Prăjitură cu avocado şi morcovi

Mă bucur enorm că am încercat această reţetă de prăjitură cu avocado şi morcovi. Bine, încercat e mult spus, căci am avut doar inspiraţie din reţeta de Chec dulce cu morcovi ce o am pe blog şi care ştiu că îmi iese mereu. Şi am avut ceva avocado la îndemână şi mi-am dorit mult să fac o prăjitură din el.

Dar una în care avocado să fie în blat, nu doar folosit ca şi cremă sau decor. Aşa am ajuns la varianta aceasta de prăjitură cu avocado şi morcovi, completată cu decor de fructe avute la îndemână şi gelatină colorată.

Hai să vedeţi ce şi cum am făcut!

Ingrediente necesare:

Blat:

 • 200 gr de făină
 • 200 gr de zahăr
 • 150 ml ulei
 • 5 ouă
 • 2 morcovi medii
 • 1 + 1/2 avocado copt
 • 1 plic de praf de copt
 • 1 lgţ de scorţişoară
 • 1/2 sticluţă de esenţă de rom

Decor:

 • fructe- eu am folosit kiwi, banană şi un pic de avocado
 • 1 plic de gelatină colorată

Cum crezi că se prepară această prăjitură cu avocado?

Cel mai complex pas din această prăjitură îi aparţine pregătirii ingredientului vedetă. Acesta trebuie să fie copt în primul rând, altfel va avea un gust amar. Atunci când am ales avocado din magazin, acesta era verde închis şi era un pic moale. Aşa a fost perfect pentru consum. În starea aceasta are gustul acela care duce spre nucă 😉

Cantitatea de avocado avută la îndemână pentru prăjitură, am tăiat-o şi adăugat în blender. Peste avocado am pus 1 lingură de zahăr, 1 ou şi 50 ml de ulei. Luate din cantităţile alocate blatului. A ieşit o cremă tare frumoasă şi fină.

Această cremă de avocado a venit peste toate celelalte ingrediente care aşteptau într-un bol. Morcovii fiind curăţaţi şi daţi pe răzătoarea mică înainte de a fi adăugaţi în compoziţie.

Aluatul l-am aşezat frumos într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi totul a mers la cuptor pentru aproape 40 de minute. Verificaţi cu o scobitoare, dacă mijlocul este copt însemnă că este gata.

Deliciu frumos decorat

Cât am aşteptat să se răcească blatul, mă gândeam cum să-l înfrumuseţez. Ce să-i mai adaug pentru a avea un aspect şi mai plăcut. Că de gustos, a ieşit nesperat de bun.

Aşa am hotărât să adaug fructe proaspete şi un pic de culoare de la gelatina roşie. Kiwi, avocado şi banane. Tăiate care cum şi amestecate într-un bol. Apoi transferate pe blatul rece de la această prăjitură cu avocado şi morcovi.

Apoi am urmat instrucţiunile de pe plicul de gelatină şi a urmat baia fructelor 😉

Prezentare aspectuoasă

De asta au ţinut cont copiii atunci când au văzut prăjitura. Au rezistat cumva tentaţiei de a devora tot dintr-un singur şut. Astfel că am avut şi a doua zi ceva dulce şi original pentru ei.

Aşa arată de mai aproape prăjitura mea 😉

Cum vi se pare această reţetă de prăjitură cu avocado şi morcovi?

8 Comments on “Prăjitură cu avocado şi morcovi”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.