Nunta în stil medieval

Când mă gândesc la nunta în stil medieval, mă gândesc în primul rând la o petrecere ţinută într-un castel sau sală foarte înaltă, decorată în culori metalice. Apoi mă gândesc la rochia de mireasă cu mâneci lungi sau cea umflată jos şi cu corset în partea de sus. Şi văd mirele în armură de cavaler specifică epocii medievale…..

Suntem foarte diferiţi, chiar dacă ne asemănăm de multe ori la fizic. Şi nunta poate fi motiv de exprimare a personalităţii sau a afinităţilor către un anumit stil.

De aceea vă prezentam în articolele dedicate nunţilor cu tematică diferită, Nunta în stil GOTIC şi Nunta în stil rustic, unele aspecte ce vin la pachet atunci când te orientezi către aceste stiluri pentru ziua nunţii tale.

De unde stilul medieval?

În istoria europeană, evul mediu (cunoscut ca şi epoca medievală), este perioada de tranziţie între antichitate şi epoca modernă. Acesta se întinde pe o perioadă îndelungată de ani, în istorie fiind consemnate numeroase războaie şi cruciade care nu permiteau stabilizarea pe termen lung a unei dinastii sau imperiu.

Mereu a fost ceva sau cineva care să-şi dorească mai mult sau ceea ce are vecinul. Este ironic cum, dacă stai să te gândeşti un pic, cam aşa suntem şi acum. Doar un pic mai decent, cică mai civilizat. Dar nu despre asta este vorba în acest articol.

Ziua nunţii în acea perioadă, era ori simplă ori fastuoasă. Cert este că erau petreceri de pomină în ambele cazuri, unde veselia era la ea acasă.

Nunta în stil medieval

colaj nunta in stil medieval

Aceste informaţii vin în completarea celor importante. Legate de data nunţii, locaţie, invitaţii, muzica-foto, decoraţiuni. Şi multe alte cele. Am scris în articolul „Ce presupune organizarea unei NUNTI informaţii mai amănunţite legate de detaliile importante.

La acest stil de nuntă, ţinuta este cea care este în centrul atenţiei. După acest aspect îţi dai seama că este o nuntă în stil medieval. Se prea poate să fiţi serviţi şi cu carne la proţap, dacă se merge pe ideea originală de petrecere medievală. Cea în care mâncare şi băutura nu lipseau de la masă. Cum nici muzica şi dansul nu lipseau.

Micile detalii fac diferenţa. 

Cum pot fi lumânările care sunt aşezate pe masă. Lumânări ce sunt în culori metalizate. Nu ştiu de ce am eu această idee legată de culorile metalizate la nunta în stil medieval.

Pe masă, decoraţiunile trebuie să fie subtile. Astfel că, un aranjament floral mediu sau mic, cu o lumânare în mijloc, este potrivt.

Vă puteţi alege culoare, formă, lungime, direct de la persoane care se ocupă cu acest meşteşug. Ca şi Simona, persoana din spatele Lumiere-Atelier de lumânări decorative.

Eu am avut ocazia să văd produsele ce ies din mâna ei şi îmi plac tare mult.

nunta in stil medieval lumanari

La fel sunt şi produsele ce ies din mâna Cosminei. Persoana din spatele paginii Pahare de nuntă decorate manual.  Doar că, după cum vi-aţi dat seama din numele paginii, ea pictează pahare pentru nuntă. Şi nu numai.

Am văzut pe pagina ei şi modele pictate pentru alte evenimente. Modele care mi-au făcut cu ochiul şi pe care le ţin minte pentru proxima ocazie.

Acum, paharele primite de la ea, sunt simple şi se potrivesc oricărei ocazii. Dar, ce-ar fi nunta fără pahare pentru şcampanie? Pahare personalizate, bineînţeles.

Modelul cu floare este primul de acest fel pe care îl văd de-aproape. Eu i-am zis pahar 3D 😛 Având şi culoare şi sclipici şi formă superbă!

nunta în stil medieval pahare

 Nunta după gust

În fiecare articol şi cu fiecare ocazie mă repet: Important este ca ziua nunţii să fie pe placul protagoniştilor!

Mie poa să-mi placă neşpe mii de stiluri, dacă mirilor le place nunta carnaval. Şi eu trebuie să merg multicolor îmbrăcată la nuntă. MERG să sărbătoresc acea zi şi ce înseamnă ea pentru mire şi mireasă. Doar merg la oameni pe care-i cunosc, nu?!

Cum vi se pare nunta în stil medieval?

36 Comments on “Nunta în stil medieval”

  1. Îmi plac articolele tale cu nunți în diverse stiluri! Cred că o nuntă medievală nu sună rău de tot, mai ales că aș avea parte de o costumație superbă! Îmi plac la nebunie rochiile în stil medieval, sunt feminine și aparte.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.