Dinţii se scot fără aţă


Au trecut acele vremuri!

Da, pe vremuri dacă ţi se mişca un dinte, îl legai cu aţă de clanţa uşii şi rugai pe cineva să închidă uşa. Cam aşa scăpai de dintele problemă.

Dar nu mereu îţi iese din prima!

Am probat şi eu când am fost mică, să nu credeţi că nu, însă nu aş mai face acest lucru. Două lucruri grave se pot întâmpla, lucruri pe care le-am văzut la prietenii de-o seamă care au aplicat aceeaşi metodă când au fost mici.

Iese dintele dar rămâne rădăcina sau se rupe dintele. Vai durere! Şi de dentist tot nu scapi 😀 !

Iese dintele cu totul, dar locul se poate infecta din cauza aţei sau a altor factori externi. Pe lângă antibiotice, mai trebuie şi vizite la dentişti specializaţi pe chirurgie maxilo-facială (parcă aşa le zice acum).

curtea veche

Cel mai indicată metodă……

………de a scăpa de un dinte sau măsea problemă, este vizita la o clinică sau cabinet stomatologic. O problemă de stomatologie acolo-şi găseşte rezolvarea.

De exemplu un implant dentar presupune multe vizite la dentist. Eu am avut mereu impresia că mergi la un consult, vede ce şi cum ai prin gură, curăţă, pileşte, ajusteză, ia forma şi peste o săptămână ai dinte nou. Pe naiba!

Implantul se realizează în mai multe etape, presupune o intervenţie chirurgicală şi o recuperare şi evoluţie favorabilă a ţesutului afectat.

Eu nu m-am calificat la un implant dentar atunci când am fost în postura de a-mi schimba lucrarea dentară. Nu am avut suficient os pe care să se lucreze şi era nevoie de adiţie de os. Procedură complicată (pentru mine, nu pentru dentist 😛 ), relativ costisitoare şi care presupune un timp îndelungat de recuperare.

Şi la ce istoric dentar am eu, sigur ceva nu mergea bine. Organismul meu este un pic mai cu moţ.

De ce să merg la dentist?

Multe sunt motivele pentru care vi-aş recomanda să faceţi măcar o vizită la dentist, dar la fel cum o susţin şi ei, mergeţi la o consultaţie şi vă convingeţi singuri.

Nu trebuie să aşteptaţi ca ceva să mergă prost, sau să aşteptaţi să aveţi probleme care să necesite intervenţii!

Mergeţi pentru a vă convinge de calitatea serviciilor oferite, ca atunci când va fi nevoie de o intervenţie să apelaţi negreşit la serviciile lor 😀 !

Până ajungeţi la ei, vă las câteva poze cu minunăţiile găsite online, de metode de scos dinţii cu aţă. Să mai zică cineva că ducem lipsă de creativitate 😛 !

 

13 gânduri despre “Dinţii se scot fără aţă

 1. Perfect de acord cu tine. La baiatul meu cel mare, am mers la dentist pentru a scoate dintii de lapte, desi cativa au iesit singuri, in timp ce manca 🙂
  Pentru sanatatea dintilor, vizita la medic este obligatorie, macar de 2 ori pe an.

  Apreciat de 1 persoană

  • Inseamna ca nu ati prins unul care sa va scape de aceasta teama. 😉

   Si eu aveam frica de dentist, dar acum 10 ani m-am vindecat. Cu ajutorul unei doctorite dentiste profesionista. Contraza sa fii si un oarecare cunoscator al psihologiei pt a lucra cu oameni aflati in suferinta. Caci majoritatea mergem de durere, nu de placere, la dentist.

   🙂 Multumesc pentru vizita si urare.

   Apreciază

 2. Si eu sunt pro vizitelor la dentist ,dar din pacate daca pe mine ma apuca ceva durere de dinti iau un calmant si daca imi trece uit sa mai merg la dentist.nu cred ca sunt singura.dar cel mai indicat e vizita periodica la un cabinet,nu de alta,dar sa mai putem manca cu ceva la batranete☺☺

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s