Cu fetița la dentist pe timp de criză

Știam că se va ajunge în punctul în care fetița va zice că o doare măseaua. Mă rog, una din măselele afectate. Căci sunt mai multe. Și, oricât aș fi încercat, în oricâte cabinete am fost, nu a stat la tratament. Măcar atunci erau ușor afectate măselele. Acum e mai greu. Și uite cum ajung eu cu fetița la dentist pe timp de criză.

E mai complicată treaba în ceea ce privește subiectul dantură la a mea fetiță. Am scris o idee acum câțiva ani în articolul – Cred că am speriat dentista. De la acel episod am mai încercat să ajung la gânduri bune cu ea pe  partea de îngrijire a dinților. Câteodată înțelege, câteodată nu pot neam să mă înțeleg cu ea.

Și, ca să fie CLAR!, nu o voi obliga să stea forțat pe nici un scaun din cabinet stomatologic, nu o voi obliga să se spele pe dinți dacă nu dorește pe calea bună. Însă, nici nu cedez rugăminților de a oferi gustări dulci dacă văd că nu merge pe partea de îngrijire. Eu îmi asum aceste comportamente și mergem cu ele înainte.

Cu fetița la dentist pe timp de criză

Eram în sat când a început să se plângă de durere. Fiind prima dată când se plânge că o doare măseaua, am și sunat pentru a o programa de urgență la un doctor.

Am venit în oraș cu totul. În noaptea de dinaintea programării la dentist, s-a trezit la 4 dimineața plâng de durere. Și, abia cu un sirop, strâns în brațe și legănat a reușit să adoarmă la loc.

Dentistul ce ne-a primit este unul aflat în cadrul Dr. Leahu Clinici Dentare (Centrul de Excelenta Regional Oradea). Aici am mai fost cu ambii copii în luna martie și urma să ne ținem de planul de tratament primit atunci. Doar că a venit perioada grea legată de COVID-19. Și am decis să amânăm începerea tratamentului

Tot atunci am vrut să scriu despre minunata experiență avută la vizita inițială. Vizită facilitată de cele două vouchere primite în cadrul Conferinței ”Există carieră și după bebe”. 

Copiilor li s-a făcut radiografie panoramică, au primit ”echipament” de cadet spațial al clinicii, au fost primiți și tratați cu calm și respect. Este greu pentru unii să vadă copiii ca oameni și nu ca pe niște copilași ușor de manipulat.

Câteva poze de atunci:

dentist pediatru oradea asteptare la dentist fetita la dentist

Acum a fost diferit

La intrare au fost luate câteva măsuri de siguranță. Ni s-a luat temperatura, am primit fiecare- botoșei, măști, mănuși, bonetă pentru păr, iar eu am primit și combinezon. Apoi am completat chestionar special pentru această perioadă.

A durat puțin până doctorul ne-a primit. Chiar dacă a fost alt doctor, fetița a fost calmă.

Profesionalismul cu care acești oameni se ocupă de copii mă uimește!

Doctorul a fost calm, i-a răspuns la întrebări, i-a zis pașii ce urmează să-i facă, astfel încât ea să înțeleagă. ȘI, pentru prima dată, nu am intervenit deloc pentru a o convinge să urmeze indicațiile doctorului și a asistentei.

Da, a încercat și de această dată se amâne momentul lucrării în gura ei. Însă fermitatea doctorului a câștigat. Astfel că a reușit să-i aplice pansamentul ce va sta 7 zile acolo și să-i câștige încrederea pentru următoarea dată când va merge pentru plomba finală.

Întrebările ei de pe scaun au fost un deliciu, dar cea mai cea a fost:

 • De ce costă o carie atât de mult?

Răspunsul a lămurit-o. Și mi-a dat seama că a observat reacția mea când am primit în martie planul de tratament și a ținut minte constatările.

Prețul este justificat! Personal calificat, echipamente moderne și completarea acestora cu profesionalismul și calmul cu care pot să se ocupe și de copii, nu doar de adulți, m-au convins că merită fiecare bănuț.

Unde mai pun că am încercat mai multe variante până să găsesc oameni ce să poată lucra cu a mea fetiță! Lucru ce este de neprețuit!!!

Știu câte de păcătoase pot fi durerile de dinți.

Știu cât de greu va fi să repar mai încolo ceva la dantura fetiței dacă nu acționez acum.

Știu pe propria piele care-i diferența dintre un dentist bun și unul excepțional!

Iar acum am găsit dentiști excepționali ce pot face o treabă bună!

Poza din sala de așteptare de azi:

la dentist pe timp de criză

Sincer, sper să nu fie nevoie să ajungeți la dentist pentru lucrări, ci doar pentru control periodic! Însă, dacă e cazul, personalul din Oradea de la Dr. Leahu Clinici Dentare sunt recomandarea mea. Știu că mai sunt clinici și în alte orașe din țară, și acolo poți vedea cum e la fața locului!

Tu cum stai cu dantura copiilor/ta?

Ai vreo recomandare?

P.S.

Te țin la curent pe pagina de FB a blogului cu evoluția tratamentelor făcute de fetiță. Poate te ajută și te inspiră 🙂

28 Comments on “Cu fetița la dentist pe timp de criză”

 1. Pff.. greu cu cei mici. Eu am fost acu vreo jumatate de an cu Darius, pentru ca i se macina doi dinti de la niste cazaturi, dar nu a stat decat pret de vreo 5 minute. Am hotarat sa ii lasam asa si se vor schimba cand va fi timpul.

 2. Of…cine stie cand vom scapa de criza aceasta! Cat de linistita este cea mica in fotografii! Se vede ca este o curajoasa!

 3. Eu am lateralele varză, moștenire genetică proastă, dar e și vina mea pentru că nu am mers la timp la stomatolog… Recomandarea mea ar fi să mergem la tratament de cum observăm o micuță carie și să nu așteptăm să se distrugă dintele sau măseaua aproape de tot. 🙁 Been there, done that.

 4. Eu am fost cu fetita la dentist in toamna pentru extractia unui dinte de lapte. Este destul de obisnuita cu cabinetele dentare pentru ca am fost de cateva ori pentru control si tratamentul unei carii. Astept sa treaca nebunia cu virusul asta pentru un nou control.

 5. Copiii pun mereu întrebări interesante, bravo .
  O experiență de acest gen face mai mult decât orice pledoarie.
  Succes în continuare!

 6. Ce tare a fost intrebarea legata de pretul cariei e naspancu dintii mai ales in perioada asta. Pe mime ma prinsese curentu intr o zi si chiar ma rugam sa mi treaca sa nu trebuiasca doctor pentru ca era inchis

 7. De mica am probleme cu dantura. Primul medic la care am fost mi-a creat o mare parte din dezastrul din gura. Plus o frica de ace, freza si cam tot ce tine de dentisti. Ulterior am vazut si eu ca un cost mare la stomatolog inseamna si lucrari bune.

  1. Asa a fost si la mine cu primul medic ce a bagat sperieti in mine! Si am avut ce trage apoi si nu vreau asa ceva pentru ai mei copii. Ma bucur ca pana acum merge treaba bine la clinica aceasta!

 8. Cum stau cu dantura mea. Intotdeauna mi-a fost frica la dentist si am tot amanat pana mi s-a facut praf si a fost nevoie de implanturi.

 9. Deocamdata stam bine , la noi daor dintii din fata au crescut putin strmabi pentru ca au cazut greu cei de lapte si cei definitivi ii impingeau din spate iar celui mic ii era frica sa ii scoata singur acasa. Asa ca am mers al dentist dar totul a decurs ok speram sa nu mai avem nevoie prea curand

 10. Mi-am facut inainte de a se instaura starea de urgenta o interventie chirurgicala la stomatolog si trebuia sa revin pentru control, a-mi scoate firele, dar nu am avut unde ca e inchis cabinetul stomatologic. Astept redeschiderea cabinetuui si sper ca totul sa fi evoluat bine.

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.