Știrea și inspirația săptămânii

Știrea care m-a marcat profund zilele acestea o port cu mine și de fiecare dată când îmi aduc aminte de ea se lasă cu fiori și uimire.

Poate ai citit, poate ai auzit, poate știi ….

Jasmin Paris.

Maică soare viața mea!

Nu o știi?!

E ok. Nici eu nu o știam până săptămâna aceasta. Dar nu o voi uita prea curând!

Este una când mai văd materiale menite să îmbie la mișcare în social media și a fost cu totul altceva cu această știre.

Atât de tare m-a marcat încât am un clip cu ea salvat în telefon și acum scriu un articol despre ea. Poate te inspiră și pe tine. Și nu neaparat cu alergatul, pentru că ea este o alergătoare ”categoria grea”, ci pentru determinarea ei. Hai să-ți dau un pic de context!

Știrea care m-a marcat profund zilele acestea

 

 

Jasmin Paris este prima femeie care a terminat Maratonul Barkley din Tennessee!

 

știrea și inspirația săptămânii

 

Stai că abia acum vine partea care te activează….

Maratonul Barkley din Tennessee nu este un simplu maraton. Nope!

100 de mile – adică 160,93 km

Stai că mai este… Acest maraton de peste 160 de km de alergare are timp limită 60 de ore.

Stai că mai este … Cursa, desfășurată la Frozen Head State Park, se schimbă în fiecare an, dar acoperă 160 de km implicând 1828 de metri (18,28 km) de urcare și coborâre – aproximativ de două ori înălțimea Muntelui Everest.

Stai că mai este …. Din anul 1989 de când a început această cursă, doar 20 de persoane au terminat cursa în timpul alocat.

Stai că mai este … Nu este doar de alergat – La fiecare tură (din cele 5), alergătorii trebuie să colecteze o pagină corespunzătoare numărului lor de cursă din cele 14 cărți ascunse în jurul traseului nemarcat – care include și un tunel prin închisoarea acum dispărută.

Stai că mai este … Sunt doar 35 de locuri disponibile pentru a participa la această cursă. Taxa de participare este de 1,60 $ (un dolar șaizeci de cenți). Dar ca să poți avea șansa de a fi acceptat în cursă, trebuie să faci rost de adresa de mail care este bine păstrată și să compui un eseu în care să convingi organizatorii că meriți să participi la cursă.

Jasmin Paris este ultima persoană care a terminat cursa în acest an

și este prima femeie care termină cu succes cursa!

 

Timpul ei a fost de 59 de ore 58 de minute și 21 de secunde!

 

De ce este ea o inspirație pentru mine acuma?

Participarea ei în acest an a fost a treia încercare de a termina cursa în timpul regulamentar.

A treia încercare fiind și una de succes. Și fiind și o reușită pe ultima sută de metri, prima ei declarație după finish a fost ceva de genul:

Tot ce mă gândeam înainte de a ajunge la finish a fost că dacă nu reușesc nici acum, anul viitor trebuie să fac iar acest traseu!

Pfoai….

Și acum mi se face pielea de găină!

Femeia are 40 de ani, are doi copii și s-a apucat de alergare în 2010…. de unde atâta ambiție și determinare?!

Nu pot decât să mă înclin și să o admir pentru reușită, dar mai ales pentru efort, pentru antrenamente, pentru sacrificiile făcute…. sigur nu a fost ușor!

Pe mine m-a dus cu gândul la faptul că fiecare din noi are resurse fizice și mentale care ne pot propulsa în direcția dorită. Probabil (mai mult ca sigur) direcția dorită este una mai greu de stabilit, astfel încât să fie una care rămâne după fiecare furtună, după fiecare cutremur, după fiecare interesecție… un scop grandios care să reunească toate acțiunile, toate dorințele, toate gândurile….

Și eu alerg, și eu cunosc beneficiile mișcării și stilului de viață sănătos… dar cred că încă nu mi-am găsit scopul grandios care să mă propulseze pe direcția potrivită….

Cât de dificil sau cât de ușor crezi că este să găsești ”direcția potrivită”?

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.