Ghici ce-i în cutie. O carte tulburătoare

Chiar scriu despre această carte tulburătoare?! Ghici ce-i în cutie m-a cutremurat și nu mă așteptam să îmi adun forțele pentru a scrie despre ea pe blog.

Am cumpărat cartea la începutul verii, atunci când am cumpărat și cartea Eu, şi totuşi alta. M-a atras la aceasta coperta, titlu și categroria din care face parte. Dar am tot amânat lecturarea sa, fără un motiv anume.

Ca de obicei, atunci când am cumpărat cartea, nu m-am uitat la descriere. Nici nu am căutat recenzii. Abia acum, când m-am apucat de citit, am realizat că va fi specială.

Ghici ce-i în cutie autor M.J. Arlidge

CategoriiCrime, mister
Data publicării2015
EdituraTrei
Colectie: Fiction Connection
Nr Pag408

Descrierea oficială:

Cadavrul unui bărbat este găsit într-o casă goală. Inima i-a fost scoasă din piept şi trimisă soţiei şi copiilor lui. E prima victimă, iar inspectoarea Helen Grace ştie că nu va fi ultima.

Dar de ce s-ar afla un bărbat cu o viaţă împlinită departe de casă în toiul nopţii?

Presa îl numeşte Jack Spintecătorul în sens invers: un criminal în serie, vânând bărbaţi însuraţi care duc vieţi duble. Helen simte furia din spatele crimelor. Dar ceea ce nu poate ea să prevadă este cât de schimbător e criminalul – sau ce o aşteaptă la capătul cursei…

Mă trec fiori doar când îmi aduc aminte ce mi-a fost dat să citesc!

ghici ce-i in cutie

Uitasem complet de acest gen de carte. Nici nu mai știu când am citit ultima dată așa ceva. Și totuși, am rezistat bine presiunii. Chiar dacă nu a stat nimeni după mine să o citesc sau să am un termen limită.

Clar nu a fost ca și cartea #24 centimetri ce am citit-o cum am primit-o și nu am lăsat-o din mână până nu am terminat ultima pagină. Nu, această carte tulburătoare despre care scriu acum, am citit-o în reprize.

Impresia mea

Ghici ce-i în cutie este o carte specială.

Depinde foarte mult și de cititor. Cum suntem unici, impactul cărții este diferit asupra fiecăruia.

Însă, dacă ziceam despre cartea Fata pe care ai lăsat-o în urmă” că poate fi dificil să ții pasul cu schimbările de perspectivă ale poveștii, acum e buba bubelor.

Aproape fiecare personaj are parte de capitole în care să-și exprime gândurile. Să-și justifice acțiunile. Multe dintre personaje fiind unele de complezență, care să ajute doar în acel moment. De aceea mi-a fost mai dificil de urmărit firul acțiunii. Și pentru că autorul a avut grijă ca în nici un moment să nu bănuiesc ceea ce se va întâmpla, am terminat cartea în 5 zile.

Ce mai știu, este că în această carte nici un personaj nu este fără păcat. Fiecare are o slăbiciune pentru care poate fi tras la răspundere, manipulat sau șantajat. Mai știu că nimic nu este atât de ușor, nimic nu este ceea ce pare a fi și totuși fiecare acceptă ceea ce primește.

Detaliile sunt tulburătoare. 

Da, este o carte din categoria crimă sau thriller. Dar nu am citit ceva până acum care să fie expus cu atâta măestrie. Să te ”atingă” acțiunile dintr-o carte… Este ceva, nu?!

Detaliile crimelor. Detaliile din spatele criminalului. Detaliile vieților personajelor.

Este una de exemplu să vezi un film în genul acțiunii descrise în carte și alta să fii tu cel care pune acțiunile/ imaginile/ personajele  în mișcare.

Să fii tu cel care dă viață cuvintelor și transformându-le în imagini. Unele ce sunt de-a dreptul tulburătoare!

Câteva citate:

Recesiunea atrăsese tot mai multe femei spre industria sexului, iar afluența bruscă de prostituate din  Polonia sau Bulgaria saturase piața. Competiția creștea, ceea ce însemna că prețurile scăzuseră. Era o lume tot mai câinească. ”

De când o aduse pe lume, singură și neîngrijită în acest apartament soios, nu știa cum să se raporteze la ea. Era prețul plătit pentru păcatele ei, un cadou otrăvit […], să-i aducă aminte ce crudă e lumea.

Mai multe citate nu mă îndur să scriu. Nu sunt unele ce să ofere speranțe.

Chiar și sfârșitul este unul atipic. Criminalul este prins și personajele își pot vedea de viața lor. Însă speranțe bune de viitor…?!

Thriller din seria Helen Grace

Cartea face parte dintr-o serie de succes a autorului. Din această serie au mai apărut și cărțile ce o au ca și protagonistă pe inspectoarea Helen Grace:

Prinde bine uneori să ieși din obișnuință. Să citești și altceva.

Tu ai fi tentat(ă) de aceste cărți?

Ai citit vreun volum din această serie?

18 Comments on “Ghici ce-i în cutie. O carte tulburătoare”

  1. Mi-ar plăcea să-mi manageriez mai bine timpul să pot citi mai mult. Pare tentantă cartea. O adaug pe listă și sper să am timp să o citesc

  2. Ghici ce-i in cutie imi aminteste de clipurile de pe YT cu acele cutii cumparate de pe dark web. Mi se zbarleste pielea doar cand ma gandesc la ele :)) dar sa stii ca prinde tare bine genul asta, tocmai pentru ca te tine in suspans. Like a train wreck: it’s bad, really bad, but you can’t stop looking at it!
    Asa ca da, m-ai facut si pe mine curioasa in privinta acestei carti. ^_^

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.