Creativitate cu scoici culese de pe plajă

Anul acesta am avut parte de cele mai frumoase scoici culese de pe plajă! Şi, am cules o grămadă. Cu gândul că le vom folosi noi la ceva şi că pot fi o amintire frumoasă din concediu.

Oricum, sunt sătulă de toate produsele găsite prin staţiuni, care mai de care mai sensibile şi mai scumpe pentru ceea ce sunt. Dar na, sunt de la mare şi se vor a fi suveniruri.

Pentru acest an, am ales plaja din Mamaia Nord şi am scris cum a fost al nostru Concediu în Mamaia Nord, într-un articol lung cât o zi de vară.

Cam aşa arătau scoicile găsite pe plajă:

scoici culese de pe plaja

Şi am venit cu o pungă plină din aceste model, plus câteva modele mai mici şi mai interesante. Vă daţi seama că au avut ceva activitatea copiii, nu?!

De reţinut!

Acest gen de scoici, pot avea în cochilie, rămăşite ce au un miros foarte puternic şi foarte urât! Aşa că, verificaţi bine ca ele să fie goale şi uscate. Dacă miros, nu le luaţi, căci vor răspândi mirosul în cameră sau maşină sau alte locuri închise!

Noi am adus cu noi de pe plajă câteva din acest gen şi ne-au umplut camera cu miros. Chiar dacă s-a chinuit soţul să le cureţe. Nu merită efortul!

Creativitate cu scoici culese de pe plajă

Având atâtea scoici, am hotărât ca în acest an să oferim celor apropiaţi suveniruri creative făcute cu scoici culese de pe plajă. Aşa că, am trecut la treabă.

De ce ai nevoie:

 • scoici
 • pistol de lipit cu silicon- este o ofertă pe acest site.
 • obiecte decorative- în acest  caz au fost pahare simple, oglindă verticală, ghiveci metalic, pietre din sticlă, beţişoare din lemn, toate cumpărate din Jumbo.

Că tot scriam la un moment dat despre produsele cumpărate din „Jumbo sau Handmade”Acum, este exemplul perfect pentru mine. Căci, cu ajutorul produselor cumpărate, am reuşit să creez ceva frumos şi personalizat. Dar, în nici un caz ceva ce se poate recomercializa!

Poftiţi pozele:

creativitate cu scoici decoratiune cu scoici scoici culese de pe plaja mamaia nord scoici la pahar

În ghiveciul albastru am pus scoici, am pus pietre din sticlă, am lipit partea de la suprafaţă cu silicon, am adăugat un beţişor pe care am scris Mamaia Nord 2018 şi în faţă am pus o sticluţă cu nisip şi scoici mici, ce are magnet.

Pe oglinda cu tematică marină, am adăugat scoicile culese de pe plajă şi un magnet cumpărat din staţiunea Mamaia. Oglinda a fost la un preţ suuuuper bun!

Iar în pahar, am pus scoici şi pietre din sticlă, şi m-am jucat  cu beţişoarele din lemn pentru un alfel de prezentare.

Nici un obiect NU ESTE PERFECT! Se mai văd urmele de silicon pe ici colo, dar, nici nu îmi doream ceva ca scos din cutie. Sunt obiecte ce au avut parte de cosmetizare sau o altă prezentare.

Şi sunt doar câteva idei pentru a găsi o utilitate scoicilor culese de pe plajă.

Prea multe scoici?

Se prea poate să fi cules mai multe decât ne aşteptam. Dar, am avut o idee interesantă şi am arătat începutul într-un clip.

Acestea sunt paletele de lemn, ce am vrut să le arunc la gunoi.

Fiindcă una din ele se făcea responsabilă de accidentul despre care am scris aici- Braţele mamei. Însă, am regândit situaţia, am tăiat şi lipit cum am ştiut eu mai bine şi apoi am trecut la lipit scoici.

Ca la final, să iasă ceva în genul acesta:

inima de scoici

Pare a fi o inimă de scoici 😉

O să filmez iar această decoraţiune, pentru a arăta exact cum a ieşit. Şi o să adaug aici filmarea când este  publicată.

Ce pot să vă zic sigur, este că cei care au primit din suvenirurile atipice de la mine, sigur nu au mai primit ceva în acest gen. Doar eu sunt mai ciudată! Şi pe mine mă bucură acest lucru!

Cam acestea au fost ideile mele pentru scoicile culese de pe plajă. Sper să vă fi fost utile 😉

Cum vi se par aceste suveniruri cu scoici culese de pe plajă?

25 Comments on “Creativitate cu scoici culese de pe plajă”

 1. Ce dragut! Imi place ideea! Sa stii ca si eu am o cutie imensa cu scoici din Spania….poate am sa le pun cumva, sa le lipesc pe ceva sa le pastrez pentru poze…dar cand voi fi la mine acasa…Imi place ce ai facut – felicitari!

 2. Esti foarte creativa. Imi plac mult ideile propuse de tine.
  Am fost intr-un an la mare prin primavara parca si am tras o fuga pe plaja. Era plina de astrfel de scoici … plina ochi as putea spune. Cred ca in acele perioade este nuam ibun de cules scoici pentru diverse proiecte de genul

  1. Multumesc pentru complimente! Este primul an in care am gasit astfel de scoici la mare si am fost tare bucurosi 😉 Distanta este cea care ma impiedica sa merg mai des la mare… deocamdata!

 3. Hei, super idei! Am cules si eu cateva.Bine, culesesem mai multe si le stransesem in maieu. Apoi a venit un val si m-a trantit si marea le-a luat inapoi aproape pe toate. Eu am adunat niste melci mici mici mici si vreau sa fac o cutiuta de bijuterii, sa vedem daca imi iese. Si nu am reusit sa scriu nici Caietul Cristinei ca mereu venea apa si stergea 🙁

  1. Ce tare! Si eu m-am chinuit ceva pana am scris toate cele, si pana am cules scoicile. Apoi am testat terenul, sa vad pana unde vine valul si apoi sa vad cum arata scris 🙂 Abia astept sa vad cum iese cutia de bijuterii <3

 4. Ce dragut ca le folosesti. Noi avem un vas mare in care punem scoici culese la fiecare escapada la mare 🙂 E plin acum.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.