Rețeta pentru aripi de pui crocante

A ieșit ceva mai delicios ca la magazinele fast-food faimoase ce au aripi de pui crocante. Deși, uneori sunt tentată să cumpăr de acolo, decât să mă agit eu să le fac în bucătăria mea.

Această rețetă este altceva. Este altfel decât ceea ce am făcut la rețeta de Aripi de pui umplute, deși, tot pe acolo bate rezultatul 🙂

Este însă important că am făcut aripi de pui crocante ce nu au fost prăjite, ce au trecut foarte repede la masa de prânz și că sunt mai sănătoase decât altenativa de la fast-food 😛

Ingrediente necesare:

  • 1 caserolă de aripi de pui
  • 1 pungă de fulgi de porumb- eu am folosit de la Forza
  • 100 gr de cașcaval răzuit
  • făină
  • 4-5 ouă
  • sare și piper pentru ouă
  • sare, piper și condimente după gust, pentru aripile de pui

Cum se fac aripi de pui crocante?

Cred că ți-ai dat seama că ajută fulgii de porumb la senzația de crocant a aripilor de pui. Cum de altfel este toată combinația 🙂

parfumss.ro

Aripile de pui se spală și se curăță de orice surplus nedorit. Fiecare bucată de aripă de pui este apoi condimentată după gust.

Ouăle se bat cu ajutorul unei furculițe. Apoi se condimentează.

Într-un vas se pune făină cât să ajungă pentru aripile de pui. Niciodată nu nimeresc cantitatea. Ori pun prea mult, ori prea puțin.

Fulgii de porum i-am mărunțit în pungă, cu ajutorul unei sucitoare. Și într-un  vas, se pune fulgii de porumb mărunțiți fin și cașcavalul răzuit.

pregatire aripi de pui crocante

Pregătire pentru cuptor

Câte o bucată de aripă de pui, se trece prin făină, apoi prin ou, apoi prin amestecul de fulgi de porumb și cașcaval. Urmând a se pune într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.

La cuptor au stat 25-30 de minute. Le-am întors de câteva ori aripile cât erau în cuptor, pentru a se rumeni pe fiecare parte.

aripi de pui la cuptor aripi crocante

Mirosul din bucătărie a fost WOW!

Iar senzația de crocant de la prima îmbucătură… este demențială!

Lângă aceste deliciozăcenii ar merge un sos sau o salată de crudități. Sau o maioneză de casă cu un pic de usturoi. Sau direct mujdei 🙂

aripi de pui crocante

Cum ți se pare această rețetă de aripi de pui crocante?

8 Comments on “Rețeta pentru aripi de pui crocante”

  1. O rețetă interesantă.Nu am încercat până acum așa ceva, dar am sa incerc.Seamana foarte mult cu cele de la KFC și pe acelea le adora copii mei.Multumesc pentru rețetă!

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.