Cele mai delicioase brioşe

Da, se pare că am găsit cea mai bună reţetă pentru cele mai delicioase brioşe. Ies nişte bunătăţuri delicioase!!!!

Inspirată de reţeta Jamilei, am făcut şi eu brioşe cu ciocolată. Dar nu mi se pare drept să pun în titlu această denumire, fiindcă nu veţi găsi ciocolată în brioşe. Ci doar cacao şi zahăr, care combinate se apropie mult de ideea de ciocolată.

Sau se poate incerca varianta de  brioşe cu pudră de roşcove.

Însă până să ajung la această reţetă, am încercat multe variante.

Iar cel mai bun sfat pe care vi-l pot da şi pe care ar fi bine să-l urmaţi dacă doriţi să vă iasă reţeta, este să folosiţi un CÂNTAR DE BUCĂTĂRIE!!

Oferte tentante pentru electrocasnice găsiţi pe acest site!

Sunt posesoare unui nou aparat electrocasnic, adică cântarul de bucătărie, şi mă bucur tare că l-am luat. Şi că am fost inspirată să-l şi folosesc. 😛

Da, este nevoie de el, gramajele trebuind respectate la fix .

Ingrediente necesare pentru 12 brioşe:

 • 100 gr făină
 • 100 gr zahăr
 • 40 gr cacao
 • 1/2 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar
 • 1/2 linguriţă de praf de copt
 • 75 gr de unt
 • 2 ouă
 • 175 gr de iaurt
 • 1/2 flacon de esenţă de vanilie sau rom- după preferinţe

DA, toate ingredientele sunt obligatorii şi nu se pot înlocui!!

Preparea celor mai delicioase brioşe

Toate igredientele uscate ale reţetei se amestecă folosind un tel, într-un vas destul de înalt. Nu încercaţi cu mixerul, deoarece veţi face un nor de făină în jurul vostru.

Apoi se adaugă untul rece. Eu l-am amestecat cu mâna, până când nu s-a mai văzut alb în amestec.

Apoi se adaugă iaurtul, ouăle şi esenţa de vanilie/rom şi de data aceasta folosiţi mixerul. Se amestecă până se apropie de consistenţa unui sos gros. Sau aluat moale.

Într-o tavă pentru briose, tapetată cu forme de hârtie specială pentru brioşe, se pune aproape 2 linguri de aluat. Cuptorul trebuie să fie cald atunci când se pune tava înăuntru. Iar brioşele sunt gata cam în 20-25 de minute. Verificaţi cu scobitoarea dacă sunt coapte.

Ştiţi care este avantajul acestei reţete? Că nu se observă dacă sunt un pic mai coapte. Ele fiind foarte negre din  cauza cantităţii de cacao.

După ce se răcesc, puteţi trece la decorare!

Ca şi cremă pentru decor, am avut nevoie de următoarele:

 • 100 ml frişcă lichidă
 • 1 linguriţă de smântână
 • 3-4 picături de colorant alimentar roşu
 • alune şi napolitane

Frişca se bate normal, iar spre sfârşit se adaugă smântâna. Am împărţit amestecul în două, şi într-o parte am pus colorantul. Apoi am trecut la ornat. Nu am avut poşul la îndemână, dar m-am descurcat eu cumva 😛

cele mai delicioase brioşe

Aceste brioşe le-am gătit la un Atelier de gătit Brioşe, marca Work at Home Moms România, filiala Oradea. Unde zic eu, nu m-am făcut de ruşine, având calitatea şi de organizator şi de persoană care susţine atelierul. Se putea şi mai rău. Mai ales că nu cunoşteam cuptorul restaurantului. Cât de tare coace şi ce minunăţii îmi va scoate! Dar a fost bine!

Ce părere aveţi despre reţetă? Sunt cele mai delicioase brioşe?

About adndefemeie

Alexa Carmen. Acesta este numele meu. Numele omului din spatele rândurilor scrise pe acest blog Acest blog este unul personal! Am ajuns aici fiindcă mi-am dorit să am un loc virtual al meu, unde să îmi pot aşterne toate gândurile, într-un mod frumos, într-un mod decent, fără a exista presiune. Să ne citim cu bine! Despre mine ⇢

View all posts by adndefemeie →

3 Comments on “Cele mai delicioase brioşe”

Lasă un răspuns