Câte înghețate pot să mănânc dacă fac mișcare

Știu că poate îți dă cu virgulă această întrebare, dar eu una m-am gândit de multe ori la câte închețate pot să mănânc dacă fac mișcare. Și chiar mi-aș dori să am un răspuns simplu, dar am doar unul complex. Dacă era simplu nu mai scriam acest articol pe această temă.

Voi scrie acest articol ca și cum mi-aș răspunde mie.

Câte înghețate pot să mănânc dacă fac mișcare?

Ca să găsesc un răspund cât mai simplu, musai să încep invers. Adică, ce înseamnă mișcare pentru mine, câtă mișcare fac, ce fel de mișcare fac.

Apoi, mă gândesc la partea cu ”mănânc”. Mi foame sau mi poftă? O să mănânc în loc de masă, după masă, gustare sau ceva spontan de înfulecat din cauza emoțiilor/plictiselii?!

Apoi ”pot să. Am nevoie de permisiunea cuiva? Sau este o întrebare retorică? Sau mă întreb pe mine pentru a vedea cum stau de fapt…

Vine ”înghețate”. Ce fel de înghețată? Din comerț? O fac eu?

Și ultima parte, care este de fapt punctul central uneori pentru mine ”câte”. De ce trebuie să fie mai multe? De nu mă gândesc doar la una?!

__________________________

După ce îmi fac un astfel de filtru, mă gândesc de ce asociez înghețata cu mișcare. Știu că este un dulce, știu că îmi oferă ”recompensă” imediată și știu că aceeași recompensă o pot lua și din mișcare – doar că durează mai mult decât durează să mănânc o înghețată.

Toat aceste gânduri și întrebări și frămânatări apar atunci când sunt obosită sau sătulă sau cu moralul la pământ. Înghețata și dulcele în general au fost (și tot reapar) asociate cu starea mea emoțională. Sunt mult mai bine față de cum am fost. Și m-am gândit să scriu aceste rânduri pentru a-mi aduce aminte atunci când am astfel de nelămurire.

Răspunsul pe care mi-l ofer eu la întrebarea: Câte înghețate pot să mănânc dacă fac mișcare?

Câte vreau eu, pentru că doar eu sunt responsabilă de mine.

Câte crezi că mănânc atunci când îmi ofer acest răspuns?!

 

Câte înghețate pot să mănânc dacă fac mișcare? 

***Poza este făcută în Turnul Primăriei Oradea – după o astfel de urcare crezi că ar merge o înghețată, nu?!

P.S.

Rețeta de înghețată de casă fără zahăr și lactate la care apelez atunci când simt nevoia de ”dulce” este aici – 3 rețete de înghețată cu banane ca bază

P.P.S.

Pe temă mâncatului emoțional am scris mai multe aici – Pedeapsa din farfurie. Sau recompensă?

One Comment on “Câte înghețate pot să mănânc dacă fac mișcare”

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.