Ce nu este un blogger

Iar o dau în rânduri ciudățele, dar zău că îmi doream de câteva zile bune să scriu acest articol. Că prea se umflă iar buba și trebuie găsită o modalitate de a o sparge. Ce nu este un blogger?

Că dacă ar fi să vorbim la modul general, un blogger este de toate… în spatele ecranului.

Dacă își face singur mentenanța pe partea tehnică, dacă își face singur ceea ce ține de legarea colaborărilor cu branduri, dacă își face singur pozele și clipurile adiacente…. dacă dacă dacă. Am omis partea de conținut – text, căci se presupune că bloggerul le face oricum pe acestea, da?!

Însă, dacă mă cunoști de ceva timp, știi că sunt o ciudată și vin cu altfel de perspective.

Ce nu este un blogger

Nu este un blogger bucătar cel care postează articole cu rețete culinare online. Cum sunt eu. Deși am o categorie destul de complexă cu articole tip rețete pe blog, eu nu am nici o pregătire în domeniu. Și ceea ce postez este ceea ce am făcut eu, ceea ce am încercat, ceea ce am notat și pozat astfel încât să ajungă la cât mai multe persoane.

Bine, sunt oameni calificați în acest domeniu ce au și blog culinar. Acele persoane sunt însă la un alt nivel 🙂

Nu este un blogger critic literar cel care postează recenzii online. Cum sunt iar eu. Citesc o carte și scriu despre ea astfel încât să transmit starea mea din acel moment. Uneori iese ceva bun, uneori mai bine mai citeam o carte în loc să scriu un articol.

Din nou, sunt oameni ce pot face acest lucru și au și o calificare în acest domeniu. Și chiar o fac cum trebuie.

Nu este un blogger consultant fashion cel care vine cu recomandări de ținute pe al său blog. Nu trebuie să ai o pregătire în domeniu pentru a prezenta o ținută ce îți place, o ținută ce ți se pare interesantă, produse ce sunt la ofertă sau tips&tricks pentru alegeri inedite.

Lista poate continua pentru…

… un blogger nutriționist ce recomandă diferite stiluri alimentare în funcție de cunoștințele sale.

… un blogger de beauty ce scrie despre produse cosmetice încercate și trucuri pentru un ten sănătos sau idei de make-up.

… un blogger de călătorii ce scrie despre locuri ce merită vizitate și oferte din turism.

… un blogger de parenting ce scrie despre momentele sale legate de creșterea și educarea propriului copil/copii.

… un blogger psiholog ce scrie despre trăirile și frustrările și reușitele și emoțiile sale, despicate până la lună și înapoi.

Știi ce au în comun aceste tipuri de bloggeri?

Și mă refer la acele persoane ce nu au pregătire profesională pe subiectul despre care scriu în articol.

Au în comun faptul că vor să ajute!

Asta fiind partea faină și optimistă a monedei.

Însă sunt și bloggeri ce fac ceea ce fac pentru a avea trafic, implicit vizibilitate și apoi bani. Trist.

Și atunci de ce mai mă mir că se atacă unii oameni când scriu eu un anumit articol și îi atinge la nervul sensibil. Ceva în genul ”Cine ești tu să îmi dai sfaturi?”

DE aceea am vrut să scriu aceste rânduri despre ce nu este un blogger!

Un blogger nu îți intră cu forța în minte sau buzunar. Aproape nici un om nu poate face așa ceva.

TU ești cel care permite unui blogger să te afecteze, să te influențeze- de acolo eticheta de ”influencer”. Acea persoană care prin ceea ce face sau scrie sau prezintă te ajută/ te influențează să faci ceva sau să cumperi ceva!

DAR, tu ești cel care face acțiunea finală. Tu ești cel care decide ce face cu informația aflată de la blogger.

Ce poți face tu?

Poți citi, poți urmări, poți recomanda bloggerul cu care tu rezonezi, bloggerul ce ți se pare bine documentat pe subiect, chiar dacă nu are pregătire în domeniul despre care scrie.

Așa, poate, se vor cerne și bloggerii. Și își vor dai mai mare interes pentru ceea ce fac și pentru ceea ce prezintă mai departe.

Uneori mai poți observa și ce se întâmplă  când online e aglomerat.

Uneori poate să îți pese cu o idee mai mult ceea ce vezi online. Și sesiza atunci când e cazul de rectificare sau de atenție la conținut sau comportament!

CONTEAZĂ orice acțiune de responsabilizare, căci așa poate nu mai găsim specimene de tot soiul ce ajung modele pentru ai noștri copii!

Tu ce părere ai despre acest subiect?

ce nu este un blogger

6 Comments on “Ce nu este un blogger”

  1. Blogul e un fel de jurnal in care ne dam si noi cu parerea despre una, despre alta. Fara pretentii sau alte alea. Cine doreste sa afle ce mai facem si cum, sa ne citeasca, zic ! 🙂

    1. De acord, pana intr-un punct. Acela in care jurnalul nostru deivne referinta pentru cei ce ne citesc. Atunci se schimba un pic treaba, nu?

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.