Dinţii se scot fără aţă

Au trecut acele vremuri! Da, pe vremuri dacă ţi se mişca un dinte, îl legai cu aţă de clanţa uşii şi rugai pe cineva să închidă uşa. Cam aşa scăpai de dintele problemă. Eu vreau fără aţă! Promovez ideea conform căreia dinţii se scot fără aţă!

Dar nu mereu îţi iese din prima!

Am probat şi eu când am fost mică, să nu credeţi că nu, însă nu aş mai face acest lucru. Două lucruri grave se pot întâmpla, lucruri pe care le-am văzut la prietenii de-o seamă care au aplicat aceeaşi metodă când au fost mici.

Iese dintele dar rămâne rădăcina sau se rupe dintele. Vai durere! Şi de dentist tot nu scapi 😀 !

Iese dintele cu totul, dar locul se poate infecta din cauza aţei sau a altor factori externi. Pe lângă antibiotice, mai trebuie şi vizite la dentişti specializaţi pe chirurgie maxilo-facială (parcă aşa le zice acum).

Zâmbet în reconstrucţie!

Cea mai indicată metodă……

………de a scăpa de un dinte sau măsea problemă, este vizita la o clinică sau cabinet stomatologic. O problemă de stomatologie acolo-şi găseşte rezolvarea.

De exemplu un implant dentar presupune multe vizite la dentist. Eu am avut mereu impresia că mergi la un consult, vede ce şi cum ai prin gură, curăţă, pileşte, ajusteză, ia forma şi peste o săptămână ai dinte nou. Pe naiba!

Implantul se realizează în mai multe etape, presupune o intervenţie chirurgicală şi o recuperare şi evoluţie favorabilă a ţesutului afectat.

Eu nu m-am calificat la un implant dentar atunci când am fost în postura de a-mi schimba lucrarea dentară. Nu am avut suficient os pe care să se lucreze şi era nevoie de adiţie de os.

Procedură complicată (pentru mine, nu pentru dentist 😛 ), relativ costisitoare şi care presupune un timp îndelungat de recuperare.

carti sub 10 lei

Şi la ce istoric dentar am eu, sigur ceva nu mergea bine. Organismul meu este un pic mai cu moţ.

De ce să merg la dentist?

Multe sunt motivele pentru care vi-aş recomanda să faceţi măcar o vizită la dentist, dar la fel cum o susţin şi ei, mergeţi la o consultaţie şi vă convingeţi singuri.

Nu trebuie să aşteptaţi ca ceva să mergă prost, sau să aşteptaţi să aveţi probleme care să necesite intervenţii!

Mergeţi pentru a vă convinge de calitatea serviciilor oferite, ca atunci când va fi nevoie de o intervenţie să apelaţi negreşit la serviciile lor 😀 !

Sau vreţi să încercaţi aşa?

Voi cum vă rezolvaţi o problemă dentară?

dinţii se scot fără aţă

13 Comments on “Dinţii se scot fără aţă”

  1. Parca as cobi. Aseara am zis sa verific cum sta baiatul cu dintii si atunci cand am simtit ca unul se misca, am incremenit.

   Am realizat ca am baiat mare!! Acu’ astept sa-l vad cu dintele in mana 😛

 1. vai ce frica am de dentist sunt curioasa cand ia cadea si baietelului meu dintidori sper sa nu avem probleme

 2. Si eu sunt pro vizitelor la dentist ,dar din pacate daca pe mine ma apuca ceva durere de dinti iau un calmant si daca imi trece uit sa mai merg la dentist.nu cred ca sunt singura.dar cel mai indicat e vizita periodica la un cabinet,nu de alta,dar sa mai putem manca cu ceva la batranete☺☺

  1. Inseamna ca nu ati prins unul care sa va scape de aceasta teama. 😉

   Si eu aveam frica de dentist, dar acum 10 ani m-am vindecat. Cu ajutorul unei doctorite dentiste profesionista. Contraza sa fii si un oarecare cunoscator al psihologiei pt a lucra cu oameni aflati in suferinta. Caci majoritatea mergem de durere, nu de placere, la dentist.

   🙂 Multumesc pentru vizita si urare.

 3. Perfect de acord cu tine. La baiatul meu cel mare, am mers la dentist pentru a scoate dintii de lapte, desi cativa au iesit singuri, in timp ce manca 🙂
  Pentru sanatatea dintilor, vizita la medic este obligatorie, macar de 2 ori pe an.

  1. Asa-i… <3 Astept si eu acum sa vad cum se vor comporta dintisorii baiatului meu de 6 ani, caci inca nu a pornit nici unul spre lumea mare….. adica nu se misca nici unul <3

Părerea ta contează pentru mine!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.