cu bunătăţuri. Ne-a făcut toate poftele. Iar eu am profitat de minunatele şi delicioasele căpşuni din grădină.

Am făcut prima tură de dulceaţă din acest an.

dulceaţă bio de căpşuni

2 kg de căpşuni, 500 gr de zahăr şi cam 2 ore de amestecat în oală.

Au ieşit 5 borcane mici de dulceaţă! Un deliciu. Vedeţi aici cum să NU faceţi dulceaţa de căpşuni. Dulceaţă de căpşuni-Aşa NU!

Am stat la bunica până seara târziu. Cu greu am pornit spre oraş, dar a fost musai.

Vineri, 02 iunie

Mai aveam de cumpărat câteva ceva, aşa că am pornit de dimineaţă în aventuri. Abia am găsit ceea ce căutam.

Şi am pornit spre cealaltă bunică, cea paternă.

Tot la ţară. Tot la linişte. Tot la bunătăţuri şi încărcat de baterii. La 30 de km de oraş.

După ce ne-am săturat de căpşuni la cealaltă bunică, aceasta ne-a aşteptat cu frăguţe şi cirighele proaspete. Şi sarmale delicioase. Şi cartofi pai cum numai ea ştie face(comandă specială de la băiatul meu).

cirighele şi frăguţe

Copii au fost cei mai încântaţi de aceste zile. Au petrecut cu bunicii lor, fără întrerupere. Fără restricţii. Doar cu un pic de atenţie şi grijă. Şi totul a fost superb.

Am pornit tot târziu de la bunica, însă am avut un pic de lucru.

Am stat şi rulat câteva zeci de moaţe. Ca să fiu creaţă!

Sâmbătă, 03 iunie

Începe nebunia.

Până la ora 8,30 mâncarea era deja pe foc. La ora 9,30 am avut programare la pensat şi vopsit. Cu copii după mine, cu moaţe-n cap, cu răbdarea la limită.

Suntem şi naşi de cununie, suntem şi invitaţi la o altă nuntă.

Perechea pe care am năşit-o, a făcut deja cununia civilă în martie Acum am mers doar la Biserică şi la o masă în familie. La 30 de km de oraş. A fost bine. A fost cald. A fost frumos. Mireasa a fost foarte încântată de buchet. S-a asortat de minune.

Iar eu am fost creaţă, doar că nu am reuşit să fac poza care să arate.

Am venit de la primul eveniment. Copii s-au trezit, am început joaca. Am început distracţia. Cu măsură. Pentru a avea energie şi pentru a doua nuntă.

Nu mai aveam bucle. Dar m-am descurcat. Iar machiajul mi l-am făcut singură. Am testat cu succes produsele despre care vi-am povestit în articolul Mama, femeia şi bugetul pentru machiaj. S-au comportat foarte bine. Şi eu am fost foarte încântată de rezistenţa lor.

Evenimentul al doilea, a avut loc la o sală de nunţi la 20 de km de oraş. Multă lume, agitaţie mare. Atmosferă bună. Melodii care mi-au făcut pielea de găină.

Nu am trecut peste varianta de nuntă a melodiilor lui Carla’s Dreams. Nu am rezistat mult la nuntă. La ora 1, am dezertat. Eram obosiţi. Însă am avut un noroc cu melodiile de la Kiss FM. Pe drum spre casă, dansam în maşină. Foarte tari mixuri.

Dumincă, 04 iunie

Am plănuit încă de la începutul săptămânii să vizităm Cetatea Oradea.

A avut loc Kids Fest, iar noi trebuia să trecem pe acolo. Mai ales că am testat un atelier pentru copii.

La Foule Patisserie a fost gazda atelierului. Iar comorile mele şi-au etalat îndemânarea. Talentele de oratori au întrecut talentele în decoraţiuni. 😛

Apoi am făcut turul Cetăţii Oradea şi la sfârşit am luat o pauză şi am testat minunatele fotolii.

kids fest oradea

Ziua a trecut relativ repede.

După-masă am vizitat o prietenă cazată temporar la Maternitatea Oradea. Am văzut un prinţ mic. Am zâmbit cu gura până la urechi şi mi-am adus aminte de mirosul de bebeluş din spital. Ce amintiri!

Seara am încheiat-o cu un peşte făcut la grătar şi un pahar de bere rece!

Nici nu se putea un mod mai plăcut!

Extra activităţi

Am pierdut şirul acestor activităţi.

Nu mai ştiu în cursul săptămânii de câte ori am aspirat, am spălat vase, am făcut mâncare, am întins haine la uscat, am călcat haine, am spălat pe jos, am şters praful, am strâns haine de prin camere, am făcut paturile…….

Şi câte şi mai câte sunt!

Dar, sunt activităţi normale. Nu merită scoase în evidenţă, daaaar merită menţionate. Adăugate la restul activităţilor menţionate de-a lungul articolului, fac ca totul să fie altfel privit.

Ne pregătim pentru o nouă săptămână. Şi pentru vacanţa ce vine cu paşi repezi!

Ce nu aş mai repeta?!

Nu aş mai merge în excursie fără spray de protecţie solară! De ţânţari am avut, dar pentru soare nu am avut. Şi acum trag după lipsa mea de atenţie la detalii. Acum pielea se duce, facce loc la alta. Una mai îngriită 😛 !

Cum vi se par aceste zile pline de activităţi?

zile pline de activităţi

33 Comments on “Zile pline de activităţi”

 1. Da ce aglomerata ai fost chear ai putut tine minte toate, esti foarte frumoasa si ca nasica si ca mamica si ca bucatareasa esti minunata…si la mine a fost foarte aglomerata sapt dar la tine ai avut in fiecare zi cate alt cv

 2. A fost o saptamana fructuasa pentru tine, a mea a fost mai lejera pentru ca fata mea este mai mare si a plecat in excursie cu clasa timp de patru zile. In acest timp nici eu n-am stat degeaba, am pregatit pentru Saptamana altfel un eveniment alaturi de colegii mei bloggeri- Craiova2online.

 3. Îmi place foarte mult ideea ta de a ține un mini jurnal pe blog. În timp o să se adune atâtea amintiri frumoase pe care le vor putea citi și cei mici.

  1. Chiar mă gândeam zilele trecute de ce vor zice ai mei copii când vor citit acest blog. Când vor destui de maturi să înţeleagă 😛
   Oricum băiatul deja pricepe ceva. Şi se lauă la colegi că mami lucrează acasă, pe „culcalator” 😛

  1. Oare câtă lume realizează că săptâmăna viitoare vine vacanţa mare?!
   Eu tocmai ce am avut această revelaţie şi un pic m-am blocat. Trebuie să încep programul de activităţi de vară!

  1. Eu mai le cunosc şi sub denumirea de minciunele! Şi eu am fost tare bucuroasă când am gustat din ele…. proaspete, fără zahăr deasupra şi cu un pic de frăguţe lângă………. de vis!

 4. sunt curioasa daca ai mai facut dulceata dupa reteta asta si daca tine pentru ca vad ca ai folosit mai putin zahar si ma intereseaza si pe mine. Mai toate retetele sunt cu zahar si capsune 1:1 si mi se pare enorm.

  1. Reţeta aceasta are termen mai scurt de valabilitate. Maxim 6 luni. Însă la noi sper să nu ajungă la termen.
   Sunt sătulă şi eu de atâta zahăr.
   Şi la următoarele ture de dulceaţă voi folosi tot atâta zahăr, însă voi pune un pic de conservant. Cantitatea de dulceaţă va vi mai mare şi nu vom apuca să o consumăm pe toată. 🙂

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.