Cozonac cu portocale confiate

Am căutat să adun într-un cozonac mai multe arome. De aceea acest cozonac cu portocale confiate este unul ce te surprinde după ce ajungi să guști din el. Este un preparat care te va cuceri!

Pentru mine a fost un preparat care a trecut mai multe teste. Fiindcă:
 • A fost primul cozonac a cărui aluat l-am frământat cu ajutorul robotului de bucătărie. Și aluatul chiar a fost un succes!

Am primit din partea Kenwood România robotul de bucătărie Titanium Chef  KVC7320S pentru a-l testa. Acțiunea a fost posibilă după înscrierea mea pe platforma BUZZStore.  Robotul de bucătărie este foarte ușor de folosit, accesoriile se întrețin foarte ușor și a căzut la fix pentru perioada în care aluaturile de cozonaci sunt în febra frământării. Am încercat acest robot și pe aluatul de gogoși pufoase, simple și delicioase. De aceea recomand cu toată inima acest robot de bucătărie!

 • A fost primul cozonac ce s-a copt în cuptorul electric.

Deși bucătăria este aproape gata și aparatele sunt în funcțiune, încă nu am prins curajul pentru a folosi mai des cuptorul electric. Am avut emoții cu acest cozonac, dar toate au ieșit bine!

 •  A fost primul cozonac cu portocale confiate.

Aceste portocale au un gust special. Unul ce poate nu este pe placul tuturor. Dar am vrut să cuprind în cozonac mai multe arome care mă duc cu gândul la sărbătoare. Și am reușit!

În cazul în care portocalele confiate nu îți sunt pe plac, poți încerca rahat aromat de portocale sau alte variante care sunt pe gustul tău.

Ingredientele necesare:

 • 500 gr de făină
 • 1 plic de drojdie uscată
 • 2 plicuri de zahăr vaniliat
 • 2 ouă
 • 5 linguri de zahăr
 • 150 ml de apă/lapte călduț
 • coaja rasă de la 2 portocale
 • esență de rom -1/2 sticluță
 • 3 linguri de ulei
 • portocale confiate

Cel mai simplu cozonac

Așa este cozonacul a cărui aluat se poate frământa cu ajutorul unui robot de bucătărie. Și rezultatul este unul la fel de delicios ca și cozonacul frământat de mână.

Trebuie să încerci pentru a te convinge.  🙂

În bolul robotului de bucătărie am pus toate ingredientele necesare frământării aluatului. Mai puțin uleiul și portocalele confiate. Am pornit aparatul și l-am lăsat să își facă treaba. De curioasă ce sunt, am stat lângă el, să văd cum se leagă și cât timp îi trebuie. În 5 minute aluatul a fost gata.

Apoi am adăugat și uleiul peste aluatul format și am mai lăsat aluatul 5 minute la frământat.

10 minute pentru un aluat de cozonac!

Este un record pentru mine!

Atunci când am făcut acest cozonac cu cacao şi zahăr am frămâtat la aluat până până. De data aceasta am scăpat ușor.

Aluatul l-am scos din bol, l-am pus pe blat și l-am format cu ajutorul făinii. L-am adunat, cum ar veni. 🙂

Apoi l-am pus într-un bol, l-am acoperit cu folie alimentară și l-am lăsat la dospit 1 oră. Merge mai bine dacă este acoperit cu folie alimentară, decât cu multe straturi de textile, pentru a sta la cald.

A ieșit un aluat foarte aerat!

portocale confiate in cozonac

Portocalele confiate le-am tăvălit prin făină și apoi le-am tăiat cât de mărunt am putut eu. Ele au intrat în compoziția aluatului după ce acesta a crescut.

Cozonac cu portocale confiate

Aluatul l-am împărțit în patru părți. Câte două pentru fiecare cozonac final.

Am întins foaia de aluat, am pus portocalele confiate pe ea și am rulat. Am întins următoarea foaie de aluat, am pus scorțișoară/cacao și am rulat. Apoi am răsucit cele două rulade de aluat și le-am așezat în tava de copt.

Le-am dat cu ou și apoi au ajuns la cuptor.

aluat cozonac cu portocale cozonac cu portocale la cuptor

În cuptor au stat 40 de minute!

Aromele ce veneau din cuptor erau parcă desprinse dintr-o poveste!

Secțiune cozonac cu portocale confiate

Acum, ca secțiune, poate nu este cel mai spectaculos cozonac de prezentat. Însă te cucerește cu gustul. 🙂

cozonac cu portocale cconfiate cozonac cu portocale confiate si esenta de rom

Ține cont și de faptul că am ales o tavă mai lungă pentru acest cozonac. În cazul în care vrei cozonacul mai scurt dar înalt, pentru cantitățile de mai sus, poți alege două tăvi mai mici.

Gustul rămâne același!

Cum ți se pare această combinație pentru un cozonac?

La ce ai mai folosi robotul de bucătărie  Kenwood Titanium Chef  KVC7320S?

14 Comments on “Cozonac cu portocale confiate”

 1. Bună! As vrea sa intreb la ce viteza ai frământat?care viteze are acest robot ???eu am Kenwood KVL40 Chef Xl de 1200 W si cu 6 trepte

 2. Iubesc cozonacul si l-as manca in tot felul de combinatii. Imi place ideea de a incerca si varianta cu portocale confiate. Poate am sa ma incumet sa incerc si eu reteta ta si sper sa am acelasi rezultat spectaculos

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.