Orășeanul vrea la țară. Țăranul vrea la oraș

Mereu a fost așa, dar acum prea de tot parcă se vede această dorință. Ca și cum capra vecinului e mai bună decât capra mea. Însă dacă nu aș avea capră deloc… cum ar fi?!

Și vă rog eu să le ziceți celor de la țară să înceteze să mai zică nepoților/rudelor tinere de la oraș că nu știu ei cu ce se mănâncă viața și ce înseamnă munca cu adevărat!

Căci este ușor să zici din amintirile unor vremuri demult apuse, când acum țăranul face mai totul cu ajutorul tehnologiei. Acela care mai muncește pământul sau care mai are grijă de animale/ care mai are animale.

Țăranul vrea la oraș

Vacă nu ține nici mama, nici soacra. E mai ieftin să cumperi lapte de la vecina ce are neșpe vaci și are producție destulă de lapte. Sau să cumperi direct din magazin.

 Eu când eram mică mă ocupam de vaca ce o aveam noi la țară. De la curățat poiata, până la muls și mers cu vaca la păscut. Să nu uit și se întors și strâns fânul pentru vacă.

Porci mai ține doar mama, însă niciodată nu i-a lăsat pe copii să vadă exact ce înseamnă să ai grijă de porci. Ei cred că șunca sau cârnațul se fac ușor. Ferească să audă sau să vadă cum se taie porcul…

Paranoia mamicilor moderne

E de muncă la țară. Știu.

Însă majoritatea celor care vor munca să fie mai ușoară nu cred că sunt atât de bătrâni încât să nu facă față. Căci sora bunicii mele are 87 de ani și abia așteaptă să meargă în grădină să pună răsaduri, să sape și să își aranjeze grădina. De la cei ca ea ar avea ce învăța cei tineri!

Poate că țăranul vrea la oraș doar din perspetiva ușurinței cu care orășenii își procură diverse, însă tot e mare păcat. E mare păcat să ai un petec de pământ și să nu profiți de acesta!

Orășeanul vrea la țară

 Să aibă liniștea de care nu are parte la oraș. Să aibă altă viață și alți oameni în jur.

Cei care au trăit o viață la oraș, visează la o casă la țară. La o grădină proprie, câteva găini, poate chiar și iepuri sau porci. Visează la o viață în care ei decid ce fac în ziua respectivă! De ce ne săturam cu un pui, pe vremuri?

Și ce crezi?! Tot mai mulți orășeni aleg să își cumpere sau să își construiască o casă în vecinătatea orașului. În satele de lângă. Și le merge bine, chiar dacă fac naveta. Chiar dacă merg la muncă în oraș.

Pot să se ocupe și de gospodăria de lângă oraș, dar pot și să aleagă să mănânce în oraș când nu au timp să gătească.

Da, aceasta ar fi varianta care împacă și capra și varza. Dar prea puțini sunt cei care se găsesc în această situație. Compaarativ cu cei care visează la cealaltă variantă decât ceea ce au.

taranul vrea la oras

Ce avem noi

Avem un apartament pentru care mai avem de plătit vreo 20 de ani și avem bunici la țară.

Acum mai trebuie să găsim timp care să ne permită să mergem cât de des am vrea noi la țară. Și să găsim o cale prin care să le arătăm copiilor cum era pe vremuri și cât de frumos poate să fie.

Crezi că este posbil?

Generaţia confuză. Sau credulă?

4 Comments on “Orășeanul vrea la țară. Țăranul vrea la oraș”

  1. Da. Noi vrem sa ne mutam la tara. Imi place mai mult la tara, la casa, acolo vom putea tine o pisicuta, un catel, iepurasi si multe altele. Stam de 2 ani in oras, într-un apartament si inca nu mam obișnuit aici.

  2. Stând de o viață la casa in oraș cred că aici vreau sa și rămân ,e bine la tara dar sa mergi doar din când în când.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.